Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL va contesta la CC modificările legilor privind răspunderea ministerială şi averile demnitarilor

Luni, 17 Martie 2008 (14:02:07)

Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat, luni, că formaţiunea pe care o conduce va sesiza Curtea Constituţională asupra proiectelor de lege privind averile demnitarilor şi răspunderea ministerială, care reintroduce avizul Parlamentului pentru anchetarea miniştrilor parlamentari.
  "Am luat decizia de a sesiza Curtea Constituţională pe toate proiectele de lege care afectează lupta anticorupţie şi independenţa justiţiei", a anuţat Emil Boc, după şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că PDL va ataca modificarea legii răspunderii ministriale, care prevede că miniştrii parlamentari nu pot fi anchetaţi penal decât dacă există şi avizul Camerei din care fac parte.

"Se reintroduce o prevedere din legea răspunderii ministeriale care fusese declarată neconstituţională printr-o hotărâre anterioară a Curţii Constituţionale", a spus Boc.

El a mai spus că PDL va ataca şi proiectul de modificare a "legii averilor", prin care se afectează exercitarea transparentă a controlului averilor demnitarilor.

Curtea Constituţională a decis, în urmă cu o săptămână, că Ministerul Public va sesiza Camera Deputaţilor sau Senatul, după caz, pentru a cere urmărirea penală a membrilor şi foştilor membri ai Guvernului care la data sesizării au şi calitatea de deputat sau senator.

Potrivit Curţii, în aplicarea dispoziţiilor articolului 109 , alineatul 2, teza întâi, din Constituţie, Ministerul Public va sesiza Camera Deputaţilor sau Senatul, după caz, pentru a cere urmărirea penală a membrilor şi foştilor membri ai Guvernului, pentru faptele comise în timpul mandatelor lor şi care la data sesizării, au şi calitatea de deputat sau senator.

În aplicarea dispoziţiilor articolului 109 din Constituţie, Ministerul Public va sesiza preşedintele, după caz, pentru a cere urmărirea penală a membrilor Guvernului care, la data sesizării, nu au şi calitatea de parlamentar.

Marţi, deputaţii au adoptat, cu 188 voturi "pentru", 63 de voturi "împotrivă" şi 3 abţineri, proiectul de lege prin care prin care se poate declanşa începerea urmăririi penale împotriva miniştrilor care sunt parlamentari numai cu aprobarea Legislativului, deşi reprezentanţii PDL s-au opus. Camera Deputaţilor este forul decizional în privinţa acestui proiect de lege care modifică Legea răspunderii ministeriale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL va contesta la CC modificările legilor privind răspunderea ministerială şi averile demnitarilor.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL va contesta la CC modificările legilor privind răspunderea ministerială şi averile demnitarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte