Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2008 - Anul XIII, nr. 16 (3697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mere coapte

8 porţii - 75 minute

  • 8 mere
  • 1 albuş
  • 130g zahăr
  • 50ml frişcă
  • ½ linguriţă esenţă de vanilie
  • 250ml sirop gros de fructe

ALUATUL:

  • 475g făină
  • 350g unt
  • apă
  • 1 ou pentru uns aluatul

Preparaţi mai întâi aluatul care trebuie să stea la frigider 20 de minute. Amestecaţi făina cu untul şi adăugaţi atâta apă câtă este necesară pentru a obţine un aluat elastic, potrivit de tare. Învârtiţi aluatul în folie şi puneţi-l la frigider.

Curăţaţi merele de coajă şi cotoare, fără a găuri baza. Întindeţi o foaie din aluat şi tăiaţi din ea 8 pătrate care să aibă dimensiunea potrivită pentru a putea înfăşura merele. Tot din aluat tăiaţi mai multe frunze alungite şi cu lama unui cuţit desenaţi pe acestea nervurile frunzelor. Trebuie să decupaţi cel puţin  5-6 frunze pentru fiecare măr.

Merele se pun în mijlocul pătratelor de aluat şi aluatul se strânge în jurul lor în aşa fel încât partea de deasupra să fie liberă. Umpleţi merele cu un amestec obţinut din frişcă, zahăr şi vanilie. Deasupra lipiţi câte o rondea de aluat şi de jur împrejurul acesteia lipiţi frunzele.

Coaceţi la foc potrivit până când aluatul se rumeneşte uniform. Serviţi merele calde cu sirop de fructe turnat deasupra.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mere coapte.
 Vizualizări articol: 8330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mere coapte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imagini trimis de
(22 ian 2008, 05:02:48
La prima vedere sunt tentata sa incerc reteta, dar as aprecia daca la fiecare reteta ati posta si o fotografie ca sa fie mai tentant. Oamenii reactioneaza mai bine atunci cand au in fata si o imagine nu numai caractere. Multumesc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mere coapte 8 porţii - 75 minute 8 mere1 albuş130g zahăr50ml frişcă½ linguriţă esenţă de vanilie250ml sirop gros de fructe ALUATUL: 475g făină350g untapă1 ou pentru uns aluatul Preparaţi mai întâi aluatul care... Citeşte