Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Sănătăţii chemat să ceară scuze farmaciştilor pentru că i-a făcut hoţi, îmbuibaţi şi hiene

Luni, 17 Martie 2008 (16:05:42)

Uniunea Profesiilor Liberale din România a solicitat, luni, ministrului Sănătăţii să-şi ceară scuze public farmaciştilor pentru că i-a făcut hoţi, îmbuibaţi şi hiene, afirmaţiile denigratoare aducând grave prejudicii de imagine acestei categorii profesionale, a declarat liderul uniunii, Ioan Anghel.
  "Uniunea Profesiilor Liberale din România îşi exprimă dezacordul faţă de afirmaţiile jignitoare ale ministrului Sănătăţii Publice, domnul Eugen Nicolăescu, la adresa farmaciştilor, fără a aduce dovezi în sprijinul acestora. Totodată, UPLR apreciază că limbajul folosit de ministru este cu totul inadecvat pentru o persoană publică, membră a Guvernului", a mai spus Anghel, într-o conferinţă de presă.

Conducerea organizaţiei va cere o întâlnire la nivelul Executivului pentru a discuta acest caz, UPLR fiind hotărâtă să susţină necondiţionat demersurile Colegiului Farmaciştilor din România în apărarea imaginii şi demnităţii breslei.

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Elena Popescu, a declarat că organizaţia pe care o reprezintă îi cere ministrului Sănătăţii să "aducă dovezi în sprijinul afirmaţiilor denigratoare".

"Nu înseamnă că toţi suntem hoţi şi bandiţi pentru că avem păreri divergente cu privire la noul sistem de prescriere a medicamentelor pe care domnul ministru vrea să-l impună", a mai spus Popescu.

Potrivit vicepreşedintelui Colegiului Farmaciştilor, în toate ţările Europei, prescrirea medicamentelor se face pe denumirea comună internaţională (DCI) a produsului.

"Dacă medicul va prescrie denumirea comercială, bolnavul va fi pus pe drumuri. Este nevoie ca farmacistul să poată face susbstituţia medicamentului dacă nu are produsul prescris. Apoi, medicii nu cunosc preţurile medicamentelor. Ei pot prescrie cele mai scumpe medicamente. Or Casa de Asigurări de Sănătate decontează preţul de referinţă, adică cel mai mic. În aceste condiţii, bolnavul fie va plăti din buzunar diferenţa, fie va merge înapoi la medic să-i prescrie produsul ieftin", a adăugat Popescu.

Farmaciştii susţin că noul sistem de prescrire este benefic pentru ei, întrucât vor avea mai multe încasări cu bani "cash" decât prin sistemul actual.

Noul contract cadru privind acordarea asistenţei medicale în 2008 prevede că medici vor prescrie denumirea medicamentului cu care este vândut în farmacii, fiind acceptată substituţia generică numai în situaţii speciale, declara, recent, ministrul Sănătăţii.

Reacţia Colegiului Farmaciştilor este urmare a declaraţiilor de la mijlocul lunii februarie ale ministrului Sănătăţii, de la Târgu Mureş, potrivit cărora farmaciştii "se agită acum pentru că trebuie să intre în vigoare prevederea prin care sunt obligaţi să scrie pe reţete medicamentul şi nu substanţa activă", care le permitea să dea medicamente foarte scumpe.

Ministrul Sănătăţii a mai susţinut că farmaciştii s-au "îmbuibat", iar prevederea pe care el a introdus-o în contractul-cadru va avea rolul de a apăra "buzunarele oamenilor şi ale bugetului de stat".

"Credeţi că cineva pe care-l faci hoţ va recunoaşte că e hoţ? În niciun caz. Sau pe cineva căruia îi spui că s-a cam îmbuibat de bani şi de la oameni şi de la stat va recunoaşte şi va spune că nu mai face? Ei sunt foarte guralivi şi îşi permit pentru că au bani, plătesc şi o parte din mass-media, şi atunci datoria noastră este să apărăm buzunarele oamenilor şi ale bugetului de stat. Şi o vom face. Ei mint populaţia, ei manipulează populaţia", spunea ministrul Sănătăţii în conferinţa de la Târgu Mureş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii chemat să ceară scuze farmaciştilor pentru că i-a făcut hoţi, îmbuibaţi şi hiene.
 Vizualizări articol: 362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Sănătăţii chemat să ceară scuze farmaciştilor pentru că i-a făcut hoţi, îmbuibaţi şi hiene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte