Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2008 - Anul XIII, nr. 82 (3763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lansare

Tandem Tofan-Simeria la Primăria Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, a fost lansat ieri în mod oficial în cursa pentru un nou mandat în cadrul unei acţiuni pe care filiala locală a PD-L, condusă de deputatul Romică Andreica, a organizat-o în clădirea fostului cinematograf.

Peste 500 de persoane au luat parte la manifestarea la care au fost prezenţi membrii biroului judeţean de conducere, în frunte cu preşedintele Gheorghe Flutur.

I-au făcut galerie lui Tofan şi echipei sale primarul Sucevei, Ion Lungu, senatorul Constantin Gheorghe, deputatul Dumitru Pardău, secretarul general şi secretarul general adjunct al PD-L, Marius Vatavu, respectiv Ioan Bălan, vicepreşedinţii Petru Carcalate, Vasile Ilie, Viorel Seredenciuc şi Niculai Barbă, secretarul executiv Cristina Iordăchel.

Steagurile şi fularele portocalii, precum şi baloanele în culorile partidului au contribuit la crearea unei atmosfere de sărbătoare.

 

Lista pentru Consiliul Local Fălticeni

De fapt, la Fălticeni a fost lansat tandemul primar-viceprimar, alături de Tofan fiind scos la luptă omul de afaceri Constantin Simeria, propus pentru fotoliul de viceprimar.

„La nivel de judeţ noi mergem deja pe tandemul preşedinte de Consiliu Judeţean-primar, şi ne-am gândit că nu ar fi rău să lansăm şi un tandem local primar-viceprimar”, a explicat Andreica, cel care ieri a fost maestru de ceremonii.

Tot ieri au fost lansaţi şi candidaţii pentru Consiliul Local Fălticeni, printre aceştia regăsindu-se oameni de afaceri, profesori, medici, ingineri.

Pe listă se află, printre alţii, directorul magazinului Fidelio- Catălin Costea, directorul administrativ al Spitalului Fălticeni-Mircea Lupu, oamenii de afaceri Gheorghe Artenie, Ion Neamţu şi Gabriel Moroşanu şi profesorii Neculai Ciocan, Ioan Taulea, Angela Gaşpar şi Dan Ovidiu sau tânărul Constantin Corbu.

„Echipa pe care am prezentat-o este cea mai valoroasă din toate celelalte echipe competitoare. Şi nu numai că trebuie să aveţi încredere în ea, dar o să şi confirme”, a spus Tofan.

 

„Unul mai bun nu găsiţi, altul mai „rău” nu vă trebuie”

Candidatura lui Tofan pentru un nou mandat a fost lansată sub sloganul „Unul mai bun nu găsiţi, altul mai „rău” nu vă trebuie”. Discursul candidatului a fost unul care a legat trecutul de prezent şi viitor. Tofan a adus aminte că a preluat o primărie aflată în faliment, cu datorii de 72 de miliarde de lei vechi, primărie pe care a adus-o „pe plus”.

„În 2004, la Fălticeni nu exista nici măcar un WC public. Asta era realitatea, iar astăzi sunt destui care vin şi tot arată cu degetul. Pot să critice, dar nimeni nu mă poate acuza de lipsă de preocupare. Nu am avut în aceşti patru ani altă menire decât primăria Fălticeniului”, a spus Tofan.

El a subliniat că s-a preocupat foarte mult de profesionalizarea aparatului propriu şi de alcătuirea unei echipe competitive care să deservească cetăţenii cu promptitudine şi eficienţă.

„Poţi să fii, ca primar, Napoleon, dacă nu ai în spate o armată de profesionişti şi oameni care să ştie să facă treabă nu poţi reuşi”, a menţionat primarul.

El a arătat că, atunci când a preluat funcţia de primar, contabilitatea se ţinea pe răboj, iar angajaţi cu studii superioare erau foarte puţini.

„Astăzi toţi sunt înscrişi şi urmează cursurile unei facultăţi, în afară de doi-trei aflaţi în pragul pensionării şi care, neavând îndrăzneala să urmeze cursurile unei facultăţi să-şi completeze studiile, candidează azi la funcţia de primar (nr- aluzie la contracandidatul său de la PSD, viceprimarul actual Sabin Ghilea)”, a preciat Tofan.

 

Proiectele echipei PD-L Fălticeni

Vasile Tofan a amintit de investiţiile de 150 de miliarde de lei vechi făcute în şcoli, de retrocedarea unora dintre proprietăţile bisericii, de punerea la punct a sistemului de alimentare cu apă, sau de proiectul de refacere a drumurilor cu fonduri structurale în valoare de 6 milioane de euro, despre care a spus că este primul de acest gen obţinut de o primărie din judeţul Suceava.

Ca proiecte viitoare ale echipei PD-L, Tofan a amintit de construirea unei săli de sport, a unei grădiniţe, a unui campus sportiv, construirea de sedii noi pentru Judecătorie şi APIA, dar şi reluarea lucrărilor la noul spital.

„Avem alocate deja 50 de miliarde de lei vechi pentru noul spital, chiar dacă unii sau alţii erau sceptici că m-au văzut din nou alături de Lungu, Flutur, Andreica sau Pardău şi spuneau că nu o să mai primească Tofan banii pentru că a schimbat macazul. Am schimbat macazul, dar am primit banii. Cu această echipă am pornit, cu ea trebuie să continui”, a spus Tofan.

 

Flutur: „Trebuie să câştigăm localitate cu localitate, ca infanteriştii”

Cel care a încheiat seria discursurilor a fost liderul judeţean al PD-L, senatorul Gheorghe Flutur. El a explicat celor prezenţi despre necesitatea unei guvernări de dreapta la nivelul judeţului, un judeţ în care, în opinia lui revoluţia, încă nu a ajuns.

„Judeţul Suceava este un judeţ unde revoluţia română nu a ajuns şi ar trebui să ajungă pe 1 iunie, când se termină de numărat voturile, pentru că imediat după 1989 la nivelul judeţului s-au cuibărit oameni care şi înainte au condus şi ştim cum au condus”, a spus Flutur.

Liderul PD-L Suceava constată că PSD „este ţinut în braţe în zonele sărace, unde a cântat odă sărăciei”, însă a atras atenţia că stânga nu poate combate sărăcia.

„Cu stânga eventual se construiesc baroni, se mângâie corupţi, dar sărăcia nu se poate combate”, a subliniat Gheorghe Flutur. El a arătat cât de importantă este câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean, pentru ca judeţul să intre într-o nouă etapă, cea a dezvoltării.

„Trebuie întrebaţi PSD-iştii de ce drumul european se opreşte la Roman şi se duce înspre Iaşi şi nu vine spre Siret, aşa cum ar fi normal. Trebuie întrebaţi ce investitori au adus în afară de Omar Hayssam în judeţul Suceava. Astea sunt întrebări la care trebuie să răspundă şi cred că în fiecare zi trebuie să le scriem factura tranziţiei, pentru că ei trebui să o plătească”, a spus Futur.

El le-a transmis democrat-liberalilor că trebuie să câştige localitate cu localitate la alegerile locale, „ca un infanterist”, pentru că de succesul de la locale depinde în mare măsură victoria la alegerile generale. „Acum este momentul să-i dislocăm. Nu întâmplător am intrat în bătălia pentru a scoate din culcuşul Consiliului Judeţean pe aceşti oameni care s-au cuibărit şi blochează dezvoltarea judeţului”, a arătat preşedintele PD-L Suceava.

El le-a cerut membrilor de partid să tureze motoarele şi să fie atenţi la adversarii politici, „pentru că metodele lor de luptă nu sunt la vedere, cu pieptul deschis, aşa cum facem noi, ci sunt metode de şobolan ascuns”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tandem Tofan-Simeria la Primăria Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Tandem Tofan-Simeria la Primăria Fălticeni4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O GASCA DE MAFIOTI trimis de
( 7 apr 2008, 11:48:34
IN FRUNTE CU PRIMARUL ASTA CARE NU A FACUT NIMIC 4 ANI,DAR CARE ACUM A INCEPUT SA ARUNCE CU NOROI,CONFORM CELOR ORDONATE DE MAFIOTUL DE FLUTUR,SUNTETI O GASCA CARE VA URMARITI DOAR INTERESUL PERSONAL SI NU AL ORASULUI. SA VA FIE RUSINE !!!!
2.   ANALIZATI CORECT trimis de
( 7 apr 2008, 12:02:49
ANALIZATI SI VEDETI CE A FACUT IN FALTICENI, SI ABIA APOI VORBITI. POATE ALEGETI UN REPREZENTANT AL . CACI ACESTIA SUNT BLINZI IN VORBE SI FURA PE LA SPATE CA PE VREMURI. HAI SA FIM SERIOSI?
2.1  RE: ANALIZATI CORECT trimis de
( 7 apr 2008, 19:15:13
ce sa analizam ca nu a facut nimic ! a fost cel mai slab primar din istoria orasului ! cat despre echipa,jalnica,invechita si deloc credibila!
3.   Traiasca Psd/ul trimis de
( 7 apr 2008, 12:28:00
Va retin atentia doar cu cateva consideratii:

- este un primar cinstit raportat la hotii care au fost inaintea lui;

- are tinuta si proiecte pentru Falticeni.

Sa lasam alegatorii sa decida, fara sa/i balacarim pe unii sau altii.

Sa auzim numa' de bine !
3.1  RE: Traiasca Psd/ul trimis de
( 7 apr 2008, 20:31:44
nu este facut pt. aceasta functie ! "realizarile" lui in 4 ani sunt 0.nici acum nu face,dar promite ! avem cele mai proaste drumuri,nu avem parcari,nu avem locuri de joaca pt. copii,pt. tineret nu exista posibilitati de recreere si relaxare,nu avem locuri de munca ! cu respect va spun ASTA ESTE REALITATEA !
4.   In iunie se numara bobocii trimis de
( 7 apr 2008, 13:31:21
Sa-l lasam ,fratilor,sa termine omul ce a inceput.Ce s-a furat si distrus in Falticeni pe vremea pesedistilor s-a facut si cu acordul penelistilor si viceversa.Nici unul nu e mai breaz cand vine vorba de ciorditul din avutul public.Oricum ,Tofan-Ghilea,primar- viceprimar,a fost cea mai buna echipa de pana acum.Era sa scriu"primat-vice-primat".Nu ca ar fi vreo diferenta.Traiasca Partidul!!
4.1  RE: In iunie se numara bobocii trimis de
( 7 apr 2008, 21:08:00
AI VREO AFACERE CU TOFAN DE NE ROGI SA-L LASAM SA TERMINE ? DRAGI FALTICINENI EU VA ROG SA NU IL LASATI SA NE TERMINE !
5.   Rusinos trimis de
( 7 apr 2008, 13:47:21
tot ce s-a realizat in falticeni a fost realizat cu ajutorul guvernului PNL ,tofan saracu' e doar un pion ..... nu se stie ce rahat o sa mai faca mai ales ca urmeaza o guvernare PSD-PNL ..... Raspuns : NIMIC . Marza moare presedinte de cosiliu judetean , fluturasul se dizolva incet in averea furata pe spatele gripei aviare si pe spatele fondului forestier SV (daca e asa tare de ce nu se lupta pt o functie la bucuresti.... raspuns: pt ca i s-a dat cu flit si a fost retrogradat la SV , de unde spera sa renasca din cenusa , slabe sanse, sucevenii s-au desteptat). Romania nu doreste sa se intoarca la o guvernare totalitarista, promovata de un dictator alaturi de 'ofiterii' sai indoctrinatii in prostie care executa si nu discuta si mai ales nu au voie sa gandeasca. NU MAI DATI IMPRESIA DE PUTERE SI UNITATE CU COPILASI ADUNATI DE PE LA NU STIU CE LICEE , CUMPARATI CU UN 10 DE PROFESORI CORUPTI SI MILOGI
5.1  RE: Rusinos trimis de
( 7 apr 2008, 14:56:11
de ce a renuntat actualul primar la echipa de oameni gospodari si credibili cu carea candidat in 2004? Pentru ca se temea ca nu va mai ajunge la os!Asta e echipa ? Cu flutur te-ai dat , flutur o sa te aleaga! Ai ajuns sa folosesti elevi de lliceu in campania electorala ptr ca ,,, carcalete e si el implicat. JALNIC.
5.2  RE: Rusinos trimis de
( 7 apr 2008, 21:35:52
CARCALETE NU A VAZUT CA JUMATATE DE SALA ERA PLINA CU ELEVI DE LICEU,UNII DINTRE EI NEAVAND NICI MACAR 18 ANI ? ASTIA NU VOTEAZA PACALICILOR ! NE INTOARCEM LA SOIMII PATRIEI ?
6.   TOFAN V trimis de
( 7 apr 2008, 15:31:43
Trebuie sa remarcam faptul ca PDL s-a prezentat foarte bine la lansarea candidatilor.Au lasat impresia de o echipa foarte bine organizata.Programul prezentat este realist si pentru prima data sunt aratate si sursele de finantare.Stimati falticeneni va provoc la o analiza pertinenta bazata pe respect.Daca doriti sa folositi un limbaj suburban intrati in polemica cu TRADATORUL DE BULBOACA care pentru functia de presedinte PNL si-a vandut prietenii si colegii de partid.
6.1  RE: TOFAN V trimis de
( 7 apr 2008, 20:35:56
nu inteleg ! adica ala care ramane in partidul in care s-a inscris este tradator,iar aia care pleaca sunt corecti ? aveti o logica idioata dragi pdl-ist,o logica de fripturisti si de obsedati dupa ciolan ! RUSINE LINGAILOR FARA PIC DE ONOARE SI BUN SIMT !
7.   Avanti TOFAN trimis de
( 7 apr 2008, 15:49:51
In sfirsit avem si noi de patru ani un om care poate fi numit PRIMAR.Javrele dela PSD AU DEVALIZAT ORASUL.
8.   PT. ALEGATOR trimis de
( 7 apr 2008, 17:19:45
TOFAN este un primar de doi bani care nu a facut nimic pt. FALTICENI.A facut buzunarul gros la firma pe care o detine la fostul METADET pe spatele PRIMARIEI, al contribuabililor.
9.   PENTRU DOMNUL SENATOR FLUTUR trimis de
( 7 apr 2008, 17:44:33
Va rog frumos sa nu mai vorbiti despre mine la timpul trecut pentru ca eu ma voi �ntoarce din nou �n Rom�nia si voi fi alaturi de PSD,partid pe care l-am iubit si-l voi iubi mereu.(Apropo: sper sa-mi recuperez c�t mai repede fabricile de cherestea din judetul Suceava). Pe cur�nd.
9.1  RE: PENTRU DOMNUL SENATOR FLUTUR trimis de
( 7 apr 2008, 21:39:33
cel mai mare taietor de padure al tarii, vestitul penal flutur il asteapta pe sponsorul principal al campaniei electorale portocalii : OMAR HAYSAN. unde nu-l rapeste si pe flutur sa le taie sondele irakienilor ! ca la taiat se pricepe : paduri,gaini,minciuni etc
10.   PRIMARUL IDEAL trimis de
( 7 apr 2008, 22:35:24
Tofan este cel mai bun primar pe care l-a avut Falticenii �n cei 518 ani care au trecut de la prima atestare documentara a acestei asezari. �i urez "La mai multe mandate".
11.   Cine e SIBERIA !? trimis de
( 7 apr 2008, 23:02:09
Cine e bulangiul de Siberia? Bai PeDeL, baietii care eram in sala eram de la Gane. Directorul a organizat o activitate in scoala si apoi a spus ca trebuie sa mergem si la fostul cinema! Dupa rahatul ala mare de la PDL am primit de baut de la unul mic si gras care e cica sef la PDL la Suceava. Eu nu am 18 ani dar nici fraier nu sunt, am sa mai merg la actiunile PDL am sa mananc si am sa beau pe banii lor dar de votat poate cu alta ocazie fiindca ii stiu pe vreo 2 de la PDL care sunt niste fraieri iar eu nu sunt cu astia.
12.   PENTRU ALEGATORI trimis de
( 7 apr 2008, 23:13:21
Tofan este intradevar cel mai bun primar si nu are contracandidat in oras dar, echipa cu care s-a lansat pentru viitoarele alegeri este foarte slaba.Falticeniul nu are nevoie de Lupu, Costea, Artenie sau Dan care nu-si cunosc decat propriul interes si de care noi nu avem nevoie in Consiliul Local. Va rugam sa mai reflectati si sa veniti cu alte propuneri pentru functiile de consilieri.
12.1  RE: PENTRU ALEGATORI trimis de
( 8 apr 2008, 07:58:13
punctual :

-tofan nu ajunge nici macar in turul 2 ( GHILEA DE LA PSD ARE SANSE MARI SA CASTIGE DIN PRIMUL TUR )

- echipa de cosilieri propusa este de o credibilitate minima,numai mafioti,smenari si oameni fara principii costea,zis satana, vesnicul goe,oportunistul de dan,mafiotul de lupu,leustean care obliga copii sa vina la pregatire la franceza ca sa le dea media,analfabetul de corbu etc
13.   PENTRU ALEGATORI trimis de
( 7 apr 2008, 23:30:56
CAVALERUL NEGRU are dreptate. Tofan este bun ca primar dar echipa de consilieri propusa ar cam trebui sa-i dea de g�ndit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei