Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2008 - Anul XIII, nr. 84 (3765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

“ARC PESTE TIMP“ - La 30 de ani

Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8 Suceava, situată în Cartierul George Enescu, sărbătoreşte în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie, 30 de ani de la înfiinţare. Un moment de bilanţ, de reîntoarcere în timp, de reflecţie asupra realizărilor, a performanţelor elevilor, a cadrelor didactice care au început să clădească viitorul atâtor generaţii de elevi, a succeselor de azi aşezate neîndoielnic pe zestrea incontestabilă a celor de ieri.

Dată în folosinţă în anul 1977, aşezată printre blocuri, la capătul cartierului, spre ea ducând alei încă neasfaltate, Şcoala Generală Nr.8 şi-a început activitatea în condiţiile în care lucrările de finisare şi dotare nu fuseseră finalizate. Astfel, colectivul de cadre didactice existente în primul an de funcţionare, împreună cu directorul şcolii, domnul profesor de limba şi literatura română Sfarghie Simion, om de aleasă nobleţe, pedagog desăvârşit, au început să dea viaţă unei tinere şcoli.

Preocuparea profesorilor de a realiza performanţe cu elevii a dat roade începând cu anul 1984, când s-au înregistrate primele premii şi menţiuni la fazele naţionale ale olimpiadelor de limba română, fizică, chimie, matematică, istorie şi geografie.

Sub genericul “ZILELE ŞCOLII”, ca director prof. Carmen Sima îşi exprimă bucuria de a organiza şi conduce festivităţile legate de acest eveniment.

Din 2000, până astăzi, şirul succeselor şi performanţelor şcolii a continuat prin acumulare a peste 65 de premii la olimpiadele şcolare fază judeţeană, 2 premii naţionale şi 2 internaţionale

Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 8 Suceava este astăzi o instituţie de învăţământ modernă, cu toate sălile de clasă conectate la Internet, având calculatoare de ultimă generaţie, laboratoare dotate cu aparatură personalizată. Protecţia elevilor este asigurată prin supraveghere video atât în interiorul şcolii cât şi în afara ei.

Începând cu 2003, aici s-a înfiinţat prima clasă în alternativa Step by step din municipiu. În prezent sunt 6 clase de învăţământ primar.

În perioada 2004-2007, şcoala a fost parteneră în Proiectul Internaţional Comenius 1.3 “Istoria Europei văzută şi explicată de copii”alături de şcoli din Franţa, Spania şi Germania.

În 2007 , Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 8 Suceava a derulat un proiect de granturi TEC-Turismul Elevii- Cariera, singurul proiect câştigat de o şcoală generală din municipiu.

ASOCIAŢIA PĂRINŢILOR PRO EDUCAŢIE, cu sediul la Şcoala nr. 8 Suceava, a fost înfiinţată în 2007 şi are ca scop promovarea comunicării şi cooperării între elevi, părinţi şi cadre didactice.

Alături de aceste succese, şcoala se mândreşte cu cadre didactice autori a numeroase lucrări de specialitate destinate pregătirii elevilor din ciclul primar şi gimnazial

La ceas aniversar , Şcoala cu cls. I-VIII Nr.8 Suceava îşi aşteaptă cu porţile deschise trecutul şi prezentul: cadrele didactice pensionare, părinţi, absolvenţi şi toţi cei pentru care un gând bun şi un strop de trecut însemnă eternitate.

Generaţiei de azi, dar şi celor ce vor veni, le urăm tot binele, succese şi realizări, pentru ca an de an, acel prim clopoţel al şcolii noastre să răsune vesel şi optimist în inimile tuturor. La mulţi ani, şcoală dragă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “ARC PESTE TIMP“ - La 30 de ani.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“ARC PESTE TIMP“ - La 30 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fe trimis de
(11 apr 2008, 11:05:10
FELICITARI LA MAI MARE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei