Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Paragină

„Enclava” Şipote din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alei distruse, iluminat public inexistent, guri de canal neacoperite, scări rupte şi inundaţii permanente. De câţiva ani, aceasta este imaginea Parcului Şipote, aflat în mijlocul Sucevei, la câţiva paşi de centrul municipiului.

Ceea ce ar putea reprezenta cel mai important loc de agrement pentru suceveni, aflat la poalele Cetăţii de Scaun a domnitorului Ştefan cel Mare, reprezintă în momentul de faţă una dintre cele mai dezagreabile şi periculoase zone ale Sucevei.

O situaţie care persistă de câţiva ani, fără ca cineva să poată investi în reabilitarea parcului. Şi asta pentru simplul motiv că toată suprafaţa de pădure aflată în apropierea Cetăţii de Scaun, precum şi platoul pe care înainte de anul 1990 a fost amenajat un „orăşel al copiilor”, se află în proprietatea Direcţiei Silvice Suceava, mai exact în cea a Ocolului Silvic Pătrăuţi.

În aceste condiţii, conducerea Primăriei Suceava susţine că nu are posibilitatea de a investi în reabilitarea şi reamenajarea parcului, fiind „o enclavă în municipiu”, iar în ceea ce priveşte Direcţia Silvică, această instituţie are responsabilităţi doar în protejarea fondului forestier.

 

Parcul Şipote, un pericol public pentru cei care îndrăznesc să-l străbată

Fără a beneficia de vreo investiţie în ultimii ani, zona Parcului Şipote a ajuns un adevărat pericol public pentru cei care îndrăznesc să-l străbată.

Traversat de principala cale de acces spre Cetatea de Scaun a Sucevei, pentru cei care vor să facă acest drum pe jos, Parcul Şipote a ajuns o adevărată ruină, cu alei distruse aproape în totalitate, cu scări rupte, iar ca „peisajul” să fie complet, în ultima perioadă au dispărut şi capacele de la canale.

Şi la toate acestea, de câteva zile se mai adaugă şi inundaţiile produse de apa ce se scurge dintr-un canal care colectează apele pluviale din centrul municipiului Suceava.

Aceasta este imaginea pe care o întâlnesc sucevenii care doresc să se plimbe prin Parcul Şipote şi una din „cărţile de vizită” cu care sunt întâmpinaţi turiştii care vor să ajungă pe jos la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Şi, dacă nu ar fi fost de ajuns, parcul de la poalele cetăţii a devenit o „ţintă” şi pentru antreprenori, în condiţiile în care există deja un proiect în vederea construirii a două blocuri, pentru care există deja emis certificatul de urbanism.

 

O zonă în care nici o instituţie publică nu poate să investească

Deşi se află în mijlocul Sucevei, Parcul Şipote este „protejat” de orice posibilă investiţie, atât Primăria Suceava, cât şi Direcţia Silvică, susţinând că nu au posibilitatea legală de a aloca fonduri pentru reabilitarea zonei.

Singura soluţie pentru a se putea investi în această zonă, avansată de primarul Sucevei, Ion Lungu, este trecerea întregii suprafeţe împădurite de la poalele Cetăţii de Scaun în proprietatea sau administrarea municipalităţii.

În acest sens, Lungu a explicat că demersurile Primăriei Suceava de a intra în proprietatea Parcului Şipote au fost demarate încă din anul 2004, când la Comisia Judeţeană de Fond Funciar a fost depusă o cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate pentru o suprafaţă de 177 hectare de pădure, reprezentând 110 hectare de pădure în zona Zamca şi 67 de hectare suprafaţa împădurită din Dealul Cetăţii.

Ion Lungu spune că solicitarea a fost justificată printr-o decizie din anul 1963 a Sfatului Popular al Regiunii Suceava, în care se precizează că s-a transmis din administrarea acestei instituţii, în cea a Direcţiei Regionale Forestiere, cele două suprafeţe de pădure menţionate anterior. Mai mult, Primăria Suceava a prezentat şi un extras de Carte Funciară, în care se preciza că pe o parte din cele două parcele proprietar a fost comuna Suceava.

