Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputaţii din Comisia juridică au decis ca preoţii să nu mai fie verificaţi de CNSAS

Marţi, 15 Aprilie 2008 (19:34:39)

Deputaţii din Comisia juridică au decis, marţi, ca ierarhii şi şefii cultelor religioase recunoscute, până la nivel de preot inclusiv, să nu mai fie verificaţi de către CNSAS, în baza dreptului de acces la informaţii de interes public. 
  Comisia juridică din Camera Deputaţilor a adoptat, astfel, un amendament al deputatului PSD Eugen Nicolicea, prin care ierarhii şi şefii cultelor religioase recunoscute de lege, până la nivel de preot inclusiv, precum şi asimilaţii lor de la parohiile din ţară şi din străinătate, să fie exceptaţi de la verificările operate de CNSAS, în baza dreptului de acces la informaţii de interes public.

Amendamentul, depus la Legea pentru aprobarea OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, a fost adoptat cu 9 voturi "pentru" (PSD şi PC) şi 6 voturi "împotrivă".

Motivând depunerea amendamentului, Eugen Nicolicea a subliniat că, în opinia sa, cultele religioase reprezintă singura categorie oprimată în mod sistematic de către regimul comunist.

"Dacă au fost opozanţi (ierarhii şi reprezentanţii cultelolr religioase, n.r.), este evident că acea presupusă colaborare era o colaborare forţată", a arătat Nicolicea.

Deputatul PSD a arătat că va depune la Senat un alt amendament, prin care va solicita ca toate documentele care vizează persoane aparţinând unor culte religioase să fie înmânate cultelor respective, care şi le vor gestiona singure.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, cu amendamentul depus de Eugen Nicolicea şi adoptat marţi de Comisia Juridică, urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este prima Cameră sesizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii din Comisia juridică au decis ca preoţii să nu mai fie verificaţi de CNSAS.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Deputaţii din Comisia juridică au decis ca preoţii să nu mai fie verificaţi de CNSAS5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara Forta trimis de
(15 apr 2008, 20:29:36
Nu exista colaborare fortata.Cei care au colaborat cu securitatea din randul cultelor religioase au facut totul de buna voie.Pacat ca s-a votat acest amendament cretin.
2.   Prea multi trimis de
(15 apr 2008, 21:46:07
Probabil ca majoritatea preotilor au fost colaboratori.
3.   NICI CRIMA SI NICI EREZIE trimis de
(16 apr 2008, 00:45:29
Este evident vorba despre o neintelegere si implicit despre o prevedere neconstitutionala,pentru simplul motiv ca exceptarea este discriminatorie ! Legea are efecte ERGA OMNES ! Dupa anii 85 era de "bon ton" sa vezi activisti PCR in relatii stranse cu inalte sau obisnuite fete bisericesti !.Si mai de apreciat si chiar foarte dese erau relatiile la vedere dintre inalti ofiteri de securitate si preoti de toate rangurile...Era un semn ca LUMEA se schimba ,incet,natural,sigur,in deplina armonie . Oameni cu oameni . Biserica a invins comunismul ateist inainte de revolutie ! Ideea amendamentului este corecta ...argumentatia insa ...fortata !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei