Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2008 - Anul XIII, nr. 16 (3697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Sumele obţinute din impozitul pe tranzacţiile imobiliare trebuie să rămână la nivel local

Luni, 21 Ianuarie 2008 (15:24:42)


Liderul PDL, Emil Boc, a solicitat din nou Guvernului să renunţe la "furtul" banilor obţinuţi din impozitul pe tranzacţiile imobiliare, el precizând că aceste sume trebuie să rămână la nivelul administraţiilor locale, nu să fie transferate în bugetul naţional pentru a fi utilizate în scop electoral.
  "PDL solicită Guvernului Tăriceanu să renunţe la furtul din banii autorităţilor publice locale, bani ce reprezintă impozitul pe tranzacţiile imobiliare, cota de 50%. Aceşti bani trebuie să rămână în continuare la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale, pentru că reprezintă acele resurse financiare prin care comunităţile locale îşi pot pune în practică proiectele de dezvoltare", a declarat Emil Boc.

Liderul PDL a arătat că, suma totală rezultată din impozitul pe tranzacţiile imobiliare este de peste 200 de milioane de euro, 5 milioane provenind din Cluj, iar 128 de miliarde de lei vechi (aproape 3,5 milioane euro) de la Primăria Generală a Capitalei.

Potrivit lui Boc, cele 200 de milioane de euro au fost transferate în bugetul naţional, pentru a satisface "capriciile financiare" ale premierului şi ale Guvernului.

"O asemenea măsură nu are nimic în comun cu principiile descentralizării sau autonomiei locale, ci este un furt din banii comunităţilor locale, pentru ca domnul Tăriceanu să-şi poată pune în practică unele măsuri pe care vrea să le promoveze în anul electoral 2008", a acuzat Boc.

Săptămâna trecută, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Guvernul "văduveşte" bugetul local al Clujului cu şase milioane de euro în acest an, prin încasarea taxei pe tranzacţii imobiliare, potrivit Ordonanţei de Urgenţă 106/2007, în vigoare de la 1 ianuarie 2008.

Potrivit lui Boc, cu aceşti bani ar putea fi modernizate sute de străzi sau acoperi subvenţiile la energie termică. "Banii nu vor intra în bugetul local, ci vor merge la domnul Tăriceanu să facă ce vrea cu ei. Puteam face 200 de străzi sau să asigurăm finanţarea pentru ca factura la energia termică să fie mai scăzută. Sau patru parkinguri", a spus Boc, adăugând că ordonanţa este o măsură electorală a lui Călin Popescu Tăriceanu "pentru a avea cât mai mulţi bani discreţionar la dispoziţie în detrimentul bugetelor locale".

"Ar fi bine ca Guvernul să găsească de cuviinţă să returneze aceşti bani sub formă de proiecte în acest an", a spus Emil Boc.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 106/2007, care modifică şi completează Legea 571/2003 privind Codul fiscal, "impozitul pe venit realizat din transferul drepturilor de proprietate al construcţiilor, de orice fel şi terenul aferent acestora se virează şi se reţine integral la bugetul de stat". Articolul 771 din Legea 571/2003 prevedea că "impozitarea asupra veniturilor realizate din transferul drepturilor de proprietate al construcţiilor, de orice fel şi terenul aferent acestora, să se distribuie în cotă de 50% la nivelul unităţilor administrative-teritoriale de pe raza localităţii unde se află bunurile imobiliare ce au făcut obiectul înstrăinării".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Sumele obţinute din impozitul pe tranzacţiile imobiliare trebuie să rămână la nivel local .
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Sumele obţinute din impozitul pe tranzacţiile imobiliare trebuie să rămână la nivel local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mere coapte 8 porţii - 75 minute 8 mere1 albuş130g zahăr50ml frişcă½ linguriţă esenţă de vanilie250ml sirop gros de fructe ALUATUL: 475g făină350g untapă1 ou pentru uns aluatul Preparaţi mai întâi aluatul care... Citeşte