Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2008 - Anul XIII, nr. 16 (3697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultimul raport privind adeziunile la fondurile de pensii private va fi transmis vineri, 25 ianuarie

Luni, 21 Ianuarie 2008 (17:07:49)


Administratorii de fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) vor transmite vineri, 25 ianuarie, ultimul raport, privind situaţia adeziunilor din perioada 3-17 ianuarie, către Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS).
  "În data de 25 ianuarie, administratorii fondurilor de pensii administrate privat au obligaţia de a transmite ultimul raport bilunar către CNPAS. Acest raport cuprinde informaţii privind persoanele care au semnat un act individual de aderare până la data de 17 ianuarie 2008, inclusiv", se arată într-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

În paralel, CSSPP transmite către CNPAS modificările survenite în urma analizării sesizărilor făcute de potenţialii participanţi, se mai araă în comunicat.

"De asemenea, CSSPP transmite către CNPAS şi rezultatele reconcilierilor dintre administratori privind sesizările legate de semnarea în mod fraudulos a unor acte de aderare la fondurile de pensii administrate privat", se spune în comunicat.

CNPAS va actualiza, pe 5 februarie, registrul participanţilor la Pilonul II şi va completa tabelul centralizator pentru fiecare din cele 18 fonduri de pensii administrate privat.

"În data de 8 februarie, CNPAS transmite, în scris, rezultatul procesului initial de aderare către CSSPP şi administratori", se menţionează în comunicat.

Persoanele înscrise în registrul participanţilor şi cu un singur act de aderare raportat la CNPAS sunt validate. Persoanele cu mai multe acte individuale de aderare semnate sau validate temporar în cadrul unei raportări bilunare anterioare sunt invalidate şi înscrise în tabelul electronic al dublurilor.

"Administratorul căruia i-au fost validaţi participanţi de către CNPAS are obligaţia, în termen de 15 zile calendaristice de la data înregistrării lor, de a notifica participanţii (denumirea fondului de pensii şi a administratorul acestuia)", se precizează în comunicat.

Procesul de aderare iniţială este finalizat prin întocmirea de către CNPAS a unui proces-verbal de constatare în care sunt menţionate informaţii privind numărul total al persoanelor validate, numărul total al persoanelor invalidate, numărul de persoane validate cu rezervă, numărul total al persoanelor ce urmează a fi repartizate aleatoriu şi numărul total al persoanelor radiate din registrul participanţilor.

"Persoanele eligibile (cu vârsta de până în 35 de ani) care nu au semnat un singur act de aderare la un fond de pensii administrat privat, până la 17 ianuarie, ultima zi de înscrie la Pilonul II, precum şi cele care au semnat mai multe acte de aderare vor fi ulterior repartizate aleatoriu de către CNPAS", se mai arată în comunicat.

Campania de aderare la Pilonul II a început în urmă cu patru luni şi s-a încheiat pe 17 ianuarie.

CSSPP a autorizat 18 companii să administreze fonduri de pensii private obligatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimul raport privind adeziunile la fondurile de pensii private va fi transmis vineri, 25 ianuarie.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultimul raport privind adeziunile la fondurile de pensii private va fi transmis vineri, 25 ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mere coapte 8 porţii - 75 minute 8 mere1 albuş130g zahăr50ml frişcă½ linguriţă esenţă de vanilie250ml sirop gros de fructe ALUATUL: 475g făină350g untapă1 ou pentru uns aluatul Preparaţi mai întâi aluatul care... Citeşte