Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2008 - Anul XIII, nr. 43 (3724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: În România sunt multe medicamente al căror preţ este mai mare decât în alte ţări

Joi, 21 Februarie 2008 (15:17:33)

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat, joi, că dacă importatorii şi distribuitorii de medicamente insistă să mărească preţul la produsele lor, va prezenta un studiu care să dovedească faptul că anumite medicamente din import sunt mai scumpe în România decât în alte state.
  "Mă voi întâlni cu importatroii şi distribuitorii. Am înţeles că niciunul nu a redus activitatea şi nici importurile. Până acum am crezut că diferenţele de preţuri la anumite medicamente din România şi alte state pot fi ţinute la nivel de discuţii tehnice. Vom dovedi că preţurile mai mari ar putea scădea la nivelul celor din alte state", a mai spus demnitarul.

Ministrul Nicolăescu a precizat că rezultatele controalelor efectuate de comisii mixte ale autorităţilor sanitare în perioada 11-16 februarie în farmacii şi depozite vor fi anunţate săptămâna viitoare.

Controalele au fost efectuat de comisii mixte formate din reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate şi Inspecţiei Sanitare de Stat, judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai unităţilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale a Medicamentului, pe domeniul de competenţă al fiecărei autoritaţi şi instituţii implicate în această acţiune. În municipiul Bucureşti, comisiile mixte au avut în componenţă şi reprezentanţi ai Direcţiei Farmaceutice din Ministerul Sănătăţii Publice şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Comisiile au fost stabilite şi coordonate de reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate şi ai Inspecţiei Sanitare de Stat, judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Controlul a vizat respectarea condiţiilor igienico-sanitare generale, aprovizionarea cu apă curentă potabilă, asigurarea microclimatului, iluminatul, ventilaţia, cât şi colectarea şi evacuarea rezidurilor solide şi lichide.

De asemenea, au fost verificate condiţiile privind păstrarea curăţeniei în anexele social-sanitare, aprovizionarea cu materiale de curăţenie şi materiale dezinfectante, existenţa echipamentului de protecţie pentru personal, respectarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, existenţa autorizaţiilor, prezenţa farmacistului la program.

Inspectorii au urmărit de asemenea, controlul cantitativ-valoric al gestiunii farmaciilor. Astfel, au fost verificate documentele privind respectarea condiţiilor de autorizare pentru depozite şi farmacii, documentaţia de provenienţă şi calitate a ambalajului primar, secundar şi prospect la medicamentele deţinute în stoc, listele proprii de medicamente deţinute pentru distribuitorii en-gros şi listele de beneficiari.

Ministrul Sănătăţii a spus că importatorii şi distribuitorii au câştigat timp de şapte luni, deoarece preţurile au fost calculate pentru cursul euro din mai 2007 - adică 3,32 lei, în timp ce media a fost de 3,27 lei, în unele luni euro ajungând chiar şi sub 3,2 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: În România sunt multe medicamente al căror preţ este mai mare decât în alte ţări .
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: În România sunt multe medicamente al căror preţ este mai mare decât în alte ţări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Farfalle cu pui şi dovlecei 4 porţii – 40 minute 500g farfalle400g piept de pui2 dovlecei1 morcov1 lingură seminţe de mac100ml ulei1 căţel de usturoi50g parmezan1 leg. pătrunjel± sare, piper Pune pieptul de pui împreună cu morcovul,... Citeşte