Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: ANAF va avea un sistem de monitorizare a TVA la tranzacţiile imobiliare şi auto

Marţi, 15 Aprilie 2008 (14:00:29)

Agenţia Naţională de Autorizare Fiscală (ANAF) va realiza un sistem de monitorizare a tranzacţiilor imobiliare şi auto pentru identificarea transferurilor care presupun plata TVA, a declarat, marţi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

"ANAF va analiza toate tranzacţiile cu active imobiliare şi autoturisme. Trebuie să vedem cine, la graniţa dintre persoane fizice şi agenţii economici, uită că în România se mai plătesc şi taxe pe valoarea adăugată", a spus Vosganian.

La rândul său, preşedintele ANAF, Daniel Chiţoiu, a precizat că Agenţia va încheia un protocol cu Uniunea Naţională a Notarilor Publici şi cu Agenţia Naţională de Cadastru pentru monitorizarea tranzacţiilor imobiliare.

"Vom semna un protocol cu Uniunea Notarilor şi cu Agenţia de Cadastru pentru monitorizarea tranzacţiilor imobiliare. Sistemul va funcţiona până la sfârşitul primului semestru", a spus Chiţoiu.

Vosganian a afirmat, joia trecută, că va fi creată o bază informatică care să includă toate tranzacţiile imobiliare pe care le fac notarii, "o oglindă" a acestor operaţiuni, pentru eliminarea evaziunii fiscale.

Valoarea impozitelor pe veniturile din tranzacţiile imobiliare încasate de către notari au totalizat în primele două luni ale anului 175 milioane lei (48 milioane euro), în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România.

Anul trecut impozitele din tranzacţiile imobiliare au totalizat 1,2 miliarde de lei (aproape 360 milioane euro), nivel de peste patru ori mai mare decât în 2006.

Vânzările de autovehicule noi au totalizat 51.186 unităţi în primele două luni, în creştere cu 33,3% faţă de perioada similară din 2007.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: ANAF va avea un sistem de monitorizare a TVA la tranzacţiile imobiliare şi auto.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: ANAF va avea un sistem de monitorizare a TVA la tranzacţiile imobiliare şi auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei