Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat: Tinerii peste 18 ani aflaţi încă în sistemul de învăţământ beneficiază de alocaţia de stat

Marţi, 15 Aprilie 2008 (13:55:25)

Plenul Senatului a adoptat, marţi, un proiect de lege pentru aprobarea OUG nr. 16/2008, potrivit căruia tinerii care au împlinit 18 ani şi urmează încă cursurile învăţământului liceal sau profesional, să beneficieze în continuare de alocaţia de stat pentru copii. 
  Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 16/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii a fost adoptat de Senat cu unanimitate de voturi, pentru procedura de vot preşedintele de şedinţă, Doru Ioan Tărăcilă, apelând, din nou, la varianta "cu mâna ridicată", pe motiv de defectare a sistemului electronic de vot.

OUG nr. 16/2008 are ca obiect de reglementare extinderea beneficiarilor alocaţiei de stat pentru copii şi la tinerii care au împlinit 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora, precum şi reglementarea modului în care se acordă alocaţia de stat în cazul copiilor aflaţi în instituţii de asistenţă socială.

Proiectul de lege prevede că tinerii care repetă anul şcolar nu beneficiază de alocaţie de stat pentru copii, cu excepţia celor care repetă anul din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical.

În proiectul de lege se prevedea că pentru tinerii care au împlinit 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, plata alocaţiei de stat pentru copii să se suspende pe perioada vacanţei şcolare de vară, plata urmând să fie reluată din oficiu, inclusiv pentru perioada suspendării, numai în situaţia în care aceştia se înscriu în anul şcolar următor.

Membrii Comisiei de drepturile omului din Senat, care au dat un raport de admitere proiectului de lege, au adoptat un amendament de respingere a acestui punct, motivând faptul că "vacanţa şcolară nu este un argument pentru suspendarea plăţii alocaţiei de stat pentru copii, nevoile acestora fiind aceleaşi în tot timpul anului şcolar".

Senatul este primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat: Tinerii peste 18 ani aflaţi încă în sistemul de învăţământ beneficiază de alocaţia de stat.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat: Tinerii peste 18 ani aflaţi încă în sistemul de învăţământ beneficiază de alocaţia de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei