Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: România trebuie să insiste pentru o prevedere explicită despre R.Moldova în documentul final

Miercuri, 2 Aprilie 2008 (15:06:45)

Preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Senat, Mircea Geoană, a apreciat, miercuri, într-o declaraţie de presă, România ar trebui să insiste pentru cuprinderea unei prevederi explicite referitoare la Republica Moldova în comunicatul final al summit-ului NATO de la Bucureşti.
  Geoană a precizat că neacordarea statutului MAP pentru Ucraina şi Georgia echivalează cu descurajarea forţelor pro-europene de la Chişinău.

"Dacă nu se obţine MAP pentru Georgia şi Ucraina şi şansele lor de a veni către Alianţă şi Europa descresc, va însemna şi o descurajare a forţelor pro-europene de la Chişinău", a subliniat Geoană.

El a arătat că preşedintele Vladimir Voronin încearcă să profite de dezbaterea în contradictoriu pe subiectul legat de acordarea MAP Ucrainei şi Georgiei cu scopul de a încuraja o soluţie bilaterală între Rusia şi Republica Moldova.

"Voronin încearcă să profite de dezbaterea în contradictoriu despre Ucraina şi Georgia pentru a încuraja o soluţie bilaterală între Rusia şi Moldova, un plan Kozack care să consfinţească o Republica Moldova confederală, care nu numai să aibă un statut de neutralitate care să o împiedice din punct de vedere constituţional să intre în NATO, dar să aibă şi un mecanism de funcţionare statal care să blocheze orice decizie", a explicat Geoană.

El a arătat că preţul plătit de Chişnău pentru o eventuală reintegrare a Transnistriei va echivala cu un drept exorbitant al celor din Transnistria asupra deciziilor comune ale Republicii Moldova.

"În ce priveşte România, cred că ar trebui să insistăm, sper că liderii noştri o vor face, ca o prevedere explicită despre Moldova să fie cuprinsă în comunicatul final al summit-ului", a spus Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: România trebuie să insiste pentru o prevedere explicită despre R.Moldova în documentul final.
 Vizualizări articol: 365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: România trebuie să insiste pentru o prevedere explicită despre R.Moldova în documentul final0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei