Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

PD-L răspunde acuzaţiilor de fascism, aduse de PSD

Joi, 8 Mai 2008 (16:47:27)
PD-L, prin vocea profesorului universitar Dan Dascălu, a demontat acuzaţiile lansate de PSD asupra liderilor democrat liberali Theodor Stolojan şi Gheorghe Flutur, cum că „au reînviat fascismul” apreciind că la mijloc este vorba de „o manipulare clasică”. Acuzele social democraţilor au venit după acţiunea PD-L „Hora Bucovinei” de la Bucşoaia, raportată de Gheorghe Flutur la un eveniment similar organizat în onoarea regelui Carol al II-lea de mişcarea Straja Ţării(Străjeria) condusă de Teofil Sidorovici. Dascălu, care candidează pe lista PD-L pentru Consiliul Judeţean, a afirmat că nici Sidorovici şi nici organizaţia Străjeria nu au legătură cu fascismul, aşa cum au afirmat social democraţii. El a spus că a fost foarte intrigat de această comparaţie precizând că referirea pe care a făcut-o Flutur în discursul său „era doar o amintire a unui fapt istoric existent în memoria colectivă a localităţii, aşa cum sunt multe altele”. Dascălu a subliniat că în România au fost doar două organizaţii de tip fascist, Mişcarea Legionară şi Liga Apărării Naţionale, şi că Străjeria a fost o mişcare de tineret regalistă înfiinţată de Carol al II-lea pentru a contrabalansa influenţa legionarilor, a frăţiilor de cruce. El a precizat că Străjeria a fost considerată o organizaţie fascistă de procurorii bolşevici în anii 50 şi că mulţi oameni care au făcut parte din Străjerie au sfârşit la Canal sau în închisori comuniste. Potrivit profesorului Dascălu, Teofil Sidorovici a fost şef al Străjii Ţării şi s-a sinucis în 1940 pentru a nu fi ţinta răzbunării legionarilor. „Se trage o concluzie total eronată dintr-un fapt real, care este interpretat voit eronat cu intenţia clară de a face o legătură, imposibilă pentru orice om de bun simţ şi orice om care are o minimă cultură istorică legată de Bucovina, între doi oameni care au militat şi militează pentru democraţie- Gheorghe Flutur şi Theodor Stolojan- cu o pretinsă legătură cu o mişcare care de fapt nu a fost fascistă”, a conchis Dascălu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L răspunde acuzaţiilor de fascism, aduse de PSD .
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
PD-L răspunde acuzaţiilor de fascism, aduse de PSD5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prostule! trimis de
( 8 mai 2008, 17:11:42
De corporatism ai auzit? Dar de regim autoritar? Dar de dictatura regala? De cand L.A.N.C este fascista? Era un partid parlamentar,de dreapta,din care a plecat,e drept,C.Z. Codreanu...Vai de capul vostru dar si de al alegatorilor pe care ii aburiti!

Ce fel de universitar esti,poate padurar,nu cumva?
2.   Domnule Profesor Universitar trimis de
( 8 mai 2008, 17:40:33
Va rog sa aveti demnitatea de a nu terfeli nobila misiune de profesor cu astfel de ineptii. Teofil Sidorovici, iscoada lui Ion Nistor pe langa regele Carol al II-lea a fost unul din gunoaiele nascute in Bucovina si care au tradat interesele Bucovinenilor odata ce a intrat in afaceri cu Al. Constantinescu Porcu, mentorul lui Ion Nistor. El s-a sinucis tocmai pentru a nu fi judecat pentru afacerile facute cu faina si petrol in zona Humorului. Strejeria a fost organizatia fascista care trebuia sa slujeasca pe curvarul Carol al II-lea, criminalul studentimii cernautene. Asa ca mergi mata, mai deparde de mananca, ca tare pute!
3.   ALEGATORUL RESPONSABIL trimis de
( 8 mai 2008, 17:47:16
TE AM ALES, TE VOI ALEGE DAR,.. NU INTELEG CUM AI ACCEPTAT CA IN STAFUL TAU ELECTORAL SA APARA IURI GAGARIN UN VALUTIST DE IASI MIZERABIL CARE SI A BATUT JOC DE OAMENII DE LA PREFECTURA SI DE CEI CE VENEAU IN AUDIENTA LA PREFECT, UN BETIV ORDINAR FARA STATUT SOCIAL SI FARA DE D-ZEU. R U S I N E !!!!!!
4.   Porcovani trimis de
( 8 mai 2008, 18:15:53
Nu inteleg cum niste neaveniti comenteaza ca mai sus. Si asta doar de dragul sobolanilor rozalii. Acest mod de denigrare l-au mai folosit comunistii prin anii `50. Hai La multi ani, ca tot e ziua voastra azi, nenorocitilor.
5.   Primavara invie gazele... trimis de
( 8 mai 2008, 19:14:40
Chiar ma gandeam intr-o zitonguee unde-o mai fi fermentand Ion Dragusanul, scriitorul lesne lingator de latarete chururi comuniste. Chiar ma gandeam sa-l caut,sa-l felicit ca a lasat-o mai moale cu vechile obiceiuri. Aiurea...cum da mirosul de salam electoral,cum apare si acest vierme nenorocit! Iar cum porcul raios se scarpina de copacul cel mai scortos,era lesne de inteles ca grohaitorul isi va pune serviciile in slujba PSD. La mai mare,coane Ioane...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei