Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană îi transmite lui Tăriceanu "îngrijorarea profundă" a PSD faţă de situaţia din agricultură

Marţi, 15 Aprilie 2008 (13:51:55)

Liderul PSD, Mircea Geoană, i-a transmis premierului Călin Popescu Tăriceanu, o scrisoare în care exprimă "îngrijorarea profundă" a partidului faţă de modul în care Guvernul gestionează situaţia din agricultură.
  Mircea Geoană susţine că majoritatea producătorilor agricoli care au dreptul de a primi subvenţii pentru suprafeţele de teren cultivate "sunt extrem de nemulţumiţi de modul în care Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură transmite în judeţe sumele cuvenite".

Mai mult, potrivit liderului social-democrat, un sfert din această sumă este reţinută fără nicio explicaţie, iar banii sunt necesari cu atât mai mult cu cât stadiul însămânţărilor este foarte întârziat. Potrivit mesajului transmis de Geoană premierului Tăriceanu, numai 10 la sută din suprafaţa planificată a fost deja însămânţată, probleme întâlnindu-se mai ales în sudul ţării, unde 80 la sută dintre terenuri ar fi trebuit deja însămânţate.

"Plăţile pe unitatea de suprafaţă trebuiau să înceapă din luna noiembrie 2007, iar în unele judeţe nu au început nici până în prezent", scrie Mircea Geoană, menţionând cazul judeţului Iaşi, unde s-au transmis banii pentru doar 10 la sută (20.000) dintre producătorii agricoli.

Geoană îi cere de asemenea premierului Tăriceanu să analizeze şi "decizia prin care se acordă o subvenţie de 1 leu pe litru de motorină pentru o cantitate de doar 39 de litri la hectar, în condiţiile în care necesarul de motorină pentru un hectar este de 85 de litri, iar preţul motorinei este de peste 4,3 lei pe litru".

Liderul social democrat îi atrage atenţia premierului că "procesul de acordare a adeverinţelor pentru cei îndreptăţiţi să primească acest sprijin este foarte întârziat, riscând să compromită total anul agricol".

"Vă cer, în numele PSD şi al milioanelor de familii care îşi câştigă existenţa din agricultură, să interveniţi de urgenţă pentru eliminarea acestor neajunsuri şi să creaţi un cadrul normal de desfăşurare pentru campania agricolă de primăvară", conchide Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană îi transmite lui Tăriceanu "îngrijorarea profundă" a PSD faţă de situaţia din agricultură.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană îi transmite lui Tăriceanu "îngrijorarea profundă" a PSD faţă de situaţia din agricultură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei