Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În trei luni

Teancuri de amenzi pentru elevii care beau şi fac scandal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jandarmii care asigură măsuri de ordine şi siguranţă publică în zona şcolilor au aplicat numai de la începutul anului aproape 100 de amenzi celor care au săvârşit contravenţii în zona unităţilor de învăţământ.

Cele 81 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru consum de alcool în incinta unităţilor de învăţământ ori în apropierea lor, pentru adresarea de injurii şi ameninţări între elevi, dar şi pentru cei care au pătruns fără drept în şcoli. În această ultimă categorie intră de obicei tot elevi de la alte unităţi de învăţământ.

Sancţiunile au fost aplicate numai în zona celor 34 de unităţi de învăţământ din judeţ la care Jandarmeria asigură ordinea conform unui contract încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

 

Jandarmi la dirigenţie

De asemenea, în cadrul acţiunilor desfăşurate în zona şcolilor, echipajele Jandarmeriei au reuşit să stopeze la timp 32 de scandaluri şi bătăi, izbucnite între elevi ai aceleiaşi şcoli, ori între elevi şi indivizi din afara unităţii de învăţământ.

„Pentru a limita cât mai mult violenţele în rândul elevilor, la un număr de 19 licee şi şcoli generale din judeţ, cadrele inspectoratului au desfăşurat acţiuni de informare a elevilor, prezentând în cadrul orelor de dirigenţie teme vizând prevenirea violenţei stradale şi a celei de pe stadioane, precum şi consecinţele consumului de alcool şi droguri. În perioada următoare acţiunea va ajunge la toate cele 34 de şcoli la care încercăm să asigurăm ordinea”, a explicat locotenentul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, modul în care se încearcă reducerea violenţei din şcoli. 

 

Bătăile, la ordinea zilei în şcoli

Aşa cum o demonstrează statisticile Poliţiei, de multe ori conflictele izbucnite între elevi se transformă în bătăi în toată regulă. Numai în primele trei luni ale acestui an poliţiştii au efectuat cercetări în 20 de cazuri de violenţă fizică sau verbală iscate între elevi ai şcolilor din municipiul reşedinţă de judeţ.

În urma unor sesizări venite de la profesori, elevi sau din partea presei locale, oamenii legii au constatat 14 cazuri de violenţă fizică şi şase cazuri de violenţă verbală, toate petrecute între elevi. Nu au lipsit nici infracţiunile, una de furt şi una de tâlhărie.    

Tot numai de la începutul anului, poliţiştii de proximitate au adunat 19 informări făcute către directorii de şcoli şi licee din municipiu, în care îi avertizau pe aceştia că au găsit elevi ai şcolii prin baruri, mulţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teancuri de amenzi pentru elevii care beau şi fac scandal.
 Vizualizări articol: 1600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Teancuri de amenzi pentru elevii care beau şi fac scandal2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Din nou o ....minune made in ....jandarmeria trimis de
( 2 apr 2008, 11:29:35
cu poti da ...amenda unui....elev , stiind ca elevii nu au....VENITURI ????

asa modalitate ....IDIOATA nu cred ca mai putem intilni decat in bulgaria, ucraina , moldova .

marea curiozitate este : CUI APARTINE ACEASTA....INOVATIE ????

POATE ESTE......MADE IN JANDARMERIA SUCEAVA !!!!!

sigur este un lucru : IDIOTENIILE SANT PROMOVATE DE....IDIOTI !!!!
1.1  RE: Din nou o ....minune made in ....jandarmeria trimis de
( 2 apr 2008, 11:32:35
....si comentate de "destepti". Semnatarul articolului a uitat sa precizeze ca aceste amenzi le vor suporta parintii. Si la o adica, elevii au bani de bautura si tigari, deci si de amenzi?
1.2  RE: Din nou o ....minune made in ....jandarmeria trimis de
( 2 apr 2008, 11:52:59
nu , n-am uitat ca amanzile pot fi platite de...parinti , dar am CREZUT ca un om....destept intelege ca din punct de....vedere LEGAL , probabilitatea ca aceste amenzi sa fie platite este foarte scazuta !!!

DRAGI PARINTI , NU SUNTETI OBLIGATI SA PLATITI AMENZILE PRIMITE DE COPII VOSTRI DACA ACESTIA AU....BULETIN !!!

DE ASEMENE VOI ....COPII CU BULETIN SI FARA....VENITURI AFLATI CA JANDARMERIA ESTE ...."APROAPE" NEPUTINCIOASA DIN PUNCT DE VEDER LEGAL CA SA ....."STOARCA" MANDATELE ACORDATE...ELEVILOR !!!

sigur si fara discutie nu trebuie lasati tinerii din scoli sa-si faca de...cap , dar cu aceasta metoda jandarmii pot cel mult sa foloseasca amenzile ca...hirtie igienica !!!!
1.3  RE: Din nou o ....minune made in ....jandarmeria trimis de
( 2 apr 2008, 12:00:45
pardon , parintii nu sant obligati sa plateasca amenzile copiilor chiar daca copii au sau nu au ...buletin , pentru ca persoanei care nu are venituri , oricat de....IDIOT este sistemul , nu se foloseste asa metoda care nu poate fi pusa in aplicare .

bineinteles ca daca statul are de aruncat bani pe fereastra poate sa-l trimita in puscarie dupa o serie intreaga de dosare si de...judecati dar nici asa nu cred pentru ca amenda e prea...mica ca sa fie luata in considerare si asta nu este o...metoda de resocializare

in rest, mentin ceea ce-am spus mai sus : IDIOTENIILE SANT PROMOVATE DE....IDIOTI !!!!
1.4  RE: Din nou o ....minune made in ....jandarmeria trimis de
( 2 apr 2008, 13:29:38
uneori iti apreciam comentariile,dar acu nu e cazul.de ce?foarte simplu.legea 61/1991 prevede ca minorii intre 16-18 ani pot fi sanctionati contraventional,sanctiunea fiind jumatate din minimul amenzii.deci nu se pomeneste de elevi,studenti,pensionari, someri ori alte categorii sociale fara venituri sau cu venituri mici.cat despre faptul ca unii nu platesc amenzile,legislatia este vinovata,iar legile dupa cum cred ca stii,sau poate nu,sunt facute de parlament,el fiind puterea legislativa in romania,deci legea nu e o "invovatie "a jandarmeriei.si ca o ultima observatie mandatele le acorda instantele de judecata,nu jandarmeria si nici politia.in speranta ca pe viitor te vei informa mai temeinic,nu imi ramane decat sa iti urez o zi super.
1.5  RE: Din nou o ....minune made in ....jandarmeria trimis de
( 2 apr 2008, 21:06:22
SUBIECTIVULE , ai dreptate cand ai scris ca persoanele 16-18 ani "...POT FI SANCTIONATI..." in cazul in care...au venituri ca asta e posibil si...legal.

deci legea nu spune ca este....OBLIGATORIU CA SANCTIUNEA SA FIE SUB FORMA DE....AMENDA !!!!

ps. in nici o tara din lume si stiu cate ceva din mai multe tari , nu poate fi ...redata REALITATEA prin...litera de lege !!!!!

in orice tara este si un procent (de regula e mai bine sa fie cat mai mic) de realitate care trebuie ...apreciata , cantarita si aplicata de catre oamenii legi ... "LA VIU".

este un lucru normal.

cat despre legi : ORICE INSTITUTIE ARE DREPTUL SI OBLIGATIA DE A INITIA , PROPUNE SI A SUSTINE SCHIMBARI DE LEGE CARE CONDUC LA O FUNCTIONARE CAT MAI EFICIENTA A INSTITUTIEI RESPECTIVE !!!!

asa ca n-are rost sa... aruncam mortul in ...curtea vecinului .
1.6  RE: Din nou o ....minune made in ....jandarmeria trimis de
( 2 apr 2008, 21:22:52
ar trebui sa te uiti mai atent si sa vezi realitatea din romania.ce e in alte tari nu se potriveste deloc cu ce e la noi.cat despre faptul ca legea nu spune ca este obligatorie sanctiunea sub forma de amenda,incearca sa iti inchipui daca avertismentul ar avea efectul scontat.in mod cert nu,atat timp cat si amenda este trecuta la "diverse"de cei care le incaseaza.cat despre procesul legislativ,de la initiator si pana la promulgare legea sufera modificari,uneori foarte mari,ea trecand prin diferite comisii care isi dau cu parerea (despre eficienta,respectarea drepturilor omului,etc).si in final,o lege care la inceput parea eficienta,devine total ineficienta,cum e cazul legii maisus enuntate( L61/1991.).in speranta ca ti-am dat un subiect de meditatie,iti urez o seara super.
1.7  RE: Din nou o ....minune made in ....jandarmeria trimis de
( 2 apr 2008, 22:16:44
stii ce ? cre ca ai un pic de ....depresie (fara suparare).

ca realitatea de la noi n-are nimic comun cu cea din alte tari nu inseamna ca suntem ...sortiti fatalitatii si trebuie sa ne consolam cu ceea ce avem !!!!

omul a creat ...realitatea si nu realitatea pe om ,iar ceea ce este creat de om este sortit schimbarii care fara doar si poate este ...inevitabila !!

unii vor sustine ca realitatea creaza omul , dar n-au dreptate.

ca dovada sustin ca poti trai printre fumatori si sa nu fii fumator.

ceea ce sustii ca fiind o certitudine ,ca amenda ar fi singura solutie eficienta, poate sa te duca la ...incercarea de-a frana schimbarea realitatii care este o chestie destul de periculoasa pt tine.

faptul ca realitatea este considerata ca o fatalitate o romanilor de catre tine ,este un lucru....neplacut.

trebuie sa....mergi in pas cu duhul...timpului
1.8  RE: Din nou o ....minune made in ....jandarmeria trimis de
( 3 apr 2008, 11:08:05
imi cer scuze pentru greselile facute..din cauza tastaturii si grabii
2.   Io cred ca e bine trimis de
( 2 apr 2008, 11:36:14
pai doamna temida, ti se pare normal situatia din jurul scolilor? smecheri, taxe de protectie, batai, indivizi care intra ilegal in scoala? elevi beti care vin la ore numai sa-si sicaneze colegii.

dupa parerea matale , ar trebui sa ne lasam copiii la scoala linistiti, ca nu patesc nimic. eu cred ca e foarte bine ca politia e la scoli si intervine cand sunt scandaluri
2.1  RE: Io cred ca e bine trimis de
( 2 apr 2008, 12:58:19
,,pai doamna temida.....,,- stai linistita pt ca este prostituata, tu spui doamna la toate curvele..
2.2  RE: Io cred ca e bine trimis de
( 3 apr 2008, 11:06:28
gandeste te ca sunt multi parinti care...cu toate k nu este ceva normal...sunt agresati de prosprii copii..sunt furatsi de acestia deoarece dintr o prostie i a scapat de sub control..degeaba mananaci kk aiurea....paritii saracii nu sunt bucurosi de ce au pe langa casa....dar nu mai au ce face...

amenzile sunt si nu chiar folositoare deoarece multi dintre elevi rup aceste amenzi ..dau foc...etc..ar trebui imediat anuntat directorul scolii si scazute puncte la purtare pana raman repetentzi..si de atunci incolo sa tot faca ei prostii

cu toate astea sunt elev
3.   Manualul...amenzilor pentru jandarmi trimis de
( 2 apr 2008, 13:11:27
daca tot vor jandarmii sa se ....joace de-a "politistul si infractorul" pot sa-i invat cum pot amenda in cazurile elevilor.

dac un jandarm intalneste un caz in care un elev este sub influienta alcoolului sau creaza diferite acte de vandalism sau alt ceva ce poate pune in pericol viata lui sau a altei persoane, poate lua sub escorta acest elev si sa-l prezinte parintilor inpreuna cu acuzatiile aduse , iar amenda s-o aplice parintilor ca motiv de lipsa de control asupra elevului !!!!

de retinut : AMENDA SA FIE PE NUMELE ...PARINTILOR SI NU A ELEVULUI !!

cazul de mai sus il putem compara cu cazul unui caine care vede o catea pe partea cealalta a strazii si trece strada prin loc nepermis iar de dupa colt apare....un jandarm care aplica...catelului o ....amenda pentru incalcare de lege !!!

da, da, e aceeasi probabilitate ca catelul v-a plati amenda ca si cea ca elevul v-a plati amenda !!
3.1  RE: Manualul...amenzilor pentru jandarmi trimis de
( 2 apr 2008, 14:46:10
nu esti normala TEMIDA....esti de-a dreptul penibila...si nici sa scrii corect nu stii...ce ai vrea sa le faca celor care pleaca de la scoala prin baruri? dupa a ta parere, poate ar trebui sa le dea niste bani de buzunar ptr a avea suficienti sa isi cumpere alcool si tutun....pe de parte, ne plangem ca nu stim sa ne educam copii, pe de alta parte, daca se iau masuri le comentam....vino cu solutii TEMIDA...
3.2  RE: Manualul...amenzilor pentru jandarmi trimis de
( 2 apr 2008, 18:21:31
cred ca cateaua de care vorbeste rapciuga temidoasa e din familia lui.

voi inca nu v-ati dat seama ce pensionar SEMIDOCT e cretinul asta de-si zice TEMIDA? nu poti sa citesti niste comentarii, formulate intr-o oarecare masura de oameni echilibrati ca hop, si parerea temidei. care mai nou ne delecteaza si cu vastele cunostinte gramaticale
4.   Omida trimis de
( 2 apr 2008, 14:37:50
temido, cand ai sa incetezi sa te faci de ras pe site? ca ne cam plictisesti cu ineptiile tale si aerul de fiintza umana
5.   Terifiant trimis de
( 2 apr 2008, 15:11:28
Viitor de aur tara noastra are....oare?Pacat mare ca dupa 89 s-a desfiintat un sistem de invatamint ale carui baze au fost puse de G.Lazar,G.Asachi si I.H.Radulescu.De ce nu erau astfel de scene pina in urma cu 20 de ani? Imi permit sa recomand trei titluri de carti,mai mult memorialistica,care arata calitatea invatamintului si relatiile elev-profesor in perioada ante si interbelica:Corigent la limba romina de Minulescu,Cismigiu & co de G.Bejenariu si Elevul Dima dintr-a 7 de M.Drumes.Dar ce poti cere elevului de azi care vede cum semianalfabeti ajung demnitari si candideaza la alte demnitati,cum asa zisii smecheri au de toate iar cei cinstiti doar datorii,totul intr-un sistem de invatamint care incearca sa-l imite pe cel american si asta chiar in timp ce,intr-unul din numerele trecute,ziarul dvs publica o statistica despre ignoranta de necrezut a studentilor americani(Columb a facut calatoriile sale dupa 1950!).Ce ne mai asteapta? Rafueli armate?
6.   Sunt perfect deacord trimis de
( 2 apr 2008, 15:58:07
numai ca amenzile sa fie pe numele parintilor.si nu sa scrie numele asa cum le zic elevii...ci sa le ceara buletinul,iar daca nu il au la ei atunci sa ii ia de manuta si sa ii duca acasa la parinti,iar daca parintii nu sunt acasa sunt la servici,atunci la servici,iar daca sunt plecati din tara la o ruda apropiata si sa le dea amenda parintilor.iar pentru ca nu poarta buletinul la ei alta amenda.din cate stiu e obligatoriu sa ai un act de identitate asupra ta.asta in cazul in care ai peste 14 ani...in rest nu stiu
7.   Numai experti in legislatie trimis de
( 2 apr 2008, 16:33:17
asa va place sa va dati cu parerea.

pai peste 14 ani raspunzi contraventional

ce treaba au parintii?

cati dintre ei nu sunt nijte alcoolici cu state vechi?
8.   Da trimis de
( 2 apr 2008, 17:12:57
amenzile expira dupa 3 ani si asa ca nu le plateste nici dracu
9.   Pentru TEMIDA trimis de
( 2 apr 2008, 18:35:06
Sunt un elev de 15 ani si asi dori sa o bat pe Temida pentru ca nu pot fi pedepsit nici macar cu amenda. Va rog sa-mi spuneti unde o pot gasi pe Temida.
9.1  RE: Pentru TEMIDA trimis de
( 2 apr 2008, 19:55:27
pai e simplu

de la bazar mergi spre shell, iar dupa pod faci stanga si o iei pe firul apei. dupa vreo 1-2 km dai de groapa de gunoi. si, printre cei care rascolesc pe acolo dupa cartoane si resturi, te uiti dupa cea mai diforma aratare. o recunosti si dupa figura de om tamp, nu-i greu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei