Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2008 - Anul XIII, nr. 84 (3765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu consideră regretabil ca pensionarii să fie folosiţi politic

Miercuri, 9 Aprilie 2008 (16:31:21)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a apreciat ca regretabil faptul că pensionarii ar fi folosiţi ca "masă de manevră politică", prin sprijinul de care ar fi beneficiat din partea unor partide pentru a organiza, miercuri, o acţiune de protest în faţa Guvernului.

"Cred că este regretabil că pensionarii sunt folosiţi ca masă de manevră politică. Nu vreau să spun însă că aş desconsidera demersurile lor. Cred că demersurile acestora pentru o viaţă mai bună, o viaţă decentă sunt justificate. Dar nu mă sfiesc să spun că mi se pare regretabil că PSD şi PD-L fac asemenea gesturi care nu fac decât să stârnească acestor oameni speranţe pe care din păcate nici ei, dacă ar fi la guvernare, nu ar putea să le îndeplinească", a spus Tăriceanu.

El a amintit că Executivul a majorat deja punctul de pensie şi că ar putea fi efectuată o majorare suplimentară a pensiilor, dacă vor exista resurse.

"Deci majorăm pensiile cu tot riscul să spună unii că nu este liberal. Este foarte liberal. Liberal este să laşi întâi economia să producă şi din ceea ce produce să acorzi politicile sociale, şi nu invers, să adoptăm întâi măsurile cu impact social şi vedem că nu avem de unde asigura resursele necesare", a adăugat Tăriceanu.

Peste 100 de pensionari şi membri ai Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale (PPPS) au protestat, miercuri, în faţa sediului Guvernului, unii cerând majorarea punctului de pensie până la 60 la sută din salariu, iar ceilalţi susţinând că vor aproba această creştere dacă vor ajunge la guvernare.

La Guvern au fost prezenţi pensionari din Galaţi, Roman, Ploieşti, Piteşti, Vaslui. Liderii PPPS participanţi la acţiunea din faţa sediului Guvernului erau veniţi din Galaţi, Bacău, Teleorman, toţi scandând lozinci anti-guvernaţi.

Liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere din Galaţi, Toader Cristea, a spus că a apelat la toate partidele politice pentru a-i sprijini pe pensionari să vină la Bucureşti, dar numai PC, PLD şi PSD i-au ajutat. Întrebat dacă prezenţa membrilor PPPS la protestul pensionarilor este un fel de campanie electorală, Toader nu a negat.

"Noi suntem apolitici, am apelat la toate partidele politice să ne ajute, dacă cei de la Partidul Popular şi pentru Protecţie Socială au decis să procedeze astfel, este treaba lor. Da, într-adevăr, poate fi intepretată acţiunea lor ca o campanie electorală", a precizat Toader.

Membrii PPPS au cerut pensionarilor să-i voteze, promiţându-le un trai mai bun. "Facem apel la toţi pensionarii din România. Treziţi-vă, noi ne hotărâm soarta, 6000 de pensionari suntem în stare să conducem România", a spus un lider al PPPS.

Liderul pensionarilor gălăţeni a explicat că protestatarii cer ca valoarea punctului de pensie să ajungă la 60 la sută din salariul mediu, precum şi includerea în cuantumul pensiilor a grupelor I şi II de muncă.

"Valoarea mult trâmbiţată de 45 la sută este o păcăleală, nu ar trebui să se pună problema că îi depăşim pe cei care muncesc. Noi ar trebui să avem pensii de minimum 1.500 de lei ca să fim la nivelul anului 1989", a explicat Toader.

Protestatarii aveau pancarte pe care scria: "Cerem demisia miniştrilor pensionarologi", "Daţi-ne înapoi grupele I şi II", "La cota unică de impozitare, sistem unic de pensii".

Reprezentanţii Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi au anunţat, marţi, că vor picheta, miercuri, sediul Guvernului, revendicările lor fiind legate de majorarea punctului de pensie în funcţie de grupele de muncă şi de mărirea pensiilor.

"Cererile noastre sunt aceleaşi pe care le-am avut la fiecare acţiune de protest pe care am organizat-o până acum: dorim mărirea punctului de pensie în funcţe de grupele de muncă şi mărirea pensiilor pentru a putea beneficia de aceeaşi putere de cumpărare pe care o aveam înainte de Revoluţie", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi, Cristea Toader.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu consideră regretabil ca pensionarii să fie folosiţi politic.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu consideră regretabil ca pensionarii să fie folosiţi politic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei