Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2007 - Anul XII, nr. 299 (3668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Termenul de introducere a paşapoartelor electronice, prelungit urmare a blocării licitaţiei RA-APPS

Joi, 13 Decembrie 2007 (16:18:43)


Termenul limită până la care paşapoartele electronice trebuie puse în circulaţie a fost prelungit din nou, cu şase luni, de la 1 ianuarie la 1 iulie 2008, urmare a întârzierilor determinate de contestarea de către una dintre firmele înscrise la licitaţie a procedurii de achiziţie a documentelor.
  Termenul a fost prelungit printr-o hotărâre aprobată, miercuri, de Guvern.

Aceasta este a doua prelungire a datei de punere în circulaţie a paşapoartelor electronice, după ce Guvernul a decis, în aprilie, să extindă termenul cu încă patru luni, de la 1 septembrie 2007 la 1 ianuarie 2008, măsură justificată atunci prin "necesitatea respectării legislaţiei privind achiziţiile publice".

Licitaţia organizată de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) pentru producerea paşapoartelor electronice a fost blocată în luna august, după ce firma franceză Francois-Charles Oberthur Fiduciaire a contestat modul de derulare a procedurilor pentru selectarea companiei care va realiza paşapoartele electronice, cu o zi înainte de expirarea termenului limită pentru depunerea ofertelor.

Procedura a fost contestată, în luna iulie, şi de firma Royal Consulting, care a solicitat anularea procedurii de achiziţie publică şi a tuturor actelor emise, cerere respinsă de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor.

Contractul pentru realizarea paşapoartelor electronice are o valoare estimată la 77,3-89,2 milioane euro şi îl va obliga pe ofertantul câştigător să furnizeze minimum 2.085.000 documente - cu posibilitate de extindere până la cel mult zece milioane de bucăţi - echipamente şi produse IT necesare personalizării, precum şi să asigure servicii de pregătire, mentenanţă şi suport pentru punerea în circulaţie a documentelor.

Pentru a putea participa la licitaţie, potenţialii ofertanţii trebuie să îndeplinească mai multe criterii, printre care condiţia ca în ultimii trei ani să fi realizat un milion de paşapoarte electronice.

Titulatura de "paşaport electronic" este dată de autorităţi paşaportului diplomatic, de serviciu sau celui simplu, care permite stocarea electronică a datelor biometrice ale titularului, precum amprenta digitală şi imaginea facială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termenul de introducere a paşapoartelor electronice, prelungit urmare a blocării licitaţiei RA-APPS.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Termenul de introducere a paşapoartelor electronice, prelungit urmare a blocării licitaţiei RA-APPS5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci în pâine 4 porţii - 80 minute400g ciuperci100g smântână1 leg. pătrunjel50ml ulei50g unt80g caşcaval2 cepe2 căpăţâni de usturoi4 chifle sau pâini rotunde mai mari1 linguriţă chimen1 linguriţă cimbru uscat1/2... Citeşte