Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Bush a hotărât să se găsească o soluţie acceptabilă pentru familie în cazul Teo Peter

Miercuri, 2 Aprilie 2008 (15:52:50)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Neptun, că a discutat cu George W. Bush despre cazul Teo Peter, precizând că preşedintele SUA a decis ca în cel mai scurt timp să se găsească o soluţie rezonabilă legată de subiect, care să fie acceptabilă pentru familia muzicianului.
  Băsescu a spus că a discutat cu Bush subiectele legate de problema vizelor şi de cazul Teo Peter, "două probleme delicate şi care sunt vizibile pentru publicul român".

El a precizat că omologul său american a hotărât "să se găsească cât mai rapid cu putinţă o soluţie rezonabilă acceptată de familie pentru Teo Peter".

Băsescu nu a făcut alte precizări.

Familia lui Teo Peter a anunţat, în 18 martie, că intenţionează să organizeze un protest paşnic în perioada summit-ului NATO de la Bucureşti, menit să atragă atenţia asupra faptului că, la mai bine de trei ani de la accidentul în care fostul basist al trupei Compact a murit, în acest caz nu s-a facut dreptate.

Teo Peter a murit în 4 decembrie 2004, într-un teribil accident de circulaţie. O maşina a Ambasadei SUA la Bucureşti a intrat într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului şi a lovit în plin taxiul în care se afla basistul trupei Compact. Şoferul - puşcaşul marin Christopher R. Vangoethem - a scăpat de acuzaţia de omor, în urma unui proces derulat în Statele Unite.

Vangoethem nu a oprit la o intersecţie din centrul Bucureştiului şi a lovit taxiul, potrivit poliţiei. Testul de alcoolemie realizat asupra aerului expirat a indicat că el băuse, a afirmat poliţia. Soldatul american, bărbat căsătorit, se afla în maşină cu iubita sa, motiv pentru care a părăsit locul accidentului, iar reprezentanţii ambasadei de la Bucureşti l-au urcat într-un avion şi l-au trimis în SUA.

La 1 februarie 2006, Curtea Marţială din statul Virginia l-a găsit vinovat pe american de adulter, achitându-l însă pentru acuzaţia de omor prin neglijenţă în legătură cu moartea muzicianului român Teo Peter, în decembrie 2004. Vangoethem a mai fost găsit vinovat de declaraţii oficiale false în faţa anchetatorilor şi de obstrucţionarea justiţiei, pentru toate vinele primind o scrisoare de mustrare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Bush a hotărât să se găsească o soluţie acceptabilă pentru familie în cazul Teo Peter.
 Vizualizări articol: 368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Bush a hotărât să se găsească o soluţie acceptabilă pentru familie în cazul Teo Peter0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei