Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2008 - Anul XIII, nr. 43 (3724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bloc ANL cu 80 de apartamente la Rădăuţi

Primarul Mihai Frunză a început conferinţa de presă de miercuri, 20 februarie, cu câteva veşti calde şi foarte bune pentru rădăuţeni.

Primăria Rădăuţi a semnat contractul şi va da în curând ordinul de începere a lucrărilor la un bloc ANL cu 80 de apartamente pe Calea Bucovinei. Executivul local speră ca un prim tronson, cu 20 de apartamente, să fie finalizat până la sfârşitul acestui an.

Primarul Mihai Frunză a prezentat apoi intenţia unei universităţi particulare din Bucureşti de a veni la Rădăuţi cu patru facultăţi, pe specializările: inginerie şi management în agricultură şi turism; ingineria produselor alimentare; control şi expertiza produselor alimentare; drept. Primarul a apreciat ca „o binecuvântare” prezenţa acestei universităţi, cu profile de interes pentru zona Rădăuţi, care poate asigura continuitate în pregătirea tinerilor absolvenţi ai Grupului Şcolar Agricol „Andronic Motrescu” din localitate şi nu numai. Cursurile se vor desfăşura, cu acceptul Inspectoratului Şcolar Suceava şi al Consiliului Local, într-una din instituţiile de învăţământ existente în Rădăuţi, acolo unde elevii învaţă dimineaţa.

În acest an, imediat după aprobarea bugetului, Primăria Rădăuţi a demarat imediat procedurile de achiziţii publice, astfel încât, de îndată ce vremea va permite, să poată fi începute lucrările prevăzute a se desfăşura în planul de investiţii pentru 2008. Câteva dintre acestea au fost prezentate de directorul tehnic Ştefan Eliade Boţic: asfaltări pe str. Libertăţii, aleea Primăverii şi străzile adiacente, extindere reţea apă-canal pe Calea Bucovinei şi străzile riverane, dar şi pe str. Constantin Brâncoveanu, Şcolii Noi, Mihai Viteazu (tronson Grânelor şi Volovăţului), Calea Cernăuţi (tronson Ochiuri şi Abatorului), Iraclie Porumbescu şi Hanului, racorduri la şcoala ce se construieşte în Obor şi grădiniţa nouă din str. Dimitrie Onciu, o nouă grădiniţă în cartierul Habitat, dar şi realizarea de parcări cu dale traforate între blocuri, ca o soluţie de compromis pentru asigurarea de locuri pentru maşini şi menţinerea spaţiului verde etc. Anul acesta este prevăzută realizarea a două sensuri giratorii, la intersecţia dintre Calea Bucovinei, str. 22 Decembrie şi Iacob Zadik, iar celălalt, la intersecţia de la Templul Evreiesc.

Pentru realizarea şoselei de centură continuă demersurile, a fost definitivat un traseu, pentru care să fie propusă expropierea prin hotărâre de guvern. Se are în vedere devierea traficului greu dinspre zona de munte spre zona industrială, a investiţiilor austriece.

În acest an sunt prevăzute sume pentru reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG). Deşi cel existent este valabil până în 2010, nu mai corespunde realităţilor şi cerinţelor actuale. Modificările vor viza extinderea extravilanului, modificări ale structurii zonelor industriale ş.a.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bloc ANL cu 80 de apartamente la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bloc ANL cu 80 de apartamente la Rădăuţi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vin cumva alegerile? trimis de
(21 feb 2008, 12:40:29
Mai nea Frunza las-o mai moale cu ce vei face in Radauti,ca pina acum mai ales in legislatura asta nu ai facut nimic.Drumrile sint de izbeliste ,iti rupi masina in doua cind vrei sa ajungi la piata si cam pe oriunde in oras.Sa nu credeti ca sint un simpatizant a lui Olarean care vrea sa fie primar dar vreau sa arat o situatie de fapt.Unde au mers banii contribuabilor,sau se face report la urmatoarea legislatura.Domnilor consilieri deschideti ochii bine ca altfel nu va mai voteaza nimeni
1.1  RE: Vin cumva alegerile? trimis de
(21 feb 2008, 16:56:05
o casa in fostul orasel al copiilor, un drum ASFALTAT pina la poarta, o masina TOYOTA, magazine, alea is nimic?
2.   Electoral trimis de
(21 feb 2008, 12:53:37
tovarase FRUNZA va-ti trezit din somn ,iar vreti sa ne mai prostiti 4 ani .ne-am saturat de gogosile tale ,ajunge nu ne mai teroriza cu gasca ta de comunisti ,a-ti furat destul .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Farfalle cu pui şi dovlecei 4 porţii – 40 minute 500g farfalle400g piept de pui2 dovlecei1 morcov1 lingură seminţe de mac100ml ulei1 căţel de usturoi50g parmezan1 leg. pătrunjel± sare, piper Pune pieptul de pui împreună cu morcovul,... Citeşte