Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2008 - Anul XIII, nr. 43 (3724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ţeparul în sutană

Şantajistul de măicuţe s-a reprofilat, înşală taximetrişti dându-se preot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai puţin de o lună după ce-a fost prins şantajându-le pe măicuţele de la mănăstirile Dragomirna, Probota şi Voroneţ, precum şi pe directorul general al Spitalului Judeţean, doctorul Doina Ganea Motan, şi pe interpretul de muzică populară Alexandru Recolciuc, Sorin Alin Verincianu (21 de ani), din municipiul Dorohoi, este căutat din nou de poliţiştii suceveni.

De această dată, Verincianu s-a îmbrăcat în sutană şi, se pare, a păcălit mai mulţi taximetrişti din Suceava, care, crezând că au un adevărat preot pe scaunul din dreapta faţă, nu au îndrăznit să-i ceară banii înainte şi au rămas cu buza umflată.

În ediţia de ieri a ziarului nostru, unul dintre taximetriştii ţepuiţi, Vasile Beldea (57 de ani), din comuna Adâncata, povestea cum, duminică după-amiază, a fost purtat de falsul preot sute de kilometri prin judeţ, de la Suceava, la mănăstirea Suceviţa, apoi la schitul de pe Rarău, la întoarcere, în Gura Humorului, clientul în sutană dispărând fără urmă. L-a rugat pe Vasile Beldea să-l aştepte pentru câteva minute şi nu s-a mai întors.

Ieri, taximetristul, care-şi luase gândul că poliţiştii vor da de urmele ţeparului, a văzut fotografia lui Verincianu şi a spus hotărât: „El e!”. Aceeaşi reacţie au avut-o şi alţi doi taximetrişti din Suceava, care, în urma articolului de ieri, s-au dus să reclame la Poliţie că au fost victimele unor fapte similare.

 

„Călugărul” Verincianu Lavrentie, prins în timp ce oficia o slujbă de înmormântare

În urmă cu aproape un an şi jumătate, Sorin Alin Verincianu a fost săltat de Poliţia Dorohoi în timp ce se dădea drept preot şi se pregătea să oficieze o slujbă pentru o persoană decedată. Poliţiştii aflaseră că Verincianu s-a îmbrăcat în straie preoţeşti şi umblă pe la biserici şi mănăstiri şi cere bani şi materiale pentru ridicarea unui lăcaş de cult.

După ce şi-a făcut rost de o biblie şi o cruce şi şi-a falsificat o delegaţie emisă de către un arhimandrit inexistent, Sorin Alin Verincianu, pe numele său „monahal” Verincianu Lavrentie, a adunat bani de la enoriaşi şi de la diverse societăţi particulare.

La jumătatea lunii mai a anului trecut, acelaşi Sorin Alin Verincianu a ajuns pentru câteva zile şi în arestul Poliţiei Botoşani, fiind arestat preventiv de către judecători sub acuzaţiile că a înşelat zeci de firme şi lăcaşe de cult. Pretinzând că este angajat al Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, Verincianu a făcut zeci de controale la societăţi comerciale, biserici şi mănăstiri, neregulile constatate de falsul inspector sanitar fiind „sancţionate” cu sume cuprinse între 25 şi 100 de lei.

 

Deputatul care a muşcat momeala

La câteva zile după ce a fost prins la Suceava, presa botoşăneană a scris despre alte două cazuri de şantaj, al căror principal suspect era tot Verincianu.

Potrivit "Monitorului de Botoşani", deputatul PNL Liviu Câmpanu şi directorul Spitalului Judeţean din judeţul vecin, Doru Muntianu, au fost contactaţi telefonic de un individ care s-a recomandat reporter al Pro Tv Iaşi şi care, la fel ca în cazurile de la Suceava, le-a spus că se află în posesia unor înregistrări compromiţătoare cu cei doi.

Singurul care a muşcat momeala a fost deputatul liberal, care a acceptat să plătească taxa de 275 de lei pentru plicul în care ar fi trebuit să fie un DVD cu imaginile scandaloase. În realitate, pe DVD erau mai multe videoclipuri cu muzică românească.

Sorin Alin Verincianu a fost prins în flagrant pe data de 21 ianuarie a.c., în centrul Sucevei, în timp ce încerca să o şantajeze pe stareţa mănăstirii Dragomirna. Botoşăneanul o sunase cu câteva zile înainte şi i-a spus stareţei că este reporter la Media Pro şi are filmate mai multe secvenţe în care măicuţele de la lăcaşul de cult pe care îl păstoreşte vorbesc urât cu turiştii.

Stareţa a anunţat un echipaj al Jandarmeriei, fiind organizat un flagrant, împreună cu poliţiştii de la Investigaţii Criminale. Aşa-zisul CD cu imagini compromiţătoare era gol.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şantajistul de măicuţe s-a reprofilat, înşală taximetrişti dându-se preot.
 Vizualizări articol: 2171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Şantajistul de măicuţe s-a reprofilat, înşală taximetrişti dându-se preot3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bou draqului trimis de
(21 feb 2008, 11:55:24
mahhh asta i liber inca....ce dumnezeu nu l legati odata...
1.1  RE: Bou draqului trimis de
(21 feb 2008, 12:09:45
taci bre, sunt mai ocupati sa-i mulga de bani pe aia fara centura. Santajistii pot sa mai stea liberi, sa faca lumea sa planga
2.   Sariti rumanu hotz trimis de
(21 feb 2008, 12:32:09
e si el ruman si rumanu daca nu fura,minte si insala nu e ruman.

pai taximetristii sunt hoti de hoti banditi de banditi.

rumanu daca nu fura considera ziua pierduta si-si ciordeste singur caciula din drum. un taranoi asa a facut cand nu reusise sa fure nimic de pe cimp sau dela piata.
2.1  RE: Sariti rumanu hotz trimis de
(21 feb 2008, 20:12:11
..tigane borit..poponare din Kapul(a)-Satului!..siktir!..pa faceai felatii pe pagina de la " Exkrementul silei"(www.evz.ro)..aici ai ajuns jegosule?
2.2  RE: Sariti rumanu hotz trimis de
(22 feb 2008, 01:20:38
tigan borit din mama_curva esti tu. Eu locuiesc la Sihla si nu la capu satului imputite homosexual care servesti clientii turci pe centura.. mama ta sifilitica din satu ****ii din vale a crapat de sida ca si tine porc batran
2.3  RE: Sariti rumanu hotz trimis de
(22 feb 2008, 01:32:18
wc tudor zis si weceu si rudotel nu mai intra in parlament. doar la morga ca e ************
rromania mare unde ********securistii informatori ca porcul imputit si ******** om$implu ********* homalau si ******** ca si tatal lui care la **********de mic copil.
3.   Eunuc trimis de
(21 feb 2008, 12:46:08
Sa fie ras de toate < podoabele > cele capilare si cele din zona inghinala ! Sa se sature de a mai pacali creduli popisti si rasputinisti ! Sau poate il dati la scolarizare si.l faceti detectiv ca.i mai destept decit taximetristul..../ .....aviz politistilor, trimiteti.l in Kosovo !
4.   ??? trimis de
(21 feb 2008, 13:04:31
Pai daca l-au prins cu ceva zile in urma, la ce i-au dat drumul? Ce mai asteapta politistii? Bagati-l la pension sau la Socola daca se dovedeste ca nu are discernamant. Legati-l ca-i pericol public.
5.   !!! trimis de
(21 feb 2008, 18:08:28
fara cuvinte!!!
6.   S-au incins spiritele trimis de
(22 feb 2008, 10:30:27
asa zisul popa a bagat pe dracu-n voi,mai cu calm daca e pedofil ar trebui pedepsit castrat char dar daca s-a tinut doar de inselatorii inseamna ca e baiat istet ar fii un foarte bun actor daca l-ar racola vre-un regizor ar castiga si el un ban cinstit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Farfalle cu pui şi dovlecei 4 porţii – 40 minute 500g farfalle400g piept de pui2 dovlecei1 morcov1 lingură seminţe de mac100ml ulei1 căţel de usturoi50g parmezan1 leg. pătrunjel± sare, piper Pune pieptul de pui împreună cu morcovul,... Citeşte