Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2008 - Anul XIII, nr. 82 (3763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE a introdus un set de reguli pentru utilizarea telefoniei mobile în avioane

Luni, 7 Aprilie 2008 (14:14:39)

Comisia Europeană (CE) a introdus un set de reguli prin care stabileşte condiţii unitare de utilizare a serviciilor de telefonie mobilă la bordul avioanelor în Uniunea Europeană (UE), ceea ce va permite pasagerilor să poată comunica pe durata călătoriilor.
  "Aceste servicii vor permite oamenilor să primească şi să dea în siguranţă telefoane mobile şi mesaje, utilizând telefoanele mobile, în timp ce zboară pe teritoriul Europei", se arată într-un comunicat al executivului UE.

Utilizarea serviciilor de telefonie pe timpul zborurilor presupune existenţa la bordul aeronavelor a unei staţii de bază la care se conectează terminalul mobil, staţie care nu permite emisia la puteri mari şi care face apoi legătura prin satelit cu reţelele terestre de telefonie mobilă. Acest lucru va asigura faptul că puterea transmisiei va fi suficient de redusă pentru a nu afecta siguranţa echipamentului aflat la bordul aeronavei.

Licenţele de utilizare a serviciilor de comunicaţii mobile la bordul avioanelor au fost acordate până în prezent de majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene, printre care Belgia, Olanda, Germania, Franţa şi Italia.

"Armonizarea cerinţelor tehnice pentru dezvoltarea serviciilor de telecomunicaţii mobile la bordul avioanelor va permite licenţelor acordate operatorilor aerieni de autorităţile naţionale din UE să fie recunoscute la nivelul blocului comunitar", se menţionează în comunicatul citat.

Reglementările introduse de CE vor permite de exemplu unei aeronave înregistrate în Franţa sau Spania să ofere servicii de telecomunicaţii la bordul acesteia pentru pasagerii care zboară pe teritoriul Germaniei sau Ungariei, fără a necesita licenţe suplimentare.

Comisarul european pentru Telecomunicaţii, Viviane Reding, consideră că serviciile de telefonie mobilă la bordul avioanelor ar putea fi foarte interesante, în special pentru acele persoane care călătoresc în scop de afaceri şi trebuie să fie pregătite oricând să comunice.

"Cer companiilor aeriene să creeze la bordul avioanelor condiţiile necesare pentru a se asigura că persoanele care utilizează serviciile de comunicaţii nu derajează ceilalţi pasageri", a spus Reding.

Totuşi, companiile aeriene vor fi cele care vor decide dacă telefoanele mobile pot fi utilizate la bordul avioanelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE a introdus un set de reguli pentru utilizarea telefoniei mobile în avioane.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE a introdus un set de reguli pentru utilizarea telefoniei mobile în avioane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei