Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL propune înfiinţarea Ministerului Familiei şi Bunăstării Sociale

Luni, 17 Martie 2008 (18:30:07)

PDL a prezentat, luni, în cadrul unei dezbateri privind provocările din domeniul politicilor sociale, câteva principii care vor sta la baza Programului de guvernare, printre care se află înfiinţarea unui nou minister, pe lângă cel al Muncii, intiulat Ministerul Familiei şi Bunăstării Sociale.
  Principiile politicilor sociale care vor sta la baza Programului de guvernare al PDL au fost prezentate în cadrul dezbaterii "Provocări în domeniul politicilor sociale în România - stat membru UE", organizată de democrat-liberali în colaborare cu Fundaţia "Hanns Seidel Stiftung". În cadrul dezbaterilor, Gheorghe Barbu, vicepreşedinte PDL şi fost ministru al Muncii, a prezentat o analiză a actualei situaţii sociale din România şi a criticat programul de guvernare al PNL, care promovează politici de tipul "după noi potopul".

"Nişte oameni responsabili trebuie să îşi asume gesturile de responsabilitate, nu doar în interiorul unei generaţii, ci şi între generaţii, pe termen lung. Cred că un guvern responsabil nu îşi poate propune politici de genul «după noi potopul»", a declarat Gheorghe Barbu, în opinia căruia un stat are nevoie de majorităţi parlamentare stabile, pentru a nu exista riscul adoptării de măsuri populiste.

În cadrul dezabterii, Maria Moţa, consilier personal al primarului general al Capitalei, a prezentat un materiale intitulat "Bătrâneţea - Risc de dependenţă şi excluziune socială", în cadrul căruia a menţionat principalele măsuri pe care democrat-liberalii le iau în considerare, prin Programul de Guvernare, pentru înbunătăţirea calităţii vieţii românilor.

Astfel, PDL va supune dezbaterii publice promovarea unui proiect de măsuri, printre care se află analiza posibilităţii restructurării actualei structuri a Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, prin divizarea domeniilor principale de activitate sub coordonarea a două ministere distincte: Ministerul Muncii şi Asigurărilor Sociale şi Ministerul Familiei şi Bunăstării Sociale.

Democrat-liberalii îşi mai propun modificarea actualului cadru legal privind asistenţa socială a persoanelor vâstnice şi promovarea unei legi speciale care să garanteze introducerea prestaţiei de dependenţă, pentru persoanele care nu se mai pot îngriji prin forţele proprii şi a unei asigurări de dependenţă legată de sistemul contributiv din domeniul asigurărilor de sănătate.

La rândul său, Cătălin Dănilă, expert al PDL în domeniul politicilor ocupării forţei de muncă, a prezentat câteva elemente ale programului de guvernare pe care PDL îl pregăteşte în domeniul protecţiei sociale.

Astfel, el a arătat că PDL îşi propune impunerea unui sistem transparent privind evidenţa locurilor de muncă, prin operaţionalizarea Observatorului Naţional al Ocupării şi Formării Profesionale, ca instituţie de sine stătătoare.

Un alt proiect al PDL include formarea unui cadru legislativ şi instituţional de organizare şi funcţionare a autorităţii naţionale pentru calificări, şi stimularea implicării patronatelor şi firmelor în formarea profesională iniţială şi continuă.

Un alt participant la dezbaterea organizată de PDL, Bogdan Chiriţoiu, consilier de stat în cadrul Departamentului politici economice şi sociale al Administraţiei Prezidenţiale, a declarat că România se află într-un an electoral şi că în această perioadă există o tentaţie a populismului. În contextul în care România este ţara cu numărul cel mai mare de pensionari raportat la numărul de salariaţi, iar jumătate dintre români lucrează "la negru", Bogdan Chiriţoiu a precizat că toate aceste aspecte sociale nu trebuie ignorate.

"Este foarte important însă să discutăm aceste probleme şi să încercăm să găsim soluţii. Există un efort din partea Preşedinţiei de a îndrepta atenţia publică spre aceste teme esenţiale pentru dezvoltarea României", a spus reprezentantul Preşedinţiei.

Bogdan Panait, expert în domeniul protecţiei copilului, a prezentat un material intitulat "provocări ale realităţii demografice din România. Familia şi creşterea natalităţii", în care a arătat că provocările cărora PDL doreşte să le găsească răspunsuri sunt creşterea fertilităţii, reducerea morbidităţii şi a mortalităţii, elaborarea unei politici naţionale coerente privind migraţia, impunerea unui standard de viaţă decent, prin îmbunătăţirea calităţii vieţii.

PDL consideră că este nevoie de o strategie naţională în domeniul populaţiei, a mai arătat Bogdan Panait, adăugând că această strategie nu poate fi decât una de lungă perspectivă, iar resursele care vor fi alocate vor creşte în timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL propune înfiinţarea Ministerului Familiei şi Bunăstării Sociale.
 Vizualizări articol: 957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
PDL propune înfiinţarea Ministerului Familiei şi Bunăstării Sociale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce nu 3 ? trimis de
(18 mar 2008, 10:16:12
Poate sa fie un proiect interesant, dar de ce nu credem oare ? Insasi denumirea pompoasa a ministerului are mesaj electoral.In anul de gratie 2008 nu prea mai prinde un asa tip de mesaj electoral.Nici discursul pamfletar nu mai este gustat de alegatori atat de mult ca in 2004! Apropo, de ce numai 2 ministere ?
2.   Pentru prosteala noastra trimis de
(18 mar 2008, 11:05:27
inca un minister , inca niste bugetari cu salarii uriase pe care sa ii tinem tot noi in spinare?credeti ca printr-un minister se va imbunatati calitatea vietii romanilor????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte