Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană acuză accentele rasiste, xenofobe şi antiromâneşti ale noii puteri din Italia

Joi, 8 Mai 2008 (19:37:52)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a criticat, joi, într-o întâlnire cu secretarul general al PES, Philip Cordery, accentele rasiste, xenofobe şi antiromâneşti ale noii puteri din Italia şi în special ale noului primar al Romei.
  Geoană a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul întâlnirii cu Cordery, că este nepermis ca într-o ţară europeană să existe acţiuni sau intenţii de acţiuni care să încalce flagrant şi brutal regulile jocului european.

Liderul social-democrat a menţionat că a solicitat din partea Partidului Socialiştilor Europeni (PES) sprijin la instanţele europene în cazul în care puterea din Italia îşi va pune în practică intenţiile anunţate cu privire la expulzarea românilor sau reintroducerea vizelor pentru cetăţenii ţării noastre.

Geoană a mai abordat cu secretarul general al PES problema unui schimb de experienţă între primarii de stânga din principalele oraşe europene şi primarii social-democraţi români în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene.

Cordery a menţionat că socialiştii europeni sunt îngrijoraţi de criza alimentară şi economică din ce în ce mai vizibile şi mai accentuate, cu consecinţe tot mai dramatice pentru puterea de cumpărare a populaţiei.

El a criticat guvernele de dreapta din Europa, cărora le-a reproşat nu doar că nu au soluţii la această spirală a diminuării puterii de cumpărare, ci şi sprijină reducerile salariale promovate de concernele private.

Cordery şi-a exprimat sprijinul pentru candidatul PSD la funcţia de primar general al Capitalei, Cristian Diaconescu, arătându-se convins că acesta poate schimba Bucureştiuli aşa cum a fost schimbat Parisul de un primar de stânga şi să îl transforme într-un oraş care trăieşte cu adevărat pentru cetăţenii săi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană acuză accentele rasiste, xenofobe şi antiromâneşti ale noii puteri din Italia .
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană acuză accentele rasiste, xenofobe şi antiromâneşti ale noii puteri din Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei