Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2008 - Anul XIII, nr. 16 (3697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetătorii confirmă

Băuturile probiotice au efecte benefice asupra organismului

Alimentele probiotice, consumate regulat de milioane de persoane, pentru îmbunătăţirea digestiei şi a stării generale de sănătate, au efecte reale asupra organismului prin echilibrarea bacteriilor din stomac şi metabolizarea grăsimilor.

Utilizarea alimentelor probiotice – băuturi, iaurturi, pudre, capsule – a stârnit multe controverse, unii specialişti spunând că acestea conţin o cantitate prea mică de bacterii pentru a avea vreun efect asupra organismului.

Noul studiu, realizat de cercetătorii de la Colegiul Imperial din Londra, indică faptul că alimentele probioticele au un impact clar asupra organismului, pentru că echilibrează bacteriile din stomac şi metabolizează grăsimile.

„Unii spun că alimentele probioticele nu pot modifica flora microbiană din stomac, pentru că, dacă într-un iaurt există cel puţin un miliard de bacterii, în stomac se găsesc sute de trilioane, deci e ca şi cum ai face o frecţie la picior de lemn”, a declarat profesorul Jeremy Nicholson, unul dintre autorii studiului.

„Studiul nostru demonstrează că probioticele au efecte. Încercăm încă să înţelegem ce înseamnă acest lucru în termenii stării de sănătate generală, dar ni s-a confirmat deja că introducerea bacteriilor prietenoase poate modifica dinamica întregii populaţii de bacterii din stomac”, a adăugat acesta.

Studiul, publicat în Molecular Systems Biology, a mai demonstrat că fiecare tip de bacterii probiotice influenţează în mod diferit organismul.

 

Studii pro şi contra.

Studii anterioare au sugerat că alimentele probioticele pot contribui la prevenirea unor maladii, precum colitele, la protejarea copiilor împotriva alergiilor şi chiar la reducerea cancerului la colon.

Aceste alimente pot fi în mod particular benefice pentru persoanele în vârstă, crescând nivelul de bacterii prietenoase, care tinde să scadă odată cu înaintarea în vârstă.

În plus, ele sunt de mare ajutor pentru persoanele care fac tratamente cu antibiotice, pentru că medicamentele distrug bacteriile prietenoase din stomac.

Alte studii, însă, aruncă dubii în privinţa beneficiilor probioticelor, considerate a nu fi de prea mare ajutor. În plus, la fabricarea unor astfel de produse se utilizează mari cantităţi de zahăr pentru a le face mai gustoase, unele fiind chiar mai dulci decât o băutură de tip Cola.

 

Bacteria prietenoasă.

Tubul digestiv constituie ambientul a milioane de microorganisme, unele dintre ele având un rol foarte important în menţinerea sănătăţii. Aşa-numita “bacterie prietenoasă” din intestine ajută la limitarea creşterii microorganismelor nedorite, inclusiv a creşterii ciupercilor şi a drojdiei. De asemenea, ajută în procesul digestiv şi la reglarea tranzitului intestinal, la scăderea colesterolului şi asigurarea necesarului de vitamina B.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băuturile probiotice au efecte benefice asupra organismului.
 Vizualizări articol: 2438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Băuturile probiotice au efecte benefice asupra organismului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bauturile probiotice..... trimis de
(21 ian 2008, 13:13:45
Ce sa inteleaga cititorul,din acest articol?Ce si care sunt,aceste bauturi,sunt in magazine,in farmacii,plafare,sau unde ?Cine stabileste care din ele si-n ce cantitate,se consuma?Abstract,abstract..... totala !Coborati in viata reala ,adresandu-va cu notiuni concrete si nu ne mai trimiteti telegrame,de pe alte planete ?!?!
2.   Neclar trimis de
(21 ian 2008, 15:42:34
da, foarte neclar articolul;

la fiecare afirmatie ar trebui date exemple; apoi cine, ce studii au demonstrat aceste lucruri, pt ca si eu pot spun etoate acestea dupa ce le aud de la vecini....

un articol despre sanatate trebuie sa contina mai multe date, sa fie mai explicit..sa ma clarifiuce.

Dupa citirea acestuia .....nu cred ca raman cu ceva in minte....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mere coapte 8 porţii - 75 minute 8 mere1 albuş130g zahăr50ml frişcă½ linguriţă esenţă de vanilie250ml sirop gros de fructe ALUATUL: 475g făină350g untapă1 ou pentru uns aluatul Preparaţi mai întâi aluatul care... Citeşte