Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liderii de sindicat de la Dacia Piteşti: Greva continuă în ciuda declaraţiilor conducerii companiei

Miercuri, 2 Aprilie 2008 (19:26:08)

Liderii Sindicatului de la Dacia Automobile Piteşti consideră că declaraţiile conducerii companiei privind încetarea negocierilor sunt menite să pună presiune asupra sindicaliştilor, aceştia anunţând că greva generală va continua.
  Liderii Sindicatului de la Dacia Automobile Piteşti consideră afirmaţiile directorului de comunicare , Liviu Ion şi ale directorului executiv juridic, Mihai Acsinte "drept un element de presiune asupra sindicaliştilor, care sunt menite să-i sperie şi să-i determine să revină la serviciu cu revendicările nerezolvate", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Suntem 7.600 în greva, adică 76 la sută din numărul sindicaliştilor de la Dacia , aşa că este adevărat că unii angajaţi lucrează, dar noi am spus de la început acest lucru. Faptul că administraţia nu vrea să mai negocieze cu noi până când nu ne întoarcem la muncă este o presiune şi o ameninţare. Nu noi liderii decidem dacă vom reveni la muncă sau nu, ci masele de sindicalişti. Noi, liderii, suntem doar purtătorii de cuvânt ai greviştilor. Ei au decis să continuăm greva generală, iar faptul că am fost catalogaţi drept inflexibili la negocieri este o minciună. Nu poţi să negociezi însă mereu aceeaşi ofertă în fond, prezentată mereu sub o altă formă. Deci greva generală de la Dacia Automobile continuă, iar pe cei de la administraţie îi aşteptăm cu oferte realiste, nu cu presiuni şi ameninţări", a declarat Ion Iordache, vicepreşedintele sindicatului de la Dacia Automobile Piteşti.

Reprezentanţii administraţiei Dacia Automobile Piteşti au anunţat, miercuri după-amiază, că negocierile patronatului cu sindicatul uzinei se sistează până când muncitorii vor relua lucrul.

"Astăzi (miercuri, n.r.) sindicatul a arătat că ştie că greva este ilegală şi încearcă prelungirea ei prin orice mijloace. Sindicatul Automobile Dacia acţionează împotriva intereselor salariaţilor. Administraţia îndeamnă angajaţii să vină la lucru şi să-şi urmeze interesele. Am propus că fondul bănesc destinat biletelor de tratament şi odihnă să fie transformat într-o sursă de bani care să permită o mărire de salariu pentru fiecare angajat cu 20 de lei pe lună, situaţie cu care sindicatul nu a fost de acord. Vom relua negocierile doar după începerea muncii de către salariaţi", a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul de comunicare al Dacia Automobile Piteşti, Liviu Ion.

Potrivit acestuia, din 24 martie, când a început greva, şi până acum au fost livrate 3.565 de maşini şi există în continuare autovehicule pentru a onora comenzile în curs.

"Există locuri unde se lucrează în fabrică şi vreau să le şi spun: centrul de piese, secţia unde se execută biele, cutii de viteză şi cutii de transmisii. Astăzi au fost doar 2.294 de muncitori în grevă la schimbul întâi, ceea ce înseamnă 38,3 la sută de grevişti din totalul de salariaţi de la schimbul întâi. Fiecare muncitor în parte a pierdut de la începutul grevei şi până acum 280 de lei net, bonurile de masă şi mesele calde oferite de societate. Sindicatul a fost mereu inflexibil la negocieri şi nu a cedat nici măcar un pas în timp ce administraţia a avut mereu oferte", a declarat Liviu Ion.

Mihai Acsinte, directorul executiv juridic al SC Dacia Automobile Piteşti, a declarat, la rândul său, că miercuri instanţa "a consacrat o modalitate prin care un proces se poate prelungi la infinit, iar amânarea nu este justificată legal".

Totodată, el a spus că negocierile nu vor fi reluate până când instanţa nu va pronunţa o sentinţă privind legalitatea sau ilegalitatea grevei.

"Nu Tribunalul Argeş va decide creşterea salariilor, iar sindicaliştii nu trebuie să se amăgească cu decizia de astăzi deoarece a fost o victorie amăgitoare pentru sindicat. Eu aştept că sindicatul să vină cu o propunere concretă prin care să se stingă acest litigiu", a declarat directorul executiv juridic al Dacia Automobile Piteşti.

Angajaţii uzinei Dacia Renault din Piteşti au intrat în grevă generală pe termen nelimitat în 24 martie, după ce au eşuat negocierile purtate de sindicat cu patronatul fabricii privind majorările salariale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii de sindicat de la Dacia Piteşti: Greva continuă în ciuda declaraţiilor conducerii companiei.
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderii de sindicat de la Dacia Piteşti: Greva continuă în ciuda declaraţiilor conducerii companiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei