Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Mişcările de protest din ultima perioadă au apărut pe fundalul campaniilor electorale

Marţi, 15 Aprilie 2008 (14:03:56)

Mişcările de protest din ultima perioadă au apărut pe fundalul campaniilor electorale succesive, care se vor întinde până în 2010, a declarat, marţi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian (PNL).
  El a adăugat că orice mişcare de protest câştigă susţinerea unor partide în scop electoral.

Vosganian a explicat că au apărut situaţii iraţionale, cu mişcări de protest ale agricultorilor privind motorina, deşi este cea mai avantajoasă formulă de subvenţie până în prezent, precum şi ale pensionarilor, în contextul în care veniturile acestora au crescut fără precedent.

Potrivit ministrului, eliminarea rovinietei la solicitarea transportatorilor ar avea ca efect creşterea preţului la carburanţi pentru toate categoriile de utilizatori, inclusiv cei cu venituri mici, care îşi folosesc rar maşinile.

"Ar trebui să se mute o taxare îndreptată către un anumit comportament spre toţi utilizatorii. Rovinieta este o taxare utilizată la nivel european, în unele cazuri şi pentru autostrăzi. Protestul transportatorilor reprezintă o tentativă de a specula o situaţie politică fragilă", a spus Vosganian.

Transportatorii rutieri au participat, luni, la marşuri de protest pe şoseaua de centură a Bucureştiului şi în alte 18 oraşe din ţară, cerând taxe mai mici, carburanţi mai ieftini şi drumuri mai bune.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat că o parte dintre revendicările transportatorilor sunt contradictorii, menţionând că aceştia solicită defiinţarea rovinietei, dar cer o infrastructură de transport mai bună, având în vedere că principala sursă certă de venituri a Companiei Naţionale de Autostrăzi, folosită exclusiv pentru modernizarea şi modernizarea drumurilor naţionale, este rovinieta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Mişcările de protest din ultima perioadă au apărut pe fundalul campaniilor electorale.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Mişcările de protest din ultima perioadă au apărut pe fundalul campaniilor electorale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei