Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţionaţi

UPC şi RDS, amendate de Protecţia Consumatorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

UPC - punctul de lucru din Suceava a fost amendat de către inspectorii OJPC cu 5.500 de lei, după ce la Protecţia Consumatorului au fost înregistrate o serie de reclamaţii la adresa societăţii menţionate.

Directorul OJPC, Elena Oanea, a declarat că „în mass-media şi pliantele publicitare prezentate consumatorilor la ghişeele UPC, societatea promova pachetul 3 Play Medium care include serviciul internet medium, UPC TV Small şi cont de e-mail”. Oferta respectivă era prezentată consumatorilor cu termen maxim de instalare de cinci zile lucrătoare şi cu caracteristicile prezentate în pliant.

 

Publicitate înşelătoare

Petiţionarul a fost determinat prin oferta prezentată să achiziţioneze serviciul respectiv şi a contractat, cu societatea UPC România SRL – punct de lucru Suceava, pachetul UPC 3 Play Medium, printr-un act adiţional la contractul de furnizare de servicii.

Deşi în pliant era scris termenul de cinci zile lucrătoare pentru instalarea serviciilor, petiţionarul nu a beneficiat de acestea nici după opt zile, fapt pentru care a înaintat o plângere la operatorul economic, de la care nu a primit nici un răspuns.

Ulterior, consumatorul s-a adresat la OJPC Suceava. Directorul Oanea a declarat că „la momentul cercetării celor reclamate, s-a constatat că pliantul publicitar era expus la ghişeele UPC România SRL – punct de lucru Suceava. Inspectorii OJPC Suceava au solicitat accesul la reţeaua de internet a societăţii (cu laptop-ul petiţionarului) constatându-se că acesta nu beneficiază de serviciile prevăzute în contract”.

Inspectorii OJPC Suceava au apreciat că operatorul economic nu a informat complet consumatorul şi a folosit în promovarea serviciilor către acesta publicitate înşelătoare. Reclamaţia petiţionarului s-a dovedit a fi întemeiată, iar operatorul economic a fost sancţionat cu două amenzi contravenţionale, în cuantum total de 5.500 de lei.

 

Abaterile repetate duc la închiderea definitivă

Inspectorii OJPC au mai aplicat o amendă de 6.000 de lei şi societăţii RDS Suceava, care, deşi a încheiat cu un consumator un contract pentru furnizare de servicii de internet şi telefonie, acesta nu a mai beneficiat de serviciile operatorului economic, conform termenului prevăzut în contract.

Elena Oanea a declarat că „în urma discuţiei purtate cu reprezentantul societăţii reclamate s-a constatat că SC RCS-RDS SA a preluat societăţile de profil existente, reînnoind contractele cu toţi abonaţii acestora, fără a avea posibilitatea tehnică de a livra serviciile oferite prin contract”.

Inspectorii OJPC Suceava au considerat că operatorul economic nu s-a comportat corect în relaţia cu consumatorul, folosind o practică comercială abuzivă, prin promovarea unui serviciu pe care ştia că este în imposibilitatea de a-l furniza.

“De asemenea, operatorul avea obligaţia de informa în mod complet, corect şi precis consumatorul asupra serviciilor oferite, astfel încât acesta să poată face o alegere raţională, în conformitate cu interesele lui”, a mai precizat Elena Oanea.

Şefa OJPC a mai ţinut să îi avertizeze pe operatorii economici că „legislaţia permite ca după abateri repetate societăţile să fie amendate cu 25 de mii de lei şi cu închiderea definitivă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPC şi RDS, amendate de Protecţia Consumatorului.
 Vizualizări articol: 949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UPC şi RDS, amendate de Protecţia Consumatorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte