Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2008 - Anul XIII, nr. 84 (3765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană către Tăriceanu şi Olteanu: Guvernul vostru a snopit pensionarii în bătaie la Galaţi

Miercuri, 9 Aprilie 2008 (18:39:01)

 Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a replicat, miercuri, acuzelor lansate de Călin Popescu Tăriceanu şi Bogdan Olteanu cu privire la finanţarea de către PSD a deplasării pensionarilor gălăţeni care au protestat la Bucureşti, spunând că Guvernul PNL i-a "snopit în bătaie" pe aceştia, la Galaţi.
  "Vreau să le aduc aminte domnului Tăriceanu şi domnului Olteanu că Guvernul lor a bătut şi snopit în bătaie pensionarii la Galaţi. Deci, să lase comentarii de acest gen. Oamenii aceştia au tot dreptul să vină să demonstreze la Bucureşti şi să îşi spună punctul de vedere", a declarat Geoană, într-o conferinţă de presă.

El a apreciat că gestul pensionarilor de a veni la Bucureşti să protesteze este unul de natură socială, care nu are caracter de mită electorală.

"Dacă oamenii în vârstă din această ţară nu mai au dreptul să protesteze şi să-şi spună punctul de vedere, înseamnă că trăim în dictatură", a comentat Geoană.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a apreciat ca regretabil faptul că pensionarii ar fi folosiţi ca "masă de manevră politică", prin sprijinul de care ar fi beneficiat din partea unor partide pentru a organiza, miercuri, o acţiune de protest în faţa Guvernului.

"Cred că este regretabil că pensionarii sunt folosiţi ca masă de manevră politică. Nu vreau să spun însă că aş desconsidera demersurile lor. Cred că demersurile acestora pentru o viaţă mai bună, o viaţă decentă sunt justificate. Dar nu mă sfiesc să spun că mi se pare regretabil că PSD şi PDL fac asemenea gesturi care nu fac decât să stârnească acestor oameni speranţe pe care din păcate nici ei, dacă ar fi la guvernare, nu ar putea să le îndeplinească", a spus Tăriceanu.

Coordonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a acuzat, miercuri, PDL şi PSD că practică metode FSN-iste de mită electorală, dându-le pensionarilor de la Galaţi bani să vină la mitingul din Bucureşti şi le-a cerut autorităţilor competente să verifice natura banilor daţi pensionarilor.

Peste 100 de pensionari şi membri ai Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale (PPPS) au protestat, miercuri, în faţa sediului Guvernului, unii cerând majorarea punctului de pensie până la 60% din salariu, iar ceilalţi susţinând că vor aproba această creştere dacă vor ajunge la guvernare.

La Guvern au fost prezenţi pensionari din Galaţi, Roman, Ploieşti, Piteşti, Vaslui. Liderii PPPS participanţi la acţiunea din faţa sediului Guvernului erau veniţi din Galaţi, Bacău, Teleorman, toţi scandând lozinci împotriva guvernanţilor.

Liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere din Galaţi, Toader Cristea, a spus că a apelat la toate partidele politice pentru a-i sprijini pe pensionari să vină la Bucureşti, dar numai PC, PDL şi PSD i-au ajutat.

În martie 2006, la un protest al pensionarilor din Galaţi la care au participat aproximativ o mie de persoane au fost înregistrate incidente cu forţele de ordine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană către Tăriceanu şi Olteanu: Guvernul vostru a snopit pensionarii în bătaie la Galaţi.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană către Tăriceanu şi Olteanu: Guvernul vostru a snopit pensionarii în bătaie la Galaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei