Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mar 2008 - Anul XIII, nr. 74 (3755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Voi discuta cu Bush şi despre eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA

Vineri, 28 Martie 2008 (15:23:18)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Brăila, că la summit-ul NATO va discuta cu preşedintele SUA, George W. Bush, despre problema eliminării vizelor de care au nevoie cetăţenii români pentru a călători în Statele Unite ale Americii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Întrebat dacă va discuta cu preşedintele Bush despre problema ridicării vizelor pentru SUA, premierul a răspuns: "Voi avea o agendă de discuţii politice cu Bush, care va include şi această chestiune".

Premierul a spus că în momentul de faţă mai multe ţări membre UE ai căror cetăţeni au nevoie de viză încearcă împreună să determine eliminarea lor. În plus, România ar merita din plin ridicarea vizelor dacă s-ar lua în considerare eforturile depuse de autorităţi şi populaţie în ultima perioadă, a spus premierul.

"Există în momentul de faţă, la nivelul UE, o tendinţă de a ne concentra efortul şi de a avea o colaborare comună a tuturor statelor membre ale UE asupra programului Visa Waiver al Statelor Unite ale Americii. Faţă de eforturile pe care România le-a făcut şi de simpatia de care se bucură Statele Unite în rândul populaţiei româneşti, m-aş fi aşteptat la o atitudine diferită a autorităţilor americane, ca această restricţie să fie ridicată şi să beneficiem de libertatea de a călători în Statele Unite toţi cetăţenii români, aşa cum o fac şi cei din alte state ale Uniunii Europene", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se va întâlni cu preşedintele SUA, George W. Bush, cel mai probabil, la sfârşitul summit-ului NATO de la Bucureşti, de săptămâna viitoare. Întrebat de jurnalişti, joi, la Drobeta Turnu Severin, când se va întâlni cu George W. Bush, premierul Tăriceanu a refuzat să facă prea multe comentarii, precizând, totuşi, că are o întâlnire stabilită, dar că nu cunoaşte încă agenda şi că, cel mai probabil, întâlnirea va fi la sfârşitul summit-ului NATO de la Bucureşti.

"Mă voi întâlni, cel mai probabil, în ultima zi a summit-ului, după ce se va termina", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, însoţit de Laura Bush, se va afla în România în perioada 1 - 4 aprilie, pentru a participa la summit-ul NATO de la Bucureşti. Cu această ocazie, preşedintele american se va deplasa în judeţul Constanţa, urmând să aibă consultări, în 2 aprilie, cu preşedintele Traian Băsescu, la Neptun, iar la finalul întâlnirii cei doi şefi de stat vor susţine o conferinţă de presă comună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Voi discuta cu Bush şi despre eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Voi discuta cu Bush şi despre eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei