Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2008 - Anul XIII, nr. 43 (3724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UCM: Autorităţile din Secuime să gândească la Ţinutul Secuiesc în ansamblu, şi nu pe judeţe

Joi, 21 Februarie 2008 (20:38:22)


Preşedintele Uniunii Civice Maghiare-Scaunul Sfântu Gheorghe, Gazda Zoltan, susţine că în cazul în care conducerile judeţelor din Secuime ar fi interesate în mod real de autonomie nu ar mai vorbi despre proiecte care vizează judeţele în parte, ci ar vorbi despre Ţinutului Secuiesc în ansamblu.
  Gazda Zoltan a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în opinia organizaţiei locale a UCM deschiderea unui birou de reprezentanţă al judeţului Covasna, proiect iniţiat de CJ Covasna, este inutilă, adăugând că este condamnabil că autorităţile judeţene din Secuime (Harghita, Covasna şi Mureş) nu gândesc la Ţinutul Secuiesc în ansamblu, ci doar pe judeţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursa citată a explicat că, în timp ce preşedintele CJ Harghita, Bunta Levente (UDMR), vorbeşte doar despre izvoarele de apă minerală din Harghita, preşedintele CJ Covasna, Demeter Janos (UDMR), vrea să deschidă un birou la Bruxelles doar pentru Covasna.

"Ar fi fost timpul ca să conştientizeze că de mult ar trebui să gândească la Ţinutul Secuiesc ca la o zonă în ansamblu, şi nu la judeţele create în mod artificial de Ceauşescu în 1968", a subliniat Gazda Zoltan.

În opinia sa, dacă pentru aceşti conducători de instituţii din Secuime ar fi importantă autonomia şi nu s-a folosi de acest subiect doar în scop electoral, atunci ar trece de graniţele judeţelor şi ar gândi o abordare ca Ţinut Secuiesc.

"Mai ales că cele trei consilii judeţene din Secuime, respectiv ale judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, sunt conduse de maghiari", a conchis Gazda.

Preşedintele Uniunii Civice Maghiare-Scaunul Sfântu Gheorghe, Gazda Zoltan, a criticat intenţia Consiliului Judeţean Covasna de a deschide un birou de reprezentanţă la Bruxelles, susţinând că sunt bani cheltuiţi fără rost în condiţiile în care doi europarlamentari şi-au deschis birouri în municipiu.

Liderul local al UCM, Gazda Zoltan, a declarat, în urmă cu o săptămână, într-o conferinţă de presă, că această intenţie a CJ Covasna nu este altceva decât continuarea unui şir de proiecte nefinalizate, cum ar fi Expo Ţinutul Secuiesc.

"Consider că deschiderea unui birou de reprezentanţă la Bruxelles reprezintă bani cheltuiţi fără rost dacă luăm în considerare că în centrul municipiului Sfântu Gheorghe doi europarlamentari, respectiv Tokes Laszlo şi Sogor Csaba, şi-au deschis birouri şi prin acestea s-ar putea reprezenta judeţul Covasna la Bruxelles", a subliniat Gazda.

În opinia acestuia, un astfel de birou de reprezentanţă ar avea un scop doar în cazul în care judeţul Covasna nu ar fi reprezentat la Bruxelles prin europarlamentari.

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna a început procedurile pentru deschiderea unui birou de reprezentanţă la Bruxelles, pentru a avea acces direct la informaţiile legate de programe europene şi accesarea fondurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UCM: Autorităţile din Secuime să gândească la Ţinutul Secuiesc în ansamblu, şi nu pe judeţe.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UCM: Autorităţile din Secuime să gândească la Ţinutul Secuiesc în ansamblu, şi nu pe judeţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Farfalle cu pui şi dovlecei 4 porţii – 40 minute 500g farfalle400g piept de pui2 dovlecei1 morcov1 lingură seminţe de mac100ml ulei1 căţel de usturoi50g parmezan1 leg. pătrunjel± sare, piper Pune pieptul de pui împreună cu morcovul,... Citeşte