Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2008 - Anul XIII, nr. 82 (3763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poluare cu hidrocarburi între Costineşti şi Neptun, semnalată de o organizaţie neguvernamentală

Luni, 7 Aprilie 2008 (13:45:20)

O organizaţie neguvernamentală din Constanţa a semnalat, luni, o poluare cu hidrocarburi în sectorul de plajă cuprins între localităţile Costineşti şi Olimp, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri din lungimea liniei ţărmului, transmite corespondentul MEDIAFAX. 
  Potrivit unui comunicat de presă al Societăţii de Explorări Oceanografice şi Protecţie a Mediului Marin Oceanic-Club, este vorba despre o suprafaţă de aproximativ 400 de metri din lungimea liniei ţărmului, puternic poluată cu hidrocarburi. De asemenea, şi pe suprafaţa apei ar pluti o peliculă din acelaşi tip de substanţă.

Reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale spun că au prelevat probe care vor fi predate în cursul zilei de luni autorităţilor. În comunicatul de presă al Oceanic-Club se mai precizează că, cel mai probabil, poluarea provine de la o navă aflată în tranzit prin apele teritoriale româneşti.

Şeful Serviciului SAR Poluare din cadrul Centrului Maritim de Coordonare al Autorităţii Navale Române, Dumitru Bucureşteanu, a declarat, luni, că a fost înştiinţat despre această posibilă poluare încă de duminică, dar din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şalupa cu expertul ANR care se deplasa la faţa locului a fost nevoită să se întoarcă.

În această dimineaţă, o echipă formată din reprezentanţi ai ANR şi ai Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral s-a deplasat la Costineşti, în zona Hotelului Forum, de unde va preleva probe din respectiva substanţă.

În cazul în care este vorba despre o poluare cu hidrocarburi, plaja va fi curăţată de către reprezentanţii DADL, în timp ce pe mare vor fi montate baraje antipoluante şi se va interveni cu nave specializate în poluări marine, a mai afirmat Bucureşteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poluare cu hidrocarburi între Costineşti şi Neptun, semnalată de o organizaţie neguvernamentală.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poluare cu hidrocarburi între Costineşti şi Neptun, semnalată de o organizaţie neguvernamentală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei