Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2008 - Anul XIII, nr. 84 (3765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Summit-ul NATO ar putea fi pretext de îngrădire permanentă a unor libertăţi cetăţeneşti

Miercuri, 9 Aprilie 2008 (18:37:18)

Liderul PSD Mircea Geoană şi-a exprimat, miercuri, teama că pretextul summit-ului NATO ar putea fi folosit pentru îngrădirea permanentă a libertăţilor cetăţeneşti în România, în condiţiile în care punerea la dispoziţia SRI a serverelor companiilor de telecomunicaţii nu a fost o măsură temporară.
  "PSD evaluează deciziile luate în CSAT cu privire la punerea la dispoziţie a serverelor companiilor de telecomunicaţii mobile din România. Avem semnale serioase că această măsură nu a foast doar o măsură temporară pe perioada summit-ului NATO. Se pare că acest lucru continuă şi după ce domnii Bush şi Putin au părăsit Capitala României", a declarat Geoană într-o conferinţă de presă.

Mai mult, liderul social-democrat a declarat că, în această perioadă, Guvernul a promovat o lege, care se află în dezbaterea Senatului şi prin care se propune păstrarea pentru un an, în mod obligatoriu, a datelor, inclusiv confidenţiale, care se află pe serverele companiilor de telecomunicaţii mobile din România.

Geoană a făcut un apel, în acest sens, la presă şi la ONG-urile care apără drepturile omului, să ajute PSD în aflarea adevărului în această speţă. "Îmi este teamă că pretextul summit-ului ar putea să fie folosit pentru îngrădirea în mod permanent a libertăţilor cetăţeneşti în România. Fac un apel la presă să ne ajute să aflăm adevărul despre aceste lucru", a spus Geoană.

În 27 martie, ANRCTI a emis o decizie privind completarea Deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr.1333/2003 privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice. Decizia a fost emisă în baza Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din data de 25 martie 2008 privind completarea, în regim de urgenţă, a condiţiilor tehnice de interceptare legală a comunicaţiilor stabilite prin regimul de autorizare generală pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice.

Conform deciziei, "furnizorul de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice va pune la dispoziţia autorităţii naţionale în materia interceptării comunicaţiilor, desemnată potrivit reglementărilor legale în vigoare, serverele de management al interceptării şi consolele de administrare şi operare pe care le deţine în vederea asigurării funcţiei de interceptare legală a comunicaţiilor".

În plus, nivelul de alertă teroristă este în continuare "moderat", conform site-ului SRI.

CSAT a aprobat, în 25 martie, ridicarea nivelului de alertă teroristă de la "precaut" la "moderat", adică de la culoarea albastră la culoarea galbenă, în contextul măsurilor de securitate luate pentru organizarea summit-ului NATO din 2 - 4 aprilie.

Nivelul "moderat" de alertă teroristă, simbolizat prin culoarea galbenă, înseamnă că există risc general de producere a unor atentate teroriste şi se estimează că un atentat este posibil.

Administraţia prezidenţială şi SRI nu au făcut nicio precizare privind hotărârea CSAT care a stat la baza deciziei ANRCTI sau referitoare la menţinerea nivelului de alertă teroristă la "moderat".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Summit-ul NATO ar putea fi pretext de îngrădire permanentă a unor libertăţi cetăţeneşti.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Summit-ul NATO ar putea fi pretext de îngrădire permanentă a unor libertăţi cetăţeneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei