Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mar 2008 - Anul XIII, nr. 74 (3755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: E necesar un dialog naţional pe tema prezenţei militare române în multiple zone ale planetei

Vineri, 28 Martie 2008 (18:50:25)

Prezenţa militară a României în diverse teatre de conflict din lume ar trebui să fie subiectul unei dezbateri publice, în care să fie implicate şi Preşedinţia sau Parlamentul, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Galaţi, Mircea Geoană, preşedintele PSD.
  Liderul social-democrat a comentat recentul anunţ, făcut de preşedintele Traian Băsescu, cu privire la o posibilă suplimentare a forţelor armate române în Afganistan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Avem cu toţi, în mod evident, interesul ca NATO să aibă un succes în Afganistan. Dar credem că, mai ales după recentele episoade tragice în care mlitari români au căzut victime acţiunilor teroriste din această ţară şi din alte zone, că se impune o discuţie mult mai serioasă la nvel naţional cu privire la modul de implicare şi la gradul de expunere a forţelor militare româneşti pe teatrele de operaţiuni în care ne aflăm", a declarat Geoană.

Liderul social-democrat susţine că acest subiect ar trebui tratat într-un termen cât mai scurt de timp, deoarece nu ar mai trebui angajate noi resurse umane fără o consultare populară.

"După summit-ul NATO cred că este obligatorie inclusiv o discuţie în Parlamentul României. Chiar dacă legea nu cere în mod expres ca preşedintele şi CSAT-ul să ceară avizul explicit al Parlamentului României, credem că în acest moment pe un subiect atât de sensibil o conversaţie naţională şi un dialog naţional pe tema prezenţei noastre militare în zone multiple ale planetei trebuie să aibă loc. Preşedintele României nu poate să angajeze la nesfârşit resurse militare şi riscul pentru militarii români, fără să aibă o astfel de discuţie cu societatea românească şi cu Parlamentul României", a mai arătat preşedintele PSD.

Într-o întâlnire cu presa străină, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că România "intenţionează să îşi menţină angajamentul în Afganistan şi a răspuns deja la solicitările de întăriri, sporindu-şi contingentul de la 500 la 780 de persoane şi redesfăşurându-l în sud". Potrivit acestuia, Bucureştiul "dispune de resurse" pentru a-şi spori prezenţa militară şi ar putea desfăşura o companie suplimentară, dar "aşteaptă un angajament în acest sens din partea tuturor statelor membre, în special în sud", unde luptele împotriva talibanilor sunt mai dure.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: E necesar un dialog naţional pe tema prezenţei militare române în multiple zone ale planetei.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: E necesar un dialog naţional pe tema prezenţei militare române în multiple zone ale planetei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei