Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvăluiri

Donţu umple „patrulaterul portocaliu” al afacerilor din şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Suceava, consilierul local Ovidiu Donţu, continuă atacurile la adresa contracandidatului său de la PD-L, primarul în exerciţiu Ion Lungu. Donţu a detaliat ieri, într-o conferinţă de presă, afirmaţiile făcute recent cu privire la existenţa „patrulaterului portocaliu” al afacerilor din şcoli, mai exact a lucrărilor executate de firma Pro Tehnica a fratelui geamăn al primarului Lungu la unităţi de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ.

Dotat cu cariocă portocalie, Ovidiu Donţu a desenat un patrulater în interiorul căruia a scris câteva şcoli care au fost reabilitate prin firma Pro Tehnica. Este vorba de Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Tehnic „Al. Ioan Cuza”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu, Şcoala Generală Nr. 8 şi Şcoala Generală Nr. 9.

Practic, social-democratul a iniţiat această listă cu lucrările efectuate de firma fratelui geamăn a primarului şi invită cetăţenii, profesorii, părinţii elevilor să o completeze.

 

Candidatul PSD vorbeşte de angajaţi la negru la firma fratelui geamăn al primarului Lungu

Donţu arată că Pro Tehnica dispune doar de şapte angajaţi, din care cinci muncitori, şi susţine că a folosit forţă de muncă la negru pentru a realiza lucrările.

„Persoanele care au completat cei cinci angajaţi povestesc lucruri incredibile. Cea mai frumoasă zi de muncă se pare că era atunci când venea un organism de control şi oamenii erau trimişi acasă sau într-o anumită locaţie, unde putea sărbători tocmai pentru ca controlul să se desfăşoare în condiţii normale. Iată de ce, prin mine, foştii angajaţi ai acestei firme doresc să mulţumească fratelui primarului pentru momentele în care se nimerea să vină o echipă de control la această firmă. Vorbesc de angajaţii la negru”, a declarat Donţu.

Candidatul PSD a subliniat că după ce lista cu lucrările efectuate de firma Pro Tehnica va fi completă, ea va fi trimisă primarului Lungu pentru a avea evidenţa exactă.

„Dacă fraţii Lungu au ajuns să facă profit din banii destinaţi educaţiei copiilor noştri, au înşelat încrederea profesorilor, a părinţilor, las sucevenii să decidă ce fel de om au în fruntea oraşului”, a spus Donţu, care a mai adăugat că în Suceava „băieţii deştepţi sunt doi, fraţii Lungu”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu umple „patrulaterul portocaliu” al afacerilor din şcoli.
 Vizualizări articol: 1466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Donţu umple „patrulaterul portocaliu” al afacerilor din şcoli2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine.. trimis de
(15 apr 2008, 11:12:56
De ce pana acum nu a scos capul nici el nici PSD-ul si sa strige HOTIE!!!????? Va spun eu..pt ca nu au fost interesati de soarta noastra!! Acum cand vor votul, dupa ce si-au facut afacerile, vor sa para ca sunt pentru populatie..

La vale cu voi
1.1  RE: Rusine.. trimis de
(15 apr 2008, 11:15:11
DE ACORD.

MAI TREBUIE ADAUGAT SI FAPTUL CA IN AFARA DE VORBE, DONTU NU FACE NIMIC. A MAZGALIT CU MARKERUL, MARE BRANZA.

DOVEZILE UNDE-S, DONTULE? SAU TU CREZI CA "HAM-HAM" TINE LOC DE DOVEZI?
1.2  RE: Rusine.. trimis de
(15 apr 2008, 15:55:51
ba a scos capul insa nu l-a publicat nimeni! Prietenii stiu de ce!
1.3  RE: Rusine.. trimis de
(15 apr 2008, 16:00:54
HAI BRE, CA NU CRED.

ADICA NU L-AU PUBLICAT ZIARELE ASTEA CARE ACUM I SE UITA IN GURA SI II INREGISTREAZA ORICE MISCARE ? CULMEA...
2.   Nene lasane trimis de
(15 apr 2008, 11:38:02
sunt perfect de acord cu voi am mai ziso si o mai zic: astea sunt povesti de prostit sucevenii. Chiar daca exista dovezi asta nu zice nimic. Nu sunt cu nimic mai prejos cind vine vb de spagi, afaceri murdare etc. Ar fi trebuit sa tipe pina acum, in momentul de fata sunt un zero barat.
3.   SCOS IN FATA DE BARONUL MIRZA trimis de
(15 apr 2008, 11:49:32
ACESTI BARONI LOCALI PRIN OAMENI DE NIMICA SCOSI IN FATA CRED CA POT DUCE IN EROARE ALEGATORII, DAR ACESTIA S-AU DESTEPTAT SI NU MAI TINE. CHIAR CE A FACUT DONTUL, NIMIC, IAR ACUM INCEARCA SA FIE AGREAT , DAR NU MAI TINE, ESTI IN SPATE CU BARONUL SI MAFIOTUL MIRZA. GATA NU MAI TINE, LASANEEEEeeee..... LA PENSIE, LA VATRA...
4.   DONTU E UN PAPAGAL trimis de
(15 apr 2008, 11:57:01
DONTULE ESTI PROST?? MARZA TE BAGA IN FATA SI AI SA VEZI CA DUPA CE PIERZI TE ARUNCA LA COSUL DE GUNOI. MARZA E SMECHER MARE SI STIE PE CINE SA ARUNCE VINA ...AI FOST PROST CA TE-AI BAGAT!!
5.   :) trimis de
(15 apr 2008, 12:23:40
DONTULE, MA REPET. FAPTUL CA AI VAZUT PE SITE LA MIN. DE FINANTE CA "NUMAR MEDIU DE ANGAJATI" PENTRU FIRMA PRO TEHNICA IN 2007 A FOST 7, ASTA NU INSEAMNA CA NU AU FOST MAI MULTI...

DE EXEMPLU VARA, CAND E SEZONUL CONSTRUCTIILOR, PUTEAU FOARTE BINE SA FIE 13, IAR IARNA, CAND NU SE POATE LUCRA, SA FIE 1-2. SI MEDIA NE-AR DA 7. ESTE O PRACTICA FOARTE INTALNITA A FIRMELOR DE CONSTRUCTII, NU CRED CA NU STIAI. DAR N-AI PIERDUT OCAZIA SA MAI ARUNCI CATEVA ZVONURI SI VORBE GOALE.
6.   Pt excal (sau ex mirtoaga) trimis de
(15 apr 2008, 12:56:14
Pana acum EXCAL a dovedit ca e un EXECRAL si atat ! ( de unde nu e nici D-zeu nu cere!), Omuletul e negru in cerul gurii si atata tot . .... ba nu e si galbenel ..... in rest . Asa e papagalii sunt viu colorati .
6.1  RE: Pt excal (sau ex mirtoaga) trimis de
(15 apr 2008, 13:05:58
PAGANULE ! AI MACAR O FARAMA DE BUN SIMT SI SCRIE "DUMNEZEU", NU D-ZEU.

PESEDICULE. TE INVATA BINE DONTU, DOAR LATRI. SI ATAT.
7.   Pt excal (ex martoaga) trimis de
(15 apr 2008, 13:16:44
D-zeu e lumina , liniste , dreptate , bun simt , siguranta , incredere .

Ori tu nu ai nimic macar tangent cu acestea , .............esti negru in fundul gurii , galben in rest , deci execrabil ........ si atat !
7.1  RE: Pt excal (ex martoaga) trimis de
(15 apr 2008, 13:28:04
TOT PAGAN ESTI! SI AGRAMAT.

UITE, INVATA DE LA DONTU. ASTAZI COLOREAZA, MAINE DANSEAZA SI POIMAINE POZEAZA.
8.   Am un vot si n-am cui sa-l dau... trimis de
(15 apr 2008, 13:40:54
E un obicei impamantenit:fiecare ordonator de credite,mare,mic,are cateva firme pe care le favorizeaza,ca ,deh,sa-i iasa si lui de-un Pepsi...Daca ai cat de cat bun-simt,faci treaba asta mascat,incercand sa pari echidistant.Dar cand angajezi lucrari finantate din banul public cu o firma in care numele fratelui tau apare explicit,asta seamana deja a sfidare! N-ar fi prima; in fond aceeasi persoana afirma ,nu cu mult timp in urma,ca familia sa are sange albastru,nu ca noi,phulimea,care suntem buni numai sa platim impozite si din patru-n patru ani sa le recunoastem gradul nobiliar...
8.1  RE: Am un vot si n-am cui sa-l dau... trimis de
(15 apr 2008, 13:47:25
CEA MAI MARE GRESEALA PE CARE O POTI FACE E SA NU MERGI LA VOT. DE CE SA-I LASI PE ALTII SA VOTEZE SI SA HOTARASCA PENTRU TINE ?

AVEM DREPTUL ( SI OBLIGATIA ), O DATA LA 4 ANI, SA DAM UN VOT DE INCREDERE SAU UNUL DE BLAM ADMINISTRATIEI LOCALE. NU-I LASA PE ALTII SA VORBEASCA PENTRU TINE.

CAT DESPRE LUCRARILE FINANTATE DIN BANUL PUBLIC DE CARE SPUI, CRED CA STII CA AU FOST ORGANIZATE LICITATII, IAR CASTIGATORII ACESTORA AU SUBCONTRACTAT LUCRARILE ( SAU PARTE DIN ELE ) SPRE MAI MULTE FIRME, PRINTRE CARE SI CEA A FRATELUI PRIMARULUI. ESTE O PRACTICA FOARTE DES INTALNITA IN CONSTRUCTII. VEZI, DE EXEMPLU, CINE A CASTIGAT AMENAJAREA DN17 SI CINE LUCREAZA ACOLO IN REALITATE.

NU SPUN CA E O PRACTICA 100% CORECTA, INSA CRED CA DACA AR FI FOST CEVA ILEGAL SE SESIZAU DE MULT ORGANELE ABILITATE.
8.2  RE: Am un vot si n-am cui sa-l dau... trimis de
(15 apr 2008, 14:09:02
Excal,din intamplare stiu mai multe decat iti inchipui tu. Iti place biliardul? Chestia asta cu adjudecarea licitatiei si darea in subantrepriza a lucrarii seamana cu o lovitura data cu manta...Firmele mari sunt avantajate sa castige licitatia,prin intocmirea unor caiete de sarcini accesibile doar lor. In contrapartida li se sugereaza cu cine sa faca subcontractarile. Toata lumea implicata castiga, de pierdut ,pierdem toti. Este logic ca subantreprenorul executa lucrarea la un pret sub cel oferit de castigatorul licitatiei...de ce nu i se permite participarea la licitatie? Pentru ca n-are staif? Atunci de ce i se permite executarea lucrarii? Si uite-asa,un leu ajunge sa valoreze real 25-30 de bani...Restul se duc pe comisioane,spagi si drepturi de smecher,pentru baietii destepti.

8.3  RE: Am un vot si n-am cui sa-l dau... trimis de
(15 apr 2008, 14:33:51
MA BUCUR CA SE POATE DISCUTA SI CIVILIZAT PE ACEST FORUM.

NU, NU-MI PLACE BILIARDUL, PREFER SAHUL.

ACESTE CAIETE DE LICITATII DE CARE SPUI, SUNT INTOCMITE SI AVIZATE DOAR DE PRIMARIE ? NU ESTE POATE SI O INSTITUTIE, UN ORGAN DE CONTROL LA NIVEL CENTRAL, CARE SA-SI PUNA VIZA PE ELE ? INTREB PENTRU CA, MAI ALES IN CAZUL SUCEVEI ( CU PRIMARUL TRECUT DE LA PNL LA ALT PARTID ), MI S-AR PAREA NORMAL SA SE FACA TOT FELUL DE VERIFICARI SI CONTROALE, IAR CEI GASITI VINOVATI SA FIE "RASI".

DESPRE SUBCONTRACTARI... AM FOST DEJA DE ACORD CA NU E O PRACTICA 100% ONESTA, INSA ASTA ESTE DOAR PAREREA MEA. LA FEL CUM LEUL CARE AJUNGE SA VALOREZE 25-30 DE BANI E PAREREA TA. PARERI LA CARE AVEM DREPTUL, INSA NU LE PUTEM TRANSFORMA IN ADEVAR. NU FARA DOVEZI CLARE SI VERIFICABILE. EU INCA MAI CRED CA TRAIM INTR-O DEMOCRATIE IN CARE FUNCTIONEAZA PREZUMTIA DE NEVINOVATIE, IN DETRIMENTUL ACUZARII SI JUDECARII FARA DOVEZI...
9.   ??????? trimis de
(15 apr 2008, 15:14:03
Intrebare de baraj: stie cineva cite lucrari de reabilitare a scolilor a avut Pro_Tehnica in mandatul lui Ionescu si a lui Bujor????????? Cred ca nici una deoarece acum patru ani era alt patrulater cu aceleasi obiceiuri. De asemeni sint curios daca stie cineva cind s-a infiintat Pro Tehnica, nu cumva dupa ce a ajuns d-l Lungu primar???????Obicei vechi, fiecare partid cu clientela lui, Problema este cit de umflate sint lucrarile pentru a depune la partid sume foarte mari.
9.1  RE: ??????? trimis de
(15 apr 2008, 15:30:12
CONFORM MFINANTE.RO, FIRMA PRO-TEHNICA A FOST INFIINTATA IN MAI 2002.

DECI INAINTE DE A AJUNGE LUNGU PRIMAR.
9.2  RE: ??????? trimis de
(15 apr 2008, 21:17:12
Da, infiintata in 2002, insa primul bilant depus este cel din 2005 (vezi www.mfinante.ro). Rezulta foarte clar ca de abia dupa ce a ajuns frate-su primar a inceput sa functioneze. Daca in 2005, activitatea principala era din domeniul constructiilor (demolari etc.), deja din 2006 si-a trecut ca activitate principala "Lucrari de instalatii tehnico-sanitare". Costica stia de la Ionica ca vor fi lucrari babane la Termica, si bineinteles ca, pentru a putea subcontracta lucrari, si-a schimbat activitatea principala. Daca in anul 2005 a avut profit net de 88.492 lei, in 2006 - profit net de 105.682 lei (peste un miliard vechi), si sa vedeti ce profit va avea in 2007 (urmeaza sa se publice)!!!?, avand in vedere ca a subcontractat lucrarile de la SAEM, la Obcini 3.

Am mai spus-o si o repet, acesti doi taranusi din Prelipca s-au ajuns pe spinarea sucevenilor. Daca nu vor fi opriti, peste cativa ani o sa ne rada in nas.

Astia sunt pedeleii cinstiti ai fluturasului si beshescului!!
10.   Implorare trimis de
(15 apr 2008, 15:24:53
DONTULE,te implor lasa-ne.Sunt catava luni de cand ocupi paginile ziarelor cu abheratiile tale.De atata timp nu ai venit deloc cu o idee,cu un proiect pentru orasul asta.Apari si tu odata in fata noastra si spune::Vreau sa fac asta,asta si cu asta.

PS:aSTA DOAR IN CAZUL IN CARE AI VREUN PROIECT PENTRU ORASUL ASTA
10.1  RE: Implorare trimis de
(15 apr 2008, 15:39:25
LASA-L MAI, NU-L LUA ASA REPEDE.

NU VEZI CA DEOCAMDATA A INVATAT SA DESENEZE ? SI A INVATAT SI DOUA CUVINTE: VOMA SI CACANIU. BRAVO DONTULE, BRAVO MAMA.
11.   Caz penal pentru Lungu trimis de
(15 apr 2008, 16:30:51
Orice licitatie exclude participarea rudelor de gradul 1.Se semneaza un act peventiv la dosar.Daca primarul a �ncalcat legea sa fie pedepsit

Astept cu nerabdare ca domnul Dontu sa fie dat �n judecata!!!
11.1  RE: Caz penal pentru Lungu trimis de
(15 apr 2008, 19:17:47
GINO... IA VEZI CARE-S RUDELE DE GRADUL 1.

SI VEZI CA LA LICITATII NU A PARTICIPAT FIRMA FRATELUI LUI LUNGU.

IN REST... HOTARASTE-TE, PE CINE PEDEPSIM, PE LUNGU SAU PE DONTU?happy
12.   ,,tonomatele'' portocalii trimis de
(15 apr 2008, 17:06:57
hahaha, tocati,baieti,tocati...va roade ca n'aveti argumente cand vine Dontu si'l da'n gat pe hotul de Lungu...va roade , si....in loc sa taceti dreq din gura balacariti si jigniti...cand a fost scandalul cu ,,apa din Burdujeni'' n'ati sarit sa spuneti ca ,,NU'I ADEVARAT..VAAAI, IL DAM IN JUDECATA''..nuuu, imaginati'va (SI TEMETI'VA) de ziua cand Dontu si Lungu vor sta fata'n fata (la tv.) ..hahaha...sa vedeti balbaiala la Lungu (daca o sa vina ,normal...ca'i frica de ce hotii mari a facut)
13.   Pt ovidiu trimis de
(15 apr 2008, 17:43:08
ma ovidiu ma .... ai limbuta aspra tare ...si o sa il doara funduletul pe marza ....ti-a ascutit limbuta ca sa ii lingi funduletul ...nu mai latra ca esti un catelus simpatic!!
14.   Ce-as vrea eu sa aflu de la dontu trimis de
(15 apr 2008, 18:11:03
dl. dontu, acest luptator impotriva coruptiei, acest sfint mucenic rasarit din bisericutele psd, iata vine sa demaste balaurul coruptiei guvernarii de dreapta (pt cateii psd, nu tin cu lungu, nu tin cu pdl, si-mi pare tare rau ca liberalii au oameni atit de slabi in judetul asta nenorocit - nenorocit de psd, bineinteles). cu sufletul la gura, astept ca dl. dontu sa ne vorbeasca nitel despre cominco, despre contractele pe care le-a avut si le are, iata ce curios, chiar si acum, cind dusmanii sunt la putere!
15.   VORBE MULTE ,FAPTE PUTINE. trimis de
(15 apr 2008, 18:13:43
Ma intreb oare de ce santem asa necajiti .De la revolutie si pana in momentul de fata,toti politicieni ce sau perindat au avut aceeiasi aspect si anume ;au incercat sasi faca treburile familiale si pt. cei din partid si mai putin pt. oameni si societate.Acuma la inceput de alegeri fiecare arunca cu noroi unul in celalalt,exact ca cainii vagabonzi care te musca si nu te lasa sa traiesti.de aceea la inceput de campanie mai vedetiva fiecare de nasul vostru si nu jigniti ca e mai bine si frumos.
16.   Pentru cucu trimis de
(15 apr 2008, 18:16:09
Sa stii ca nu ma gindeam ca se poate ajunge pina aicea , ca facind parte dintr_un partid sa fie o meserie avantajoasa, daca stii sa pupi curu cui trebuie. Stiu ca Lungu se pregatea sa_i dea papuci, dar cred ca "rahatul cu ochi numit brezan" (scriu cu litere mici caci asta este valoarea lui) joaca la mai multe capete. Din cite stiu rahati ca brezan mai sint de la Udesti si la alte partide. Unde esti tu TEPES doamne?????????????sa faci dreptate in tara asta, ca a ajuns pe mina hotilor.
17.   Pentru BEBE trimis de
(15 apr 2008, 18:42:58
ai impresia ca la PSD se pupa'n cur...ca la PD-L ? nu te oftica ca esti de partea gresita a baricadei,invata'te cu gandul ! sa vezi ca misto va cadea Baselinio si (normal) va trage'n jos portocalii care's oricum ,,pe nicaieri'' in prezent
18.   Pesedei trimis de
(15 apr 2008, 20:19:14
Din PSD mare si tare,cu Adrian Nastase tatic si cu toate lucrarile luate de clientela proprie ati ajuns niste catelusi jalnici,care schelaie si nu stiu ce sa faca sa prinda si ei un mic oscior ca-i foame-n gat si tatucul Marza isi face bagajele!Sufla vant de schimbare si la Cons Judetean iar Primaria Sucevei n-o mai pupati veci,pesedeilor!
19.   2 + 0 trimis de
(15 apr 2008, 21:32:56
asa crezi tu,bah VOT ? ma rog...mai forteaza'te ,paote mai iese ceva si pentru maine..apropo de ,,catelusi jalnici''...sunt o multime de posturi p'aici (aparent diverse)..multe ,,semnaturi'' cand, de fapt sunt trimise doar de la 2 ( DOUA) IP'uri..nu prea sunt portocalii dispusi sa va sustina balacarelile p'aici ? asta e ? macar aveti decenta sa ,,markati'' o singura semnatura de la un calculator ( ce dreq)...cum ar spune un tovaras d'al meu ,,unu'i prost si unu' nu* ? ) hahaha..Duamne, de fapt jalnici sunteti voi , patetici si lipsiti de inspiratie
20.   Taci ma trimis de
(15 apr 2008, 22:22:35
taci si du-te sa-i numeri ouale lui nastase si boii lui marza.ce draq a facut marza in 18 ani.oare nu ii ajunge?daca mai sta mult tu o sa stai pana la 60 de ani sa pupi funduri....doar ca marza nu mai vai sta sigur.apropo care-i faza cu flutur?toti il acuza dar nu am vazut pe nimeni pe nici un forum, in nici un ziar, sa zica concret ce a facut:a furat un ou, un bou, o padure , ceva. sunteti doar niste catei care fac politica comunista, mai uitati-va pe bbc,cnn, mai mergeti pe afara sa vedeti cum se face politica adevarata, nu atacuri la persoana. de asta tara asta merge asa de bine, datorita acestei gandiri infecte.nu asa se gandeste politica, restul sunt zvonuri si lalaieile....
21.   Dontu, sageata otravita a lui mirza trimis de
(16 apr 2008, 05:55:59
lui cap de martian ii papa ziaristii toti banii, hahaha, ce idiot

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei