Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2008 - Anul XIII, nr. 16 (3697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Angajaţii Nokia de la Bochum ar putea primi ajutoare UE

Comisia Europeană este în măsură să le acorde ajutoare angajaţilor germani de la uzina pe care compania finlandeză Nokia o va închide în Germania, a declarat preşedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, citat de AFP.

"Tocmai deoarece cunoaştem duritatea acestor procese de transformare, avem la dispoziţie fondurile sociale şi cele pentru mondializare, astfel încât statele membre să nu fie nevoite să amortizeze singure aceste schimbări", a spus Barroso, într-un interviu acordat săptămânalului economic Wirtschaftwoche.

Politica europeană de susţinere financiară nu are nici o legătură cu decizia companiei Nokia de a renunţa la uzina de la Bochum, situată în landul Rhenania de Nord - Westfalia din vestul Germaniei, în favoarea unei uzine în România, a spus el.

El a dat un răspuns şi în faţa bănuielilor formulate în Germania privind faptul că România ar putea beneficia, în detrimentul Germaniei, de fonduri de ajutor europene. "Este adevărat că susţinem infrastructura în regiunile economice mai puţin dezvoltate sau defavorizate, inclusiv din Germania", a spus Barroso.

Producţia uzinei de la Bochum a fost subvenţionată mult timp de landul Rhenania de Nord - Westphalia şi de statul federal. România primeşte, ca şi Germania, fonduri structurale din partea UE, dar Comisia a declarat că nu a subvenţionat noul centru de producţie din România.

Închiderea uzinei Nokia de la Bochum, anunţată marţi, pune în pericol direct 2.300 de locuri de muncă şi, indirect, alte câteva mii, într-o regiune aflată în plină restructurare şi care încă mai are de suferit ca urmare a închiderii minelor de cărbune.

 

OPEC nu trebuie să majoreze producţia de ţiţei

Ministrul Petrolului din Qatar, Abdullah al-Attiyah, susţine că piaţa petrolului este bine aprovizionată şi că nu este necesar ca Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) să decidă la viitoarea întâlnire, de pe data de 1 februarie, majorarea producţiei de ţiţei, transmite Reuters.

Preşedintele american, George W. Bush, şi secretarul pentru Energie, Sam Bodman, au cerut OPEC să furnizeze mai mult ţiţei, pentru a reduce impactul pe care îl au costurile mari ale petrolului asupra celui mai mare stat consumator la nivel mondial.

"Nu consider că este necesară majorarea producţiei, întrucât piaţa este bine aprovizionată", a afirmat Attiyah.

Attiyah consideră că OPEC, care livrează o treime din necesarul mondial de petrol, trebuie să ţină cont de scăderea sezonieră a consumului care va avea loc în trimestrul al doilea şi de posibilul efect pe care îl va avea încetinirea economiei SUA asupra cererii de petrol.

 

Franţa vrea recalcularea cotelor de pescuit

Franţa va profita de faptul că va deţine preşedinţia Uniunii Europene în perioada 1 iulie-31 decembrie pentru a cere recalcularea sistemului de cote asupra drepturilor de pescuit, a declarat preşedintele francez, Nicholas Sarkozy, citat de Reuters.

Cotele anuale sunt fixate pentru a preveni dispariţia unor specii precum codul din cauza pescuitului excesiv, dar pescarii se plâng de faptul că avansul costurilor la combustibili şi controalele au condus la creşterea dificultăţilor financiare cu care se confruntă.

"Franţa va deţine preşedinţia UE în perioada 1 iulie - 31 decembrie şi aceasta este o oportunitate să uităm de cote. Avem nevoie de soluţii mult mai flexibile decât cotele, indiferent de specia la care acestea se aplică sau la locaţiile la care se referă. Pescuitul are loc la nivel global şi pescarii sunt primii care îşi apără resursele", a afirmat Sarkozy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 3503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mere coapte 8 porţii - 75 minute 8 mere1 albuş130g zahăr50ml frişcă½ linguriţă esenţă de vanilie250ml sirop gros de fructe ALUATUL: 475g făină350g untapă1 ou pentru uns aluatul Preparaţi mai întâi aluatul care... Citeşte