Cu toate acestea, cererea de retrocedare a Primăriei a fost respinsă de comisia judeţeană de fond funciar, motiv pentru care municipalitatea a acţionat în instanţă atât comisia, cât şi Direcţia Silvică Suceava.

„Iniţial am câştigat procesul. Însă după mai multe termene, şi după recursul făcut de comisia judeţeană şi de Direcţia Silvică am pierdut procesul şi respectivele suprafeţe de teren”, a declarat Ion Lungu.

 

Variante costisitoare pentru preluarea de către Primărie a Parcului Şipote

Ion Lungu a explicat că una din variantele prin care municipalitatea ar putea intra în posesia Parcului Şipote ar fi promovarea unei Hotărâri de Guvern prin care să se aprobe transferul pădurii de la Direcţia Silvică la Primărie.

„Am încercat o altă variantă, şi anume să facem un transfer de la Regia Naţională a Pădurilor, prin Ministerul Agriculturii. Din păcate ne-a fost din nou respinsă solicitarea noastră. În ultimă fază am făcut o solicitare pentru 30 de hectare de teren, aferente zonei din împrejurul Cetăţii de Scaun. Într-o primă fază am obţinut acordul de la RNP, dar secretarul de stat pe probleme de fond forestier din Ministerul Agriculturii a aprobat trecerea în proprietatea Primăriei cu condiţia scoaterii din circuitul forestier”, a declarat primarul Sucevei.

Lungu a adăugat că o astfel de variantă ar costa Primăria Suceava peste 30 de miliarde de lei vechi.

El a precizat că, în condiţiile în care suprafaţa respectivă de pădure este a Ocolului Silvic Pătrăuţi, Primăria nu poate aloca fonduri nici pentru reabilitarea aleilor şi nici pentru salubrizarea zonei. Ion Lungu a explicat că prin trecerea celor 30 de hectare de pădure în proprietatea Primăriei, municipalitatea ar putea aloca fonduri pentru întreţinerea parcului şi, mai mult, întreaga zonă este inclusă într-un proiect mai amplu, intitulat „Reabilitarea Cetăţii de Scaun”.

„Avem depus deja un proiect de reabilitare a Cetăţii de Scaun, pentru care s-a primit, de la Guvernul României, suma de 32 de miliarde de lei în vederea întocmirii aplicaţiei tehnice, iar noi am făcut studiul de fezabilitate. Sunt optimist că în cele din urmă vom obţine cel puţin 30 hectare de teren aferente zonei de la Cetate, astfel încât să putem începe investiţiile”, a mai spus Lungu.

 

Direcţia Silvică Suceava este dispusă să cedeze Primăriei Parcul Şipote

Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce este dispusă să cedeze municipalităţii zona împădurită din apropierea Cetăţii de Scaun, însă acest transfer s-ar putea face doar prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Am fost parte în procesul în care Primăria s-a judecat pentru obţinerea respectivei suprafeţe de teren, pentru că este normal să ne apărăm proprietatea în instanţă. Dar noi suntem dispuşi să dăm acest teren, dacă se va găsi o soluţie în acest sens”, a declarat Solovăstru. El a explicat că din întreaga suprafaţă împădurită aflată în zona Cetăţii de Scaun, doar aproximativ patru hectare de teren sunt considerate parc, restul fiind teren cu vegetaţie forestieră.

Valerian Solovăstru a explicat că deşi suprafaţa Parcului Şipote este în proprietatea Direcţiei Silvice Suceava, această instituţie nu are nici o posibilitate de a investi în reabilitarea aleilor şi amenajarea zonei. El a avansat ideea că aceste investiţii ar putea să fie realizate de Primărie, în condiţiile în care aleile, scările şi celelalte construcţii au fost realizate cu mulţi ani în urmă de municipalitate.

„Aleile care sunt acolo, stâlpii de iluminat sau canalizarea nu au fost făcute de noi, trebuie de văzut dacă toate acestea nu sunt trecute ca mijloace fixe la Primărie, şi dacă nu a intrat în inventarul lor. Este o situaţie mai delicată, însă singura noastră obligaţie este să asigurăm integritatea fondului forestier”, a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava.

 

Direcţia Silvică se împotriveşte construcţiei de blocuri în Parcul Şipote

Şeful Direcţiei Silvice Suceava a spus că una dintre cele mai „delicate” probleme din zona Parcului Şipote este intenţia unor firme de a construi două blocuri pe platoul unde a fost amenajat orăşelul copiilor. Solovăstru a declarat că nu înţelege de ce în respectiva zonă au fost date titluri de proprietate, în condiţiile în care terenul se află în proprietatea Direcţiei Silvice.

„Este terenul nostru şi din acest motiv monitorizăm în permanenţă zona. Am văzut că au fost puşi tot felul de stâlpi pentru delimitarea unor proprietăţi, am auzit că există intenţia de a construi blocuri, însă vreau să spun că noi nu vom permite realizarea unor astfel de lucrări”, a mai spus Valerian Solovăstru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Enclava” Şipote din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
„Enclava” Şipote din centrul Sucevei5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   OK trimis de
(15 apr 2008, 11:11:15
FOARTE BUN ARTICOL, DOMNULE COMAN. SI ADEVARAT.

OARE CUM S-AR PUTEA FACE CA DIRECTIA SILVICA SA FIE OBLIGATA SA AIBA GRIJA DE ACEST PARC? SAU, DACA NU POATE, SA-L CEDEZE PRIMARIEI. E O RUSINE PENTRU SUCEAVA.

DIRECTIA SILVICA SUCEAVA ESTE FOARTE PROFITABILA, CU TOATE ASTEA EI SUSTIN CA NU AU BANI PENTRU A REABILITA ZONA. ASTA MI SE PARE O NESIMTIRE MARE !
1.1  RE: OK trimis de
(15 apr 2008, 12:28:56
Apa in acest parc curge din decembrie anul trecut si nimeni nu s-a sesizat si nici nu are de gand sa se sesizeze careva ptr ca asa e la noi daca te duci la cineva sa intrebi care e situatia si dc nu se poate remedia problema, acel cineva te trimite in alta parte la D.S. care nici aia nu au ce sa faca si mi se pare normal ei doar administreaza parcul dar nu si problema aleelor, a scarilor pe care i- ti rupi gatul ca nu mai au balustrada, apa aia imputita care curge, curge, si nimeni nu vede nimic. Ca asa nu mai vb si de iluminat........lasa mult de dorit asta a cui treaba mai este?

Macar acum in ultimul ceas mai face-ti si voi ceva bun, dragi conducatori ai acestui Municipiu ca poate, poate mai capatati ceva voturi..........din partea mea orcum nu mai primiti nimik.
1.2  RE: OK trimis de
(15 apr 2008, 12:32:34
AI SPUS : "te trimite in alta parte la D.S. care nici aia nu au ce sa faca si mi se pare normal ei doar administreaza parcul" TE ROG SA CITESTI ARTICOLUL SI SA VEZI CA SOLOVASTRU SPUNE, DE CEL PUTIN 3 ORI, CA PARCUL este in proprietatea DIRECTIEI SILVICE SUCEAVA. A OCOLULUI SILVIC PATRAUTI, MAI EXACT.
1.3  RE: OK trimis de
(15 apr 2008, 15:17:28
Apa aia care curge din spate de la Mc Donald`s din Ianuarie 2004 si e potabila,potabila! Nu menajera,dar lasa ca prostii platesc....Au pasat problema de la uni la alt,i timp de 18 ani o sa o plaseze sin continoare,ca t,ine ca cit o mai t,ine!!!!
2.   Hahaha trimis de
(15 apr 2008, 11:28:14
lasa ca pentru furat se gasesc mijloace (borduri, sosele asfaltate pentru a tine citeva luni, impozite si taxe care se duc pe apa simbetei, etc) dar pentru a face ceva pentru prostimea de noi, nimic, stati calmi ca in citiva ani nu o sa mai existe, o sa fie particular (furat)
3.   BUN PE MATA trimis de
(15 apr 2008, 11:51:47
CUM ITI PERMITI SA-TI DAI CU PAREREA TU CARE NU AI HABAR PE CE LUME TRAIESTI.

ARTICOLUL E DE ****:

1 PARCUL SIPOTE NU E IN PROPRIETATEA DIRECTIEI SILVICE SUCEAVA, EL ESTE IN PROPRIETATEA STATULUI ROMAN -DIRECTIA ESTE ADMINISTRATOR- ASTA A SPUS SOLOVASTRU DAR ZIARISTII SUCEVENI DE 2 LEI INTERPRETEAZA CUM VOR EI SI DEFORMEAZA REALITATEA

2 PAI ERA SI NORMAL CA GUVERNUL SA NU ACCEPTE TRANSFERUL ATATA TIMP CAT CURVA ASTA DE PRIMAR A TRECUT LA PD-LATI

3 PRIMARIA NICI NU S-A GANDIT SA SOLICITE ACCEPTUL DIRECTIEI SILVICE PENTRU A PUNE MACAR NISTE COSURI DE GUNOI(HALAL PRIMAR)

4 DE CE NU A LUAT PRIMARIA NICI O MASURA IMPOTRIVA CELOR CARE DEVERSEAZA APA MENAJERE DE LA VILANELE DIN ZONA? LE ESTE FRICA?

5 CINE A ELIBERAT TITLURI DE PROPRIETATE PENTRU TERENURILE RESPECTIVE, PENTRU A CONSTRUI BLOCURI?

6 CINE A ELIBERAT CERTIFICAT DE URBANISM SI CINE A ELIBERAT AUTORIZATII DE CONTRUCTII IN ZONA RESPECTIVA?

VA SPUN EU CINE TARANOIU
3.1  RE: BUN PE MATA trimis de
(15 apr 2008, 12:07:33
STERGE-TI SPUMELE DIN COLTUL GURII, PESEDEL MIC.

1. PARCUL ESTE IN PROPRIETATEA DS SUCEAVA: "Solovastru a explicat ca desi suprafata Parcului Sipote este �n proprietatea Directiei Silvice Suceava"

2. ADICA GUVERNUL APROBA ORI BA IN FUNCTIE DE APARTENENTA POLITICA A PRIMARULUI? ADICA II DOARE IN FUND DE SUCEVENI? BRAVO !

3. E CA SI CUM EU M-AS DUCE SA PUN COSURI DE GUNOI IN CURTEA VECINULUI, CA NU DA BINE LA IMAGINE.

4. PRIMARIA SAU GARDA DE MEDIU TREBUIE SA VERIFICE SI SA ACTIONEZE ACOLO?

5+6 PRIMARIA SI CONSILIUL LOCAL AU ELIBERAT ( PROBABIL ) TITLURI DE PROPRIETATE ACOLO. INSA ORICE AC, PUZ ETC SUNT DEZBATUTE IN SEDINTELE DE CONSILIU LOCAL. CARE CONSILIU LOCAL NU A FACUT NIMIC SA APERE INTERESUL CETATENILOR. DONTULE, UNDE ERAI? FACEAI POZE SAU DESENAI LA ACESTE SEDINTE ALE CONSILIULUI LOCAL?

3.2  RE: BUN PE MATA trimis de
(15 apr 2008, 12:31:22
BINE GIGI ESTI SUPER TARE SI BINE AI MAI POTRIVIT CUVINTELE

3.3  RE: BUN PE MATA trimis de
(15 apr 2008, 15:50:20
Pai pana prin 2006 ministru a fost dl. Flutur. De ce nu a rezolvat problema impreuna cu colegul sau de partid, dl. Lungu? Pentru ca pe primul nici nu l-a interesat.
3.4  RE: BUN PE MATA trimis de
(15 apr 2008, 15:55:53
pai lucrau la actiunea pavelele! invatau de la videanu cum sa schimbe borduri, dar find ca noi in suceava nu avem asa multe borduri, au gasit metoda de a face bani PAVAREA trotuarelor si a strazilor sparte!

Pai stiti voi ce face lungu cand isi sparge capul?

isi pune o pavela nu plasture? ha ha ha
3.5  RE: BUN PE MATA trimis de
(15 apr 2008, 16:02:51
BA, CE RAI SUNTETIhappy

AVETI IDEE CAT LA SUTA DIN BORDURILE SCHIMBATE IN BUCURESTI PROVIN DE LA FIRMA LUI VIDEANU ?
3.6  RE: BUN PE MATA trimis de
(16 apr 2008, 08:49:42
150%
4.   WEWE trimis de
(15 apr 2008, 11:54:04
auzi cica singura solutie este trecerea in proprietatea primariei! ha ha ha bai scurtule ne crezi prosti? ce tunuri imobiliare se pot da daca trece 30 ha in proprietatea primariei!

handicapatu de lungu stie asta
5.   Rusine trimis de
(15 apr 2008, 12:01:36
Este de-a dreptul rusinos ca o zona atat de buna ca amplasament si posibilitati de dezvoltare sa fie lasata in starea in care e... Singura lor grija e sa ridice blocuri pana si in acea zona. Daca trebuie sa reabiliteze zona nu le pica nimic in buzunar, asa ca de ce sa se chinuie? Lipsa de interes de care dau toate institutiile implicate denota lipsa de respect fata de locuitorii Sucevei.
6.   De acord cu gigi trimis de
(15 apr 2008, 12:02:44
1. ziaristii autohtoni sunt sub orice critica, abuzand de limba romana cu fiecare ocazie si denaturand mesajele celor intervievati.

2. primaria daca ar fi vrut sa faca ceva in parcul Sipote o facea si pana acum, iar informatia asta cu blocurile care asteapta sa se ridice imi e frica sa nu fie ceva cert pentru ca vom distruge zona cu cel mai mare potential din Suceava

3. exista varianta parteneriatului public-privat prin care autoritatile locale(indiferent ca e primarie sau directie silviva) sa se asocieze cu agenti economici interesati si sa dezvolte zona, in sensul crearii unui punct major de atractie turistica (deci ideea e sa nu stirbim sub nici o forma oaza de verdeata de care dispunem in inima targului)
6.1  RE: De acord cu gigi trimis de
(15 apr 2008, 12:12:42
DE ACORD CU PUNCTUL 3.

DIRECTIA SILVICA PUTEA SA SE ASOCIEZE CU UN AGENT ECONOMIC INTERESAT IN DEZVOLTAREA ZONEI. DAR N-A FACUT-O. SI TOT NOI, SUCEVENII, SUFERIM DIN CAUZA ASTA.

IN REST, CE SA SPUN... CAND ACEIASI ZIARISTI REDAU SPUSELE UNUI DONTU SAU ALE UNEI ZARO, SUNT BUNI. ACUM SUNT "SUB ORICE CRITICA". ACUM, CAND SPUN ADEVARUL. PROBABIL UNORA LE E CIUDA CA NU E PARCUL IN ADMINISTRAREA PRIMARIEI.
6.2  RE: De acord cu gigi trimis de
(15 apr 2008, 12:14:25
P.S. UNA DIN CONDITIILE DE BAZA SI OBLIGATORII ALE PARTENERIATULUI AR TREBUI SA FIE, NORMAL, ACEEA DE A NU SCHIMBA DESTINATIA PARCULUI. SA RAMANA "O OAZA VERDE".
7.   ??? trimis de
(15 apr 2008, 12:07:48
Uni sunt putin incuiati la minte....daca primaria suceava incearca sa faca din acest parc un loc civilizat in care sa poata investi pentru reamenajarea lui ....uni viseara la tunuri imobiliare ....cred ca va place cum arata acum parcul inseamna!
7.1  RE: ??? trimis de
(15 apr 2008, 12:26:55
ASA FACE FABRICA DE VORBE PSD - AGENTIA SUCEAVA, IN COLABORARE CU BUNII LOR PRIETENI DE LA PNL. ASTAZI AU PLACA "TUNURI IMOBILIARE". CA DE OBICEI, VORBE GOALE.
7.2  RE: ??? trimis de
(15 apr 2008, 15:51:39
Pai cum numesti tu autorizarea construirii unor blocuri in parc?

Nu inteleg, daca cineva nu e de acord cu primarul, de ce trebuie catalogat ca fiind psd-ist! Pana la urma inteleg : esti unul din aia care nu au coloana, acu' 2-3 ani il injurau de mama focului pe primar si acum ca a trecut in barca voastra la pd-l il pupati in fund!
7.3  RE: ??? trimis de
(15 apr 2008, 16:10:46
O NUMESC O GRESEALA MARE.

SI SUNT DE PARERE CA ACELE AUTORIZARI TREBUIE RETRASE IMEDIAT. SI FACUTA LUMINA IN ACEST CAZ. TAIAT IN CARNE VIE, FARA MILA.

NU, NU SUNT DIN AIA FARA COLOANA. CAND LUNGU O SA FACA RAU SI O SA FIE CONTRA SUCEVENILOR, VOI FI PRIMUL CARE SA SE REVOLTE.

INSA PANA ATUNCI, PERMITE-MI SA MA INDOIESC CA UN CANDIDAT CA DONTU SAU ZAROJANU REPREZINTA O ALEGERE MAI BUNA DECAT LUNGU PENTRU FUNCTIA DE PRIMAR AL SUCEVEI NOASTRE.
8.   Teparii imobiliari trimis de
(15 apr 2008, 12:31:27
Nu dau 2 bani baietii astia pe reabilitarea parcului. Ii intereseaza doar sa mai parcheze niste blocuri acolo.

Ma bine sa lase parcul asa salbatic cum e decat sa-l treaca la primarie. E placut sa te poti plimba prin paduri neamenajate care este problema? Sa stranga gunoaiele de pe acolo nu cerem mai mult.

Imi aduc aminte ca m-am bucurat cand au construit McDonald's-ul acolo pt ca au modernizat zona dar acum imi pare rau. Mai bine lasau spatiu vede neamenajat acolo.
9.   Bravo trimis de
(15 apr 2008, 12:36:08
Foarte bine domnule Valerian Solovastru. fara blocuri sub cetate !!!!
10.   Salutare! trimis de
(15 apr 2008, 13:32:13
Articolul mi se pare bine formulat si cu regulile deontologice dpdv jurnalistic respectate. Acest loc �mi aduce aminte ori de c�te ori �l parcurg de amintiri frumoase din tinerete si mi-ar parea foarte rau daca nu s-ar conserva starea �n care este!

Aveti grija, domnilor politicieni, si faceti bine ce faceti!happy
11.   Nu mai voprb aiurea trimis de
(15 apr 2008, 13:42:33
mai oameni buni numai vorba e de capu lor..nimic nu fac

Parcul asta ar trebui sa fie inima sv......toate serbarile astea care distrug centru orasului sar putea face la poalele cetati orce om ar merge aici,.....parc pt copii ,etc ehhhhhhh degeaba vorbim nu au minte.,gindesc doar cum sa-si umple buzunareleuhhhh
12.   Hai temida,nu te lasa trimis de
(15 apr 2008, 13:48:44
arunca-ti rahatul pe forum,ce naiba sa intamplat?
12.1  RE: Hai temida,nu te lasa trimis de
(15 apr 2008, 20:58:27
Cred ca i-au restrictionat accesul! Ca era tare ofensata la articolul despre MES.
13.   Pentru excal trimis de
(15 apr 2008, 15:25:21
Esti un pupincurist al primarului lungu!

Te intreb l-ai auzit tu pe Soloastru cand a spus ca D.S. e proprietarul terenului? asta te intreb, ai auzit tu? daca nu atunci taci dracului de narod ce esti!

una e ce spune Solovastru si alta e ce intelege un ziarist oligofren care confunda proprietatea cu administrarea, asa ca nu te pronunta tu pdl-ist **** ce esti!
13.1  RE: Pentru excal trimis de
(15 apr 2008, 15:36:41
INCET PESEDICA, NU DE ALTA DAR T-OR PLESNI VENELE DE LA ATATA AGITATIE.

L-AI AUZIT TU PE SOLOVASTRU SPUNAND ALTCEVA DECAT CE E SCRIS IN MONITORUL ? MA REFER LA PARTILE CU GHILIMELE, DESPRE CARE SE STIE CA SUNT EXACT CUVINTELE CELUI CITAT. DECI, CU TOT CU GHILIMELE, SA VEDEM CE ZICE SOLOVASTRU:

,,Am fost parte �n procesul �n care Primaria s-a judecat pentru obtinerea respectivei suprafete de teren, pentru ca este normal sa ne aparam proprietatea �n instanta. ... "

SI

,,Este terenul nostru si din acest motiv monitorizam �n permanenta zona. ... "

MAI VREI CEVA, STUPIZELU' ?

N-AI NICI O TREABA, NICI CU LOGICA, NICI CU REALITATEA. SCRII DOAR LA COMANDA, SI IN CLIPA ASTA MORI DE CIUDA CA PARCUL NU E AL PRIMARIEI. AH, CUM L-AI MAI FI FACUT TU PE LUNGU CU OU SI CU OTET CA N-ARE GRIJA DE PARChappy

NEXT TIME, PESEDICULE. SI REMEMBER, EXTRAVERAL IS YOUR FRIEND.

14.   Tot pentru excal trimis de
(15 apr 2008, 15:43:51
Directia Silvica nu poate sa se asocieze in nici un parteneriat cu vreun privat!

Asta se intampla cand nu cunosti Legile, scapi pasarelele pe gura domnule sau doamna EXCAL. Tot nu ai inteles ca Directia Silvica este administrator, peste un bun al statului, deci cel care poate face un parteneriat cu un privat este statul. Directia Silvica mai mult de atat nu poate cere ,ca administrator, trecerea unui teren din proprietatea publica a statului in administrarea sau proprietatea publica a consiliului local ,asta o face guvernul la solicitarea ministerului.

Daca nu cunoasteti lege nu mai postati mesaje din astea pline de venin!

Mi se pare corect ca guvernul sa-ti dea o palma tie ca primar atat timp cat la amiaza jurai credinta pnl-ului si seara te culcai in pat cu pdl-ul, e vorba in primul rand de caracterul josnic al celui care inca ne mai reprezinta ca primar
14.1  RE: Tot pentru excal trimis de
(15 apr 2008, 15:57:33
MI SE PARE AL NAIBII DE COMIC CUM, DACA DIRECTIA SILVICA ESTE ADMINISTRATOR/PROPRIETAR SAU CE-O FI, TOT PRIMARUL LUNGU ESTE VINOVAT CA IN ACEL PARC ESTE MIZERIE SI CA NU E AMENAJAT.

PARTEA CU ASOCIEREA NU EU AM ZIS-O PRIMA DATA, SI TOTUSI COMENTARIUL CONFIRMA CA ESTE O SOLUTIE... ACEEA CA STATUL SA SE ASOCIEZE CU UN AGENT ECONOMIC. INTERESANT DE VAZUT DE CE NU SE VREA ASTA. NU S-AU INTELES ASUPRA... UNOR ANUMITE ASPECTE?

DA, DA SIGUR CA ESTE CORECT CA GUVERNUL LUI TARICEANU RAZGANDEANU SA SE RAZBUNE PE SUCEVENI, PE TOTI SUCEVENII, PENTRU ASA-ZISA TRADARE A LUI LUNGU. O FI CORECT, DAR DOAR DACA TE UITI DIN VARFUL VREUNUI BRAD INALT, DIN AIA ADMINISTRATI DE DIRECTIA SILVICA. PENTRU CA TRADAREA PNL-ULUI, CAND A PARASIT RUSINOS ALIANTA D.A., ADICA FORMULA IN CARE A AJUNS LA PUTERE, SE VEDE SI DE APROAPE SI DE DEPARTE. DAR ASTA E PROBABIL NORMALA.

MA INTREB CE A FACUT DIRECTIA SILVICA, IN CALITATE DE ADMINISTRATOR, PENTRU PARCUL SIPOTE ?
15.   Natura e lasa-ta in paragina trimis de
(15 apr 2008, 16:42:39
Pai domnul Lungu in loc sa vada ce mai e de facut in Suceava el ,impreuna cu Flutur merg si le baga in cap oamenilor ca ei au facut si au dres,de aia trebuie sa fie primar, respectiv presedinte de consiliu judetean.
16.   Protejati natura, protejati spatiul verde! trimis de
(15 apr 2008, 19:18:35
De ce sa distrugem parcurile ? C�te parcuri avem in Suceava? De ce sa cedam noi sucevenii marilor interese, distrug�nd putinele parcuri din Suceava ( Simion Florea Marian ???, Parcul din zona centrala pentru comert , in zilele de sarbatoare ........?

C�t vor costa apartamentele din blocurile care se doresc a fi construite in fostul orasel al copiilor din parcul Sipote_ cine are profit din v�nzarea lor ? Sucevenii sau firma care le construieste?

De ce nu se doreste a se intocmi un proiect pentru reabilitarea parcului sipote si a tuturor parcurilor din fonduri europene, cum s-a rezolvat pentru reabilitarea termica?

Daca curge apa , se poate remedia defectiunea, dar cine sa o faca, strainii???

Se fac spatii verzi pe mijlocul strazii, si se distrug parcurile!

Si in Obcine pe o suprafata de c�tiva metri de spatiu verde, se va construi un bloc cu 9 etaje (langa blocul IRE).

Nu distrugeti spatii verzi , dintr-un oras sufocat de c
17.   Propunere trimis de
(15 apr 2008, 19:38:39
propun ca apa din parc sa fie...colorata ca si fantanile arteziene !!

asta e viitorul sucevei , un viitor....colorat !!!

alta ...idee geniala ar fi....posibilitatea de constructie a fel si fel de....dughene , ca sa se completeze cu ....arhitectura spatiilor verzi ale orasului.

18.   Un proiect,nici o idee trimis de
(15 apr 2008, 21:26:24
...si cand ma gandesc cate s'ar fi putut face cu locul asta...?! trebuie trecut (intr'adevar) din patrimoniul silvic in cel orasenesc fiindca'i evident ca spre o mai accentuata paragina se'ntreapta
19.   Habar nu aveti trimis de
(15 apr 2008, 22:04:27
Va dati toti cu parerea dar habar nu aveti! Primaria chiar vrea sa faca ceva acolo dar nu poate pt ca nu este proprietar. Exista un proiect care, daca va fi finantat (cu conditia rezolvarii proprietatii) va va face sa fiti mandri ca sunteti suceveni.
20.   Pentru gigi trimis de
(15 apr 2008, 22:35:59
oligofren esti tu
20.1  RE: Pentru gigi trimis de
(16 apr 2008, 08:51:33
ba tu
21.   PRESA??? trimis de
(16 apr 2008, 10:04:28
De ce nu s-a sesizat nimeni pana acum? De ce presa nu a facut o campanie publica pentru rezolvarea problemei?Sau primaria ? Toti se trezesc cand dezastrul este iminent.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei