Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mar 2008 - Anul XIII, nr. 74 (3755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Măsură inumană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mi se pare inumană măsura ca anumite meciuri de fotbal să se joace fără spectatori, pe motiv că, vezi Doamne, comportamentul din tribună a greşit cu ceva şi trebuie pedepsit. Este inumană măsura, putând fi comparată, din anumite puncte de vedere, cu un genocid de categorie inferioară. Şi nu pentru că, prin această interdicţie, cetăţenii ratează un spectacol. Care spectacol? Cine vrea spectacol, să meargă la operă sau la teatru, să se ghiftuiască până la congestie cu „Lacul lebedelor” şi cu piesele lui Caragiale. Să nu umblăm cu amăgeli: omul nu-şi mişcă fizicul până la stadion ca să se răsfeţe artistic.

Românul merge la fotbal exclusiv pentru a-şi răcori mansarda sprijinită pe gât. La stadion, pe un teren ca o păşune, jucători vioi pasc mingea, uneori îl pasc şi pe arbitru, antrenorii le ţin isonul de pe margine... Iar spectatorul îi înjură pe toţi. Îi înjură de le merg fulgii, de la stânga la dreapta şi-apoi pe toţi grămadă; îi înjură aleatoriu şi-n ordinea numerelor de pe tricou... Le zice de-alea groase de mamă, de tată, de cele sfinte. Adaugă unele şi de indexarea salarială, de tranziţie, de şomaj, de monarhie şi de republică...

Jucătorii – în fond, e dreptul lor - o mai fac uneori pe supăraţii, dar le trece repede, fiindcă, în definitiv, de asta au fost creaţi. Pe stadion, publicul se răcoreşte, beneficiind de o terapie în grup cu o eficienţă neegalată de vreo clinică psihiatrică. De aia sunt stadioanele pline; de aia, când meciurile se dispută fără public, omului de rând i se confiscă şi unul din ultimele paradisuri care i-au mai rămas.

Dacă altundeva ocărăşti o mâţă de pripas, organizaţiile de protecţie a animalelor te înşfacă de guler şi te ciomăgesc. Dacă altundeva sudui un mucos care tocmai ţi-a manglit leafa din buzunar, asociaţiile de îngrijire a minorilor îţi şi comandă unguent sexual, pentru a fi violat cumsecade de viitorii tăi colegii de celulă. Dacă spurci o chelneriţă care te umflă la nota de plată, grupările feministe ţi-au şi zgâriat jugulara, cu unghiile lor văruite cu ojă. Locul stadionului nu-l poate lua niciun alt lăcaş de cultură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsură inumană.
 Vizualizări articol: 992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Măsură inumană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei