Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: În tranziţie, au apărut "îmbogăţiţi" care au acumulat averi într-o manieră "scandaloasă"

Joi, 8 Mai 2008 (19:40:27)

Preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Craiova, că în perioada tranziţiei au apărut mulţi "îmbogăţiţi" care au acumulat averi într-o manieră "scandaloasă", el afirmând că o astfel de persoană candidează la şefia Consiliului Judeţean Dolj, făcând aluzie la Radu Berceanu.
  Fostul preşedinte al României a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Dolj, că România se află în plin proces de trecere la o economie de piaţă care se vrea funcţională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi ne aflăm într-o fază de tranziţie de la o economie centralizată care ignora piaţa, spre o economie de piaţă care vrem să fie cât mai funcţională. Această perioadă de tranziţie este o repetare istorică a acumulării primitive de capital şi asistăm la acelaşi proces de polarizare socială", a declarat Ion Iliescu.

El susţine însă că de această tranziţie au beneficiat persoane care au acumulat averi într-un mod "scandalos".

"A apărut o minoritate de zece până la 20 la sută de profitori ai tranziţiei care s-au îmbogăţit uneori într-o manieră scandaloasă, stridentă, aveţi şi aici faliţii dumneavoastră, unul care candidează la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj şi care s-a îmbogăţit. Ia cereţi-i odată ce a avut el ca avere în 1990 când era membru al FSN-ului de aici şi de unde până unde această avere pe care a acumulat-o în aceşti ani. Care este fundamentul logic şi legal al unei asemenea îmbogăţiri?", s-a întrebat Iliescu.

Întrebat dacă face referire la liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, fostul şef al statului a spus zâmbind: "Credeam că v-aţi dat seama! Nu am venit să fac atacuri la persoană".

Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, susţine că fostul şef al statului nu ar trebui să se plângă de sărăcie atâta timp cât locuieşte într-o casă care valorează peste două milioane de lei.

"Domnul Iliescu are o casă în Primăverii pe care a botezat-o apartament în valoare de 20 de miliarde de lei vechi. Dacă el spune că nu valoarează 20 de miliarde de lei vechi, îi dau eu mâine pe ea 25 de miliarde de lei vechi. Să se mai uite în declaraţia de avere în care spune că doamna Nina nu are bijuterii de 5.000 de euro, în schimb are tablouri de Baba şi poate ne spune şi de unde le are", a declarat Berceanu.

El apreciază că, în momentul Revoluţiei din 1989, era mai sărac decât Ion Iliescu, Berceanu locuind într-un apartament din Craiova, în care ploua.

"În legătură cu averea mea din '89, bănuiesc că atunci domnul Iliescu era de vreo 300 de ori mai bogat decât mine. El locuia în Primăverii, iar eu locuiam la etajul patru într-un bloc din Craiova, într-un apartament în care îmi ploua, pentru că stăteam la ultimul etaj şi trebuia tot timpul să cârpesc acoperişul", a mai spus Berceanu.

Liderul PDL Dolj îl cataloghează pe Ion Iliescu drept "comunist", care a venit să susţină la Craiova un alt "comunist", pe Ion Prioteasa, candidatul PSD la CJ Dolj.

"A venit comunistul Ion Iliescu la Craiova, să îl susţină pe comunistul Ion Prioteasa. Cum ştiu ei de pe vremea iubitului lor conducător Nicolae Ceauşescu, comuniştii vor o ţară bogată formată din oameni săraci. Eu credeam că am trecut la capitalism căruia domnul Iliescu îi spune economie de piaţă, iar în economia de piaţă se fac profituri şi dacă au vreun dubiu asupra averii mele să mă dea la DNA. Ştie doamna Olguţa Vasilescu mai bine, care acum este membră PSD", a mai spus Berceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: În tranziţie, au apărut "îmbogăţiţi" care au acumulat averi într-o manieră "scandaloasă" .
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iliescu: În tranziţie, au apărut "îmbogăţiţi" care au acumulat averi într-o manieră "scandaloasă"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei