Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2008 - Anul XIII, nr. 16 (3697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Povestea dispariţiei „Elodiei din Rădăuţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A ajuns cea mai cunoscută persoană din Rădăuţi în numai câteva luni. Oltiţa Schipor, de 39 de ani, este femeia despre care se vorbeşte la orice colţ de stradă încă din noiembrie anul trecut. Mai exact de când a dispărut cu aproape 100.000 de euro, bani pe care fie i-a împrumutat de la diferiţi cunoscuţi, fie i-a furat pur şi simplu din casieria firmei unde lucra.

Se presupune că „Elodia”, aşa cum a fost botezată Oltiţa Schipor, s-ar afla în Italia, după anumite surse, fie în Anglia, după cum cred alte persoane.

Povestea care a făcut vâlvă în Rădăuţi a început în noiembrie anul trecut, atunci când Oltiţa Schipor, angajata unei case de schimb valutar din oraş, a dispărut fără urmă.

La scurt timp, administratorul casei de schimb valutar, Dorin Moroşan, a înaintat plângere la Poliţia din Rădăuţi. Acesta a observat că din casierie au dispărut 21.000 de lei.

„Pe 5 noiembrie mi-a cerut liber 2 zile, pe motiv că fiica ei este bolnavă. A doua zi am observat că lipsesc 21.000 de lei. Am chemat-o la serviciu şi mi-a spus că este o problemă cauzată de calculator. Ulterior am aflat că a şters toate datele din luna octombrie, sperând că toate urmele vor dispărea”, a precizat Dorin Moroşan.

Bărbatul a încercat să-şi ia la întrebări angajata, dar aceasta nu a mai fost de găsit. Pentru a-şi recupera prejudiciul a depus plângere la Poliţie.

Cum ştirea a făcut rapid înconjurul Rădăuţiului, la Poliţie s-au adunat mai multe plângeri. Printre cei care au reclamat că i-au dat diferite sume de bani Oltiţei Schipor se numără un medic din Rădăuţi, o rudă, o vecină, dar şi mai mulţi cunoscuţi.

 

Şi-a păcălit vecina

Una dintre persoanele înşelate de „Elodia” este Helena Maria Nuţu. Pentru că cele două femei erau vecine de mai bine de 15 ani, Oltiţa locuia la etajul patru, iar Helena la trei, între ele se legase o relaţie de prietenie. Aşa se face că Oltiţa i-a câştigat încrederea vecinei, iar de-a lungul timpului i-a schimbat diferite sume de bani.

Pe 5 noiembrie 2007, Helena Maria Nuţu i-a dat Oltiţei 8.000 de euro şi i-a cerut să-i aducă echivalentul în lei, „până la sfârşitul săptămânii”.

„Am văzut-o după două zile, dar nu m-am gândit că o să dispară. Nu am crezut că poate face aşa ceva”, a mărturisit Helena Nuţu.

Aceasta spune că nu şi-a mai văzut vecina de la începutul lunii noiembrie, iar în apartamentul unde Oltiţa locuia nu a mai intrat nimeni. În afara acestor persoane, „Elodia” a mai împrumutat 30.000 de euro de la un cunoscut medic din Rădăuţi, 2.500 de euro de la un frate al acestuia. De asemenea, de la o rudă a luat 20.000 de euro şi 1.000 de dolari, iar de la alte două cunoştinţe câte 6.000 de euro, respectiv 1.000 de euro.

Acestea sunt reclamaţiile înregistrate la Poliţie împotriva Oltiţei Schipor, dar mai există şi alte persoane care, din diferite motive, încă nu au depus plângeri, ceea ce face ca suma strânsă de femeie să se ridice la aproape 100.000 de euro.

 

A lăsat acasă o fetiţă de 13 ani

Dispărută fără urmă de mai bine de două luni, Oltiţa Schipor a dat totuşi câteva telefoane pentru a le spune apropiaţilor că este sănătoasă. Sora „Elodiei” are un chioşc în Bazarul din Rădăuţi, iar din noiembrie este principala ţintă a celor escrocaţi de Oltiţa.

„Oamenii vin să mă întrebe unde este Oltiţa şi ce a făcut cu banii. Eu le spun că nu ştiu nimic pentru că chiar nu ştiam de preocupările surorii mele. De când a plecat nu mi-a dat nici un telefon. A vorbit cu fiica ei înainte de Crăciun şi i-a spus că este bine sănătoasă. Nu pot să vă spun unde este. Oricum, în Anglia, la copiii mei, aşa cum se spune prin Rădăuţi, nu este”, a precizat Lucica, sora Oltiţei.

Fiica de 13 ani a „Elodiei” spune şi ea că nu ştie prea multe. A recunoscut că a fost sunată de mama ei, dar aceasta nu i-a dezvăluit locul unde se află.

 

Sigiliul de pe uşa apartamentului, rupt

Oltiţa Schipor este acuzată de delapidare, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale, situaţie care a determinat punerea apartamentului său sub sechestru.

Sâmbătă la prânz, când am trecut pe la apartamentul din Rădăuţi al „Elodiei” sigiliul aplicat pe uşă dispăruse.

Se pare că înăuntru ar fi intrat fiica Oltiţei, dar aspectul acesta trebuie lămurit de anchetatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Povestea dispariţiei „Elodiei din Rădăuţi”.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Povestea dispariţiei „Elodiei din Rădăuţi”3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Posibila localizatie trimis de
(21 ian 2008, 11:20:25
HAWAIE sau poate ....la carnavalul din ...RIO DE JANIERO ca sa nu mai pun si in calcul ...cazinourile din.... LAS VEGAS !!!!!!
2.   Zau?? trimis de
(21 ian 2008, 12:15:02
Uiteia 100.000 euro si mergi in locatiile precizate de tine sa vezi ca nu iti ajung nici 3 zile. Fii serioasa. Doar nu a furat cateva milioane.
3.   Ma skybaxule trimis de
(21 ian 2008, 13:22:55
nu tata lumea are buzunar cu gaura ca ...tine.

numa la...hazar tie gandul !!!
4.   Fuga trimis de
(21 ian 2008, 13:49:27
temida daca as avea 100 000eur. ai fugi cu mine?
5.   Yes yes trimis de
(21 ian 2008, 20:23:52
a tras prea putin de la hoti
6.   NU CREDETI PRESA! trimis de
(21 ian 2008, 21:48:06
Astea sunt minciuni...Nu este adevarat ...Dorin Morosan este un .. care a luat apartamentele oamenilor si cere camata si la 1leu .Cu bani poti sa invarti totul cum vrei.
7.   . trimis de
(21 ian 2008, 21:52:32
Asa este Mariana.Dar de ce nu ati scris ca toti acestea in afara de Dorin Morosan au primit camata?Si camata trebuie pedepsita
8.   MINCIUNII!!! trimis de
(21 ian 2008, 22:48:02
Presa asta,auzi una si scrii alta(alta fiind ce ordona Morosan Dorin dar asta depinde si cum plateste el)eu nu cred asa ceva ,si de ce nu ati scris numele lui "domnul"doctor?De ce?Ca e el cineva si s-ar face de rusine?.Eu il cunosc de foarte mult timp pe "domnul" Morosan Dorin si stiu ca el peste tot are pile ca vorba lui Mariana cu bani poti invarti ce vrei!
9.   Wow trimis de
(21 ian 2008, 23:04:05
interesant
10.   Camatarii trimis de
(22 ian 2008, 10:40:12
camatarii sunt cunoscuti de toata politia minicipiului radauti . stiti de ce ?pentru ca ofera daruri politistilor , nu obligatoriu bani !o serie din ei sunt valutisti ,desi au case de schimb valutar prefera evaziunea fiscala , o nimica toata in Romania !!!

urez somn usor politiei romane din radauti si cat mai multe daruri primite de la rude la penitenciarul cu regim de maxima siguranta Botosani pentru infractiunea de primire de foloase necuvenite !
11.   :( trimis de
(22 ian 2008, 20:13:51
asta este mana camatarilor:-

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mere coapte 8 porţii - 75 minute 8 mere1 albuş130g zahăr50ml frişcă½ linguriţă esenţă de vanilie250ml sirop gros de fructe ALUATUL: 475g făină350g untapă1 ou pentru uns aluatul Preparaţi mai întâi aluatul care... Citeşte