Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pro Democraţia: Autorităţile au încălcat dreptul elementar la protest şi libertatea de exprimare

Miercuri, 2 Aprilie 2008 (17:59:28)

Cei care se ocupă cu asigurarea summit-ului NATO au intervenit pe baza unor prezumţii, încălcând dreptul elementar la protest şi la libertatea de exprimare, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu.
  În opinia preşedintelui Pro Democraţia, operaţiunea prin care militanţii anti-NATO din Fabrica Timpuri Noi din Bucureşti au fost evacuaţi din spaţiul pe care îl aveau închiriat a fost "absurdă şi inutilă", întrucât acele persoane nu puteau periclita desfăşurarea summit-ului.

"A fost încălcat dreptul elementar la protest. E o eroare din partea celor care au garantat securitatea, nu a Guvernului sau a Preşedinţiei, ci a acestor obsedate servicii secrete", a declarat Cristian Pârvulescu.

Potrivit preşedintelui Pro Democraţia, trebuia să se fi ţinut cont de faptul că nu toată lumea poate fi de acord cu NATO şi ar fi trebuit evitate situaţiile de tipul "atacul preventiv", în care s-a intervenit pe baza unor prezumţii, amintind şi de coordonatorul de programe al Agenţiei de Monitorizare a Presei (AMP), Răzvan Martin, care a fost reţinut, miercuri, de o echipă de poliţişti şi dus la Secţia 10 din Capitală.

"Aceşti oameni nu erau terorişti. E o chestiune excesivă, care afectează şi libertatea de exprimare şi astfel se face un deserviciu NATO", a mai spus Cristian Pârvulescu.

Zeci de mascaţi au intervenit, miercuri, în jurul orei 14.00, la evacuarea a celor aproximativ 30 de militanţi anti-NATO aflaţi în Fabrica Timpuri Noi din Bucureşti, unde aceştia au închiriat o hală.

Imediat cum au sosit, poliţişti mascaţi au ridicat zece cetăţeni germani. Cetăţenii străini au fost ridicaţi din faţa porţii fabricii, unde se mai aflau alţi manifestanţi.

Treizeci de mascaţi au intrat în sediul fabricii pentru a-i evacua pe protestatari.

Operaţiunea de evacuare a fost executată de jandarmi şi lucrători ai Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă (SPIR), militanţii fiind duşi la Secţiile 10, 11, 12 şi 23 din Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pro Democraţia: Autorităţile au încălcat dreptul elementar la protest şi libertatea de exprimare.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pro Democraţia: Autorităţile au încălcat dreptul elementar la protest şi libertatea de exprimare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei