Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri grele

DSV Suceava, pe urmele traficanţilor de carne de cal

Marţi, 15 Aprilie 2008 (15:37:54)
În judeţul Suceava fac afaceri de ani dec zile traficanţi de carne de cal, care se îmbogăţesc punând în pericol sănătatea a sute de oameni. Doctorul Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, a tras un semnal de alarmă cu privire la existenţa acestor traficanţi, cerându-le oamenilor să cumpere doar carne verificată sanitar-veterinar. „Avem informaţii sigure despre o reţea bine pusă la punct, care acţionează cu maşini pe o arie destul de largă. Îi cunoaştem, ştim bine cine sunt, însă până nu o să am imaginile şi dovezile certe împotriva lor nu pot spune mai multe”, a declarat Dulgheru. El susţine că, faţă de acum trei ani, când traficanţii de carne de cal se găseau peste tot, acum numărul acestora a fost miscşorat, ceea ce nu înseamnă însă că fenomenul nu se mai manifestă la scară largă. Pentru a nu se trezi că pun pe masă carne de cal vândută drept carne de vită sau în amestec cu aceasta, oamenii sunt sfătuiţi să nu achiziţioneze carne decât din spaţii autorizate, nu de la colţ de stradă sau din portbagajele maşinilor „Oamenii să se ferească de carnea ieftină. Niciodată carnea ieftină nu poate proveni de la un animal bun. Fie a fost bolnav înainte de sacrificare, fie a fost tăiat fără respectarea normelor. Carnea bună este scumpă”, a explicat Dulgheru. Mai în glumă, mai în serios, doctorul a făcut apel către traficanţii de carne de cal din judeţ, cerându-le să nu mai scoată pe piaţă acest „produs” măcar în perioada sărbătorilor pascale. Carnea de cal poate fi comercializată şi este comestibilă, însă numai dacă este certificată sanitar-veterinar.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSV Suceava, pe urmele traficanţilor de carne de cal.
 Vizualizări articol: 1105 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
DSV Suceava, pe urmele traficanţilor de carne de cal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LAS-O JOS CA MACANE trimis de
(15 apr 2008, 16:47:47
BAI PLETOSULE TE-AI GASIT TU SA SPUI CA A FOST TAIAT FARA RESPECTAREA NORMELOR ... TU CUM AI CRESCUT MARE CA UN CAL ? CREZI CA AI MINCAT CARNE TAIATA CONFORM NORMELOR? NU! IO CRE CA AI MINCAT CARNE DE VACA NEBUNA DE ASTA AIUREZI MAI TOT TIMPUL .DARA LASA CA TE-AJUNGE FLUTUR DIN URMA SI TE SACRIFICA CU RESPECTAREA NORMELOR .MAI AI UN PIC SI-TI VINE RINDUL ZARZAVAGIULE!
2.   Scump trimis de
(15 apr 2008, 20:42:04
Carnea este scupa deoarece statul roman plateste aiurea inspectori si inspectorasi in cam toate domeniile de activitate.
3.   Scump trimis de
(15 apr 2008, 20:48:36
Scuze.....scumpa
4.   :)) trimis de
(15 apr 2008, 20:59:01
wei napoleon hai ca esti tare:))=)) wei pletosule de dulgher:))=)) ...mare ca un cal:))))=))=))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei