Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mar 2008 - Anul XIII, nr. 74 (3755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Administraţia Dacia: Greva muncitorilor "are destule elemente care să demonstreze că este ilegală"

Vineri, 28 Martie 2008 (15:18:01)


Greva generală a muncitorilor de la SC Automobile Dacia SA Piteşti are "destule elemente care să demonstreze că este o manifestare ilegală", de la începutul negocierilor dorindu-se prelungirea acestora pentru a se ajunge la conflict, a declarat, vineri, directorul executiv juridic Mihai Acsinte.
  "Supraaprecierea problemei salariale este, în opinia noastră, un abuz de drept şi vreau să vă mai spun că am sesizat încă de la începutul negocierilor că se doreşte prelungirea acestora pentru a se ajunge la un conflict. Iar această grevă, trebuie să o spunem, a fost anunţată încă de acum două luni, era programată de acum două luni, de atunci de când liderul BNS Dumitru Costin a declarat, în 12 februarie 2008, că urmează să se deplaseze la Mioveni pentru a pune la punct declanşarea conflictului de muncă", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, directorul executiv juridic al directorul executiv juridic Mihai Acsint Mihai Acsinte, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Directorul executiv juridic al SC Automobile Dacia SA Piteşti, Mihai Acsinte, a declarat că greva generală "are destule elemente care să demonstreze că este o manifestare ilegală, acesta fiind şi motivul pentru care administraţia a depus plângere în justiţie".

"Azi de dimineaţă, pot să vă confirm, că listele cu participanţii la grevă pe care sindicatul trebuia să le depună nu erau încă depuse la dosarul de la instanţă. Sindicatul nu a depus listele pentru a induce în eroare instanţa, iar acest lucru, în opinia mea, este un abuz de drept. Eu vă spun că în acest moment jumătate dintre angajaţi paticipă la grevă, iar aceasta trebuie oprită, deci noi considerăm că greva este ilegală şi vă mai dau şi un exemplu, în această dimineaţă, la primul schimb au intrat 5.652 de oameni, iar 2.368 s-au declarat în grevă şi 3.284 au renunţat, deci 41,9% sunt în grevă", a spus Acsinte.

Acesta a adăugat că administraţia a mai contestat solicitarea sindicatului de reducere a facturii cu 15% pentru salariaţi la cumpărarea de Renault şi Nissan deoarece Dacia nu comercializează astfel de maşini şi nu eliberează astfel de facturi, astfel că cererea sindicaliştilor în acest sens nu poate fi satisfăcută.

"De asemenea, sindicatul vrea să intervină în regulamentul nostru de organizare internă. Acest regulament de organizare se stabileşte clar de către administraţie, iar sindicatul este doar consultat şi nu are dreptul să se amestece în dreptul societăţii la propria organizare. Referitor la participarea la profit, conform art. 69 din Legea societăţilor comerciale, ei nu pot participa la profit, deci este o cerere care nu poate fi satisfăcută. Eu spun că se solicită doar rezolvarea problemelor salariale din cele patru probleme prevăzute de contractul colectiv de muncă şi nu ştiu de ce. În afara salariilor, ar trebui să negociem şi timpul de lucru, programul de lucru şi condiţiile de muncă, dar faptul că negociem doar salarii arată obsesia sindicaliştilor doar pentru salarii. Faptul că nu am putut negocia toate cele patru puncte ale contractului colectiv de muncă atrage ilegalitatea grevei", a mai declarat Mihai Acsinte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administraţia Dacia: Greva muncitorilor "are destule elemente care să demonstreze că este ilegală".
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administraţia Dacia: Greva muncitorilor "are destule elemente care să demonstreze că este ilegală"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei