Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Câte discount-uri încasate de farmacişti şi apoi vom vedea cine şi cui trebuie să ceară scuze

Luni, 17 Martie 2008 (17:12:55)


Ministrul Sănătăţii cere farmaciştilor să publice date privind discount-urile încasate în ultimii doi ani, care este volumul medicamentelor compensate în totalul vânzărilor şi câte reţete au fost date la preţuri mai mari decât cele de referinţă, apoi va vedea cine şi cui trebuie să ceară scuze.
  Reacţia ministrului Sănătăţii vine după ce Uniunea Profesiilor Liberale din România şi Colegiul Farmaciştilor din România, i-au cerut demnitarului, luni, într-o conferinţă de presă, să-şi ceară scuze public farmaciştilor pentru că i-a făcut hoţi, îmbuibaţi şi hiene.

Potrivit unui comunicat de presă, ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu afirmă că, a sperat că profesioniştii, "indiferent cum se numesc ei", se ocupă de deservirea interesului public.

"Se pare însă că unii fac politică şi se implică în campanie electorală. Modalitatea aleasă este regretabilă, iar scopul urmărit mă face să cred că am atins puncte foarte sensibile. Mobilizarea farmaciştilor pentru servirea impecabilă a cetăţenilor ar fi fost o cauză pe care aş fi susţinut-o cu toată convingerea'', a mai spus demnitarul.

Ministrul Nicolăescu a precizat că, este adevărat, nu toţi farmaciştii sunt mincinoşi şi necinstiţi. "Dar pentru a cunoaşte adevărul şi pentru a fi corecţi în relaţia cu opinia publică, ar trebui să facă publice următoarele informaţii: câte discount-uri au încasat de la producătorii, importatorii şi distribuitorii de medicamente în anii 2006 şi 2007? Câte reţete compensate au fost decontate la preţ de referinţă (preţul cel mai mic) şi pe câte reţete s-au înregistrat alte medicamente, cu preţuri mai mari. Care este volumul medicamentelor compensate în volumul total de vânzări al farmaciilor ? La câte congrese şi alte manifestări au participat farmaciştii pe bani asiguraţi ca sponsorizare de industria farmaceutică ? Când vom avea informaţii privind aceste date, vom vedea cine şi cui trebuie să prezinte scuze'', a declarat ministrul în comunicatul de presă.

Nicolăescu îi asigură pe farmaciştii cinstiţi şi corecţi de toată consideraţia şi respectul său.

"Până atunci, dacă am jignit farmacişti cinstiţi şi corecţi, regret şi îi asigur că se bucură, în continuare, de consideraţia şi respectul meu. Ca ministru al Sănătăţii îmi doresc o colaborare întemeiată pe principii şi valori, care să apere drepturile cetăţeanului, drepturi pentru care voi dialoga deschis cu oricine doreşte să participe la reforma sistemului medical românesc", a subliniat demnitarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Câte discount-uri încasate de farmacişti şi apoi vom vedea cine şi cui trebuie să ceară scuze.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Câte discount-uri încasate de farmacişti şi apoi vom vedea cine şi cui trebuie să ceară scuze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte