Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Utilităţi şi mediu”

Cel puţin 15 comune sucevene vor avea gaz până la sfârşitul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

15 localităţi sucevene vor beneficia, până la sfârşitul acestui an, de gaz metan, a anunţat Radu Veleanu, directorul SC Bucovina Ecoterm Gaz SA, firmă care implementează proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Veleanu a explicat că Ministerul Economiei şi Finanţelor a solicitat, în cursul lunii februarie, elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru distribuţia de gaze în judeţul Suceava, urmând ca în perioada următoare să fie demarate procedurile pentru organizarea unei licitaţii în vederea desemnării operatorilor care vor asigura furnizarea gazului metan.

Radul Veleanu a explicat că după desemnarea unui operator de gaz în judeţul Suceava, acesta va începe toate lucrările pentru proiectarea, execuţia şi punerea în funcţiune a reţelelor.

„În situaţia în care toate procedurile pentru desemnarea acestui operator de gaze naturale sunt finalizate, este posibil ca în 10 – 15 localităţi să fie puse în funcţiune reţelele de distribuţie a gazelor”, a declarat Radu Veleanu.

Directorul Bucovina Ecotermgaz a mai adăugat că, într-o primă etapă, va fi desemnat un operator pentru 34 de localităţi sucevene.

 

Transgaz va prelua gratuit reţelele

Pe de altă parte, Radu Veleanu a spus că reţelele de conducte de gaze naturale de înaltă presiune, realizate prin proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”, vor fi transferate, gratuit, către compania Trangaz.

„Acest transfer se va face iniţial gratuit şi avem certitudinea că ne vom recupera banii investiţi până în momentul de faţă. Urmează să se stabilească modul în care Consiliul Judeţean îşi va recupera investiţiile făcute”, a subliniat Veleanu.

El a arătat că în momentul de faţă are loc predarea de către firma de construcţii Petromservice a conductelor de înaltă presiune de pe tronsoanele Frasin - Câmpulung Moldovenesc şi Păltinoasa - Rădăuţi. Veleanu a explicat că realizarea acestor conducte a fost finalizată, ele urmând a fi transferate către Transgaz. De asemenea, directorul Bucovina Ecotermgaz SA a declarat că Transgaz va continua construcţia conductei pe tronsonul Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei. Transgaz ar urma să finalizeze aceste lucrări până în luna septembrie 2008, în condiţiile în care s-au realizat 8 din cei 36 de kilometri de conducte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel puţin 15 comune sucevene vor avea gaz până la sfârşitul anului.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Cel puţin 15 comune sucevene vor avea gaz până la sfârşitul anului3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gaz trimis de
( 2 apr 2008, 14:00:06
Stie cineva unde este lista cu, comunele unde se v-a trage gaz metan? Vamultumesc anticipat.
1.1  RE: Gaz trimis de
( 2 apr 2008, 14:23:16
Chiar asa. Draga Dan Coman poate data viitoare vei avea inspiratia si vei spune care sunt cele 15 comune ca, cine stie? Poate suntem si noi dintr-o comuna din astea si habar nu avem ca vine gazulhappy

1.2  RE: Gaz trimis de
( 2 apr 2008, 17:09:25
vom reveni si cu lista de localitati.
2.   .... trimis de
( 2 apr 2008, 18:59:55
probabil ca va fi ca la noi in comuna...gazul vine pana la secretarul primariei si la cateva case in apropiere, si mai prin centrul comunei, mai pana pe la primar si cam atat.noi il asteptam de cativa ani buni.asa ca nu va faceti prea mari sperante.o spun din propria experienta!
3.   URA! Vine gazul! trimis de
( 2 apr 2008, 22:47:27
Avind in vedere ca incepe campania electorala, toti candidatii vor aduce gazul in localitatile care nu au. PE CUVINT DE ONOARE! (- a scumpilor politicieni). Caz real: in marele si infloritorul oras Dolhasca, de vreo 10 ani toti candidatii la primarie (PNTCD, PSD-PCR si altii) au tot promis ca aduc gazul, chiar au strins si ceva bani de la fraieri (ca de, trebuie proiecte, aprobari, bla, bla, bla), dar gazul nu a mai aparut!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei