Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2008 - Anul XIII, nr. 43 (3724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Istoria bate politica

Stareţul Mănăstirii Putna a obţinut modificarea unei Hotărâri de Consiliu Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La loc comanda. Hotărârea de Consiliu Local adoptată de aleşii din Putna a stârnit şi nemulţumirea arhimandritului Melchisedec, stareţul mănăstirii unde-şi doarme somnul de veci domnitorul Ştefan cel Mare. În urma unei discuţii cu primarul Vasile Hotnogu, stareţul Mănăstirii Putna a reuşit să obţină promisiunea alesului local că respectiva hotărâre de Consiliu Local va fi anulată.

Hotărârea, iniţiată chiar de primarul Hotnogu, prevedea că 15 ari de teren din Dealul Crucii se vor atribui tinerilor căsătoriţi pentru construcţia de case. Terenul urma să fie acordat unui număr de trei familii, care pentru a-şi putea ridica gospodăriile ar fi avut nevoie şi de un pod care să traverseze râul Putna, o altă investiţie din partea administraţiei locale.

„Suprafaţa de teren de care se face vorbire se află în perimetrul de 500 de metri din jurul Mănăstirii Putna. În plus, tot accesul spre zona de unde marele domnitor Ştefan cel Mare a tras cu arcul pentru a ctitori mănăstirea ar fi fost blocat. Dealul are, aşadar, şi o semnificaţie istorică atât pentru Mănăstirea Putna, dar şi pentru întreaga populaţie de aici”, a precizat arhimandritul Melchisedec, stareţul Mănăstirii Putna.

Acesta a adăugat că i-a explicat primarului toate aceste argumente şi a găsit înţelegere.

„Mi s-au dat asigurări că acolo nu se va construi nimic. Vom încerca să obţinem statutul de zonă protejată pentru Dealul Crucii, astfel încât să nu mai apară astfel de probleme pe viitor”, a menţionat stareţul Mănăstirii Putna.

 

„Acea Hotărâre de Consiliu Local a fost neinspirată”

Contactat telefonic, primarul Vasile Hotnogu a recunoscut că a ajuns la un acord cu stareţul Mănăstirii Putna.

Chiar dacă proiectul de hotărâre privind atribuirea celor 15 ari de teren din Dealul Crucii pentru tinerii căsătoriţi a fost iniţiată de primar, acesta a recunoscut că soluţia nu s-a dovedit dintre cele mai bune.

„Acea Hotărâre de Consiliu Local a fost neinspirată. Voi veni cu o nouă propunere pentru a anula vechea propunere, iar dacă în şedinţă consilierii nu o vor accepta există şi calea acţiunii în instanţă, în contencios administrativ. Totul depinde acum de mine”, a precizat primarul Vasile Hotnogu.

Acesta a mai spus că va căuta alte terenuri pentru tinerii căsătoriţi, mai ales că la Primărie sunt înregistrate 15-20 de astfel de solicitări.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stareţul Mănăstirii Putna a obţinut modificarea unei Hotărâri de Consiliu Local.
 Vizualizări articol: 3154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Stareţul Mănăstirii Putna a obţinut modificarea unei Hotărâri de Consiliu Local4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ''NEINSPIRATI''.... trimis de
(21 feb 2008, 11:53:40
Neinspirati au fost toti cei ce l-au votat pe actualul primar,Vasile Hotnogu care pana la aceasta ora nu cred ca a avut vreo hotarare de consiliu inspirata......
2.   Doamne Iarta-l!! trimis de
(21 feb 2008, 13:53:35
Cred ca Putnean este un papagal care n-are habar de administratie publica..Ar trebui sa fie exilat din Putna!
2.1  RE: Doamne Iarta-l!! trimis de
(21 feb 2008, 13:57:46
Exilat ar trebui sa fi tu din Putna,pupincurist ce esti!!!!
3.   Impinsi de la spate trimis de
(21 feb 2008, 14:53:37
Dati-le un branci la toti cei care au fost de acord cu acel proiect de hotarare!

Treziti-va domnilor consilieri! Faceti-va bagajele domnule primar!

Multumim mult Parintelui Staret!
4.   Si cu banii aia cum ramane? trimis de
(21 feb 2008, 15:03:58
Istoria invinge mita, filmul bate viata, religia dovedeste reaua credinta.

Banii sunt ochii dracului dar necuratul fuge acum cu coada intre picioare. Si cu el si banii negrii vehiculati in acest caz. La revedere si buze umflate!
5.   Primaru lu peste trimis de
(21 feb 2008, 15:05:59
Atat primarul cat si consilierii sunt nedemni pentru PUTNA LUI STEFAN CEL MARE SI SFANT motiv pentru carew ar trebui exilati.Ma intreb ce pazeste Prefectura care zikce ca are drept e control asupra actelor emise da cei de la comune? Nu cumva ccontrolul se rezuma la ospete?
6.   Xxxx trimis de
(21 feb 2008, 16:03:50
dumnezeu sa va ajute parinte staret si sa va rugati pentru noi pacatosi care uneori credem ca societatea este ca noi oameni agitata , fara tinta fara rezultate , flaminda si........ dv stiti cu ce probleme se confrunta fiecare om, vai de capul nostru cum trebuie sa accepatam plecarea copiilor nostri in pribegie in cautarea unui loc de munca in tari straine ,iar ce a construit poporul s-a vindut sau se mai vinde celor citva bogatasi care vind la fier vechi munca noastra de ani de zile , ma ingrijoreaza ANTIBIOTICE IASI , RUGATIVA BUNULUI DUMNEZEU SA O PROTEJEZE DE MINA HOTILOR , VA ROG SA MA IERTATI SI SA VA AJUTE BUNUL DUMNEZEU .

7.   Dealul crucii trimis de
(21 feb 2008, 20:52:14
primarul si consilierii sunt niste hoti.ar trebuii sa va tai capetele jigodiilor
8.   Branza de la manastire trimis de
(22 feb 2008, 02:37:07
La ce v-ati asteptat cand ati votat? Dar sa dati afara si primar si popime nu v-ati gandit? e Melsimpulec mai breaz?..mai putin hot?..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Farfalle cu pui şi dovlecei 4 porţii – 40 minute 500g farfalle400g piept de pui2 dovlecei1 morcov1 lingură seminţe de mac100ml ulei1 căţel de usturoi50g parmezan1 leg. pătrunjel± sare, piper Pune pieptul de pui împreună cu morcovul,... Citeşte