Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2008 - Anul XIII, nr. 84 (3765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Ordonanţa de interzicere a tichetelor cadou, o sfidare la adresa profesorilor şi administraţiei

Miercuri, 9 Aprilie 2008 (14:50:39)

Preşedintele PDL Emil Boc consideră că ordonanţa Guvernului privind interzicerea tichetelor cadou pentru profesori reprezintă o sfidare fără precedent la adresa cadrelor didactice şi a administraţiilor locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  "Ordonanţa este în contradicţie flagrantă cu textul Constituţiei, care garantează principiile autonomiei locale. Dar pentru domnul Tăriceanu Constituţia a rămas doar o cârpă de şters la picioare, pe care nu o respectă”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, liderul PDL.

El l-a acuzat pe premier că nu lasă administraţiile locale care dispun de bani să aloce sumele necesare tichetelor cadou pentru profesori, cu toate că Guvernul nu are nicio contribuţie financiară pentru susţinerea acestora.

"Nu ne lasă să dăm aceşti bani din bugetul local, nu din bugetul central. Este o sfidare fără precedent a legalităţii, a profesorilor, a comunităţilor locale, a primarilor din România, în legătură cu care premierul nu are niciun fel de atribuţii şi competenţă”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, parlamentarii PDL vor cere la dezbaterea ordonanţei în Parlament eliminarea articolului care interzice acordarea tichetelor cadou gratuite.

"Sau cel puţin să lase la nivelul autorităţilor locale, la cei care au, să dea bani profesorilor, iar cei care nu au să nu dea. Dar pe noi, care avem bani, de ce ne împiedică?”, a mai spus preşedintele PDL, care este şi primar al municipiului Cluj-Napoca.

Emil Boc este de părere că în spatele ordonanţei stau interese electorale.

"Este un calcul politic ieftin al premierului, prin care aceşti bani vor fi utilizaţi în scopuri electorale. Este o prostie, o tâmpenie”, a subliniat Boc.

Liderul PDL a arătat că astfel de decizii contrare legii pot fi luate numai în "republicile bananiere”.

În municipiul Cluj-Napoca au fost alocaţi 800.000 de lei de 8 Martie pentru acordarea de tichete cadou profesorilor, fiind pregătită o sumă de 900.000 de ei pentru sărbătorile de Paşte care, însă, nu va mai fi virată.

Guvernul a interzis instituţiilor publice să mai acorde angajaţilor tichete cadou, un bonus valoric de care salariaţii au beneficiat până în prezent la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşte şi de Crăciun, ca o recompensă sau motivare suplimentară a salariului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a justificat decizia Guvernului de a interzice acordarea tichetelor cadou prin necesitatea aplicării unei politici salariale "strânse", corelată cu performanţele economiei, şi a apreciat măsura ca fiind una corectă.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) cere Guvernului abrogarea articolului care prevede interzicerea acordării tichetelor cadou angajaţilor din instituţiile publice, apreciind că acesta încalcă principiul descentralizării financiare şi administrative.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a ameninţat, în luna martie, cu ample acţiuni de protest dacă Guvernul va suspenda acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă pentru salariaţii din instituţiile publice.

Şi Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (FNS "Pro.Asist") protestează faţă de prevederile ordonanţei de Guvern şi acuză Executivul că tergiversează promovarea unui sistem de salarizare unitar în sistemul bugetar.

Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mult de 50 lei.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat la începutul anului că va propune Guvernului mai multe măsuri pentru reducerea cheltuielilor din sectorul public, precum reducerea stimulentelor salariale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Ordonanţa de interzicere a tichetelor cadou, o sfidare la adresa profesorilor şi administraţiei.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Ordonanţa de interzicere a tichetelor cadou, o sfidare la adresa profesorilor şi administraţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei