Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mar 2008 - Anul XIII, nr. 74 (3755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Recunoaştere

Un film realizat de şase elevi suceveni, premiat la nivel naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

„Labirint în absent” este scurt metrajul cu care trupa de teatru „The Most” a Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava a câştigat premiul I, la nivel naţional, în cadrul campaniei „Alcoolul nu te face mare”. Este vorba despre o competiţie organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Poliţia Română şi Asociaţia „Berarii României”.

46 de echipe din toată ţara au intrat în marea finală a campaniei, şi doar două au fost câştigătoare. Una dintre acestea este trupa „The Most”, formată din Andreea Nica, Cătălina Cămăruţ, Irina Potîng, Ioana Ungureanu, Sabina Tomescu şi Gelu Hofner Ţăranu care au reuşit, prin scurt metrajul realizat, să obţină cel mai mare număr de voturi în cadrul competiţiei şi să ocupe primul loc în clasamentul naţional.

Campania „Alcoolul nu te face mare” s-a adresat tuturor liceenilor din ţară. Aceştia au trebuit să prezinte un film scurt de cinci până la şapte minute care să aibă ca temă ideea „fii cool fără alcool”.

Pornind de la acest slogan, „actorii” de la Colegiul „Petru Rareş” au „dat naştere” scurt metrajului „Labirint în absent”. Irina Potîng, una dintre membrele trupei „The Most” a spus că „totul a pornit de la o colegă de-a mea care a văzut afişul campaniei pe holurile liceului”. Încântaţi de ideea filmului şi de mesajul pe care acesta l-ar putea transmite colegilor lor liceeni, cei şase membri „The Most”, ajutaţi de profesorul coordonator Mihaela Fodor, s-au pus pe treabă.

 

O casă închiriată, „platou de filmare”

Şi-au pregătit echipamentele video necesare, au realizat scenariul filmului şi au găsit şi „platoul de filmare” necesar turnării scurt metrajului.

Directorul adjunct al Colegiului Naţional „Petru Rareş”, Anca Greculeac, a povestit că „scurt metrajul a fost filmat într-o casă în care nu locuieşte nimeni, întrucât proprietarii sunt plecaţi în străinătate. Elevii au închiriat spaţiul şi acolo au realizat filmul”.

„Labirint în absent” este povestea unui tânăr care alege alcoolul, se lasă prins în mrejele unei vieţi guvernate de alcool şi repercusiunile pe care patima aceasta le produce în viaţa lui. „Maturitatea nu este proporţională cu cantitatea de alcool consumată. Mintea ta este un labirint complex. Învaţă să-ţi descoperi singur căile spre reuşită, fără a apela la false stimulente. Învinge-ţi limitele fără repercusiuni. Nu lăsa alcoolul să-ţi guverneze existenţa”, acesta este mesajul pe care liceenii din trupa „The Most” l-au transmis tuturor celor care au vizionat filmul „Labirint în absent”. Mesajul trupei „The Most” se pare că a avut mare impact printre tineri, având în vedere că filmul a reuşit să atragă 669 de voturi şi să se claseze pe poziţia I la nivel naţional.

Actorii de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” îşi vor împărţi premiul cu o trupă din judeţul Neamţ, „Amatorii”, care de asemenea s-a clasat pe locul I. Este vorba despre un premiu de 5000 de lei, care se va împărţi în mod egal între cele două echipe câştigătoare.

 

Colegiul „Petru Rareş”, cu trei filme în concurs

Trupa „The Most” nu este singura reprezentantă a judeţului Suceava, şi nici a Colegiului Naţional „Petru Rareş”, în această competiţie naţională. Cristina Choleva, tot de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” a participat la campanie cu scurt metrajul „Alcoolul nu te face mare”, film care a reuşit să acumuleze 78 de voturi. Şi trupa „Power”, de la acelaşi colegiu, formată din Roxana Doroftei, Iuliana Melter, Alexandra Vornicu, Mariana Pascar şi coordonată de profesorul Viorel Ieremie, au participat la concurs cu un alt film „Alcoolul nu te face mare”, scurt metraj care a acumulat tot 78 de puncte.

La concurs a mai participat o echipă de „actori” suceveni. Este vorba despre trupa „Macarale” de la Liceul „Ion Luca” din Vatra Dornei, care a realizat scurt metrajul „Alcoolul nu te face mare” şi a obţinut 32 de voturi.

Ieri, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava a avut loc premierea trupei „The Most”. La eveniment au participat reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, ai Inspectoratului Şcolar Suceava, profesori şi elevi ai Colegiului „Petru Rareş”. În cadrul festivităţii de premiere au fost vizionate toate cele trei filme cu care elevii colegiului au participat la competiţie.

Filmul „Labirint în absent” poate fi vizionat la adresa de Internet www.alcoolulnutefacemare.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un film realizat de şase elevi suceveni, premiat la nivel naţional.
 Vizualizări articol: 3162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Un film realizat de şase elevi suceveni, premiat la nivel naţional4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..:))) trimis de
(29 mar 2008, 13:32:27
hai sa bem o bere:)))
2.   ,,Judetul, eterna si fascinanta cumatrie" trimis de
(30 mar 2008, 14:33:33
hai

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei