Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu lui Comănescu:Experienţa vă îndreptăţeşte să speraţi la un mandat de succes, de 8-10-12 luni

Marţi, 15 Aprilie 2008 (16:55:31)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la ceremonia de învestire a lui Lazăr Comănescu, că desemnarea acestuia la şefia MAE este rezultatul unui consens rapid al instituţiilor abilitate şi a apreciat că experienţa acestuia îl îndeptăţeşte să spere la un mandat de succes, pentru 8-10-12 luni.
 
  Preşedintele Traian Băsescu l-a felicitat pe Lazăr Comănescu pentru că a fost desemnat în funcţia de ministru de Externe.

"Desemnarea este rezultatul unui consens rapid obţinut la nivelul instituţiilor care au atribuţiuni în a decide", a adăugat Băsescu.

Menţionând că este vorba despre "un lucru arhicunoscut", şeful statului a ţinut să precizeze public că priorităţile de politică externă ale României au rămas neschimbate din 2005 până în prezent.

"În partea de mandat pe care o aveţi de îndeplinit în următoarele 8-10-12 luni, avem de valorificat în primul rând, în favoarea securităţii României, concluziile summit-ului NATO de la Bucureşti, avem de valorificat calitatea de membru UE, dar aici depinde foarte mult de cooperarea cu colegii dumneavoastră de Cabinet, pentru că nu ţin numai de performanţele diplomaţiei", a spus Băsescu.

El a adăugat că printre priorităţile legate de politica externă se numără şi nevoia de dezvoltare a unei activităţi consulare, care să răspundă necesităţilor actuale ale României.

"Am convingerea că experienţa dumneavoastră vă îndreptăţeşte să speraţi la un mandat de succes în fruntea Externelor şi ar fi în acelaşi timp confirmarea speranţelor mele, ale premierului, ale Cabinetului, ale românilor, că politica Externă este pe mâinile unui om cu experienţă, chiar dacă nu este implicat politic", a spus băsescu.

În încheiere, şeful statului a ţinut să-i ureze lui Comănescu mult succes.

Lazăr Comănescu a depus, marţi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţie. După ce şi-a rostit jurământul, acesta a dat mâna cu şeful statului, iar apoi cu premierul, rămânând lângă cel din urmă. Şeful protocolului de la Cotroceni i-a făcut un semn lui Comănescu să se deplaseze în dreapta şefului statului.

Traian Băsescu a remarcat situaţia şi, înainte să îşi înceapă discursul, i-a spus râzând lui Comănescu: "Treci la loc. Am câteva cuvinte de spus".

La finalul ceremoniei, preşedintele Băsescu, premierul Tăriceanu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi noul ministru de Externe, Lazăr Comănescu, au discutat pentru câteva minute, la distanţă de jurnalişti. În această discuţie, şeful statului a făcut referire la CSM şi la Lidia Bărbulescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu lui Comănescu:Experienţa vă îndreptăţeşte să speraţi la un mandat de succes, de 8-10-12 luni.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu lui Comănescu:Experienţa vă îndreptăţeşte să speraţi la un mandat de succes, de 8-10-12 luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei