Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu dă din nou asigurări că va modifica hotărârile Guvernului pentru uninominal la CJ

Luni, 17 Martie 2008 (15:17:03)

Preşedintele PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la finalul şedinţei BPC, că ţine să elimine speculaţiile privind modul de alegere a preşedinţilor consiliilor judeţene, menţionând că Guvernul va modifica hotărârile date, în conformitate cu Legea votului uniniominal.

  "Primul subiect este legat de cel al organizării alegerilor locale. Vreau să profit încă o dată de ocazie pentru a elimina orice fel de discuţie şi speculaţie în legătură cu modul în care se vor organiza alegerile pentru preşedinţii de consilii judeţene. Vreau să înţelegeţi că a fost obligaţia Guevrnului de a demara organizarea alegerilor locale, şi la momentul respectiv nu puteam şti nici care va fi decizia Curţii Constituţionale sau dacă legea va fi promulgată sau nu", a afirmat Tăriceanu.

El a precizat că Executivul nu poate să ia decizii pe baza unor proiecte de legi care urmează să intre în vigoare, ci numai pe baza legislaţiei care este în vigoare.

"Guvernul va face modificările de rigoare la hotărârile pe care le-am dat în aşa fel încât alegerea preşedinţii de consilii judeţene să se facă în baza legii care este în vigoare astăzi. Nu e niciun fel de problemă", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul liberal a reiterat şi faptul că alegerile locale se vor organiza în 1 şi, respectiv, 15 iunie.

Guvernul a aprobat, miercuri, un set de zece hotărâri pentru organizarea la 1 iunie a primului tur al alegerilor locale, iar al doilea tur de scrutin la 15 iunie, care au fost publicate în aceeaşi zi în Monitorul Oficial.

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea senatorilor PRM şi PC faţă de Legea votului uninominal, judecătorii apreciind că legea este constituţională.

Joi, Legea votului uninominal a fost publicată în Monitorul Oficial.

PSD a acuzat Guvernul că, prin publicarea hotărârii privind calendarul alegerilor locale înaintea publicării Legii votului uninominal, încearcă să evite alegerea prin vot uninominal a preşedinţilor de consilii judeţene, la scrutinul din iunie.

Guvernul va modifica hotărârea de guvern privind organizarea alegerilor locale pentru a permite alegerea prin vot uninominal a preşedinţilor de consilii judeţene, a anunţat, joi, premierul Călin Popescu Tăriceanu, care a apreciat declaraţiile PSD pe această temă drept "o furtună într-un pahar cu apă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu dă din nou asigurări că va modifica hotărârile Guvernului pentru uninominal la CJ .
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu dă din nou asigurări că va modifica hotărârile Guvernului pentru uninominal la CJ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte