Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2007 - Anul XII, nr. 299 (3668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Divergenţe de opinii în Parlamentul de la Chişinău privind expulzarea diplomaţilor români

Joi, 13 Decembrie 2007 (18:45:30)

Deputaţii aflaţi la guvernare şi opoziţia din republica Moldova au opinii diferite cu privire la decizia de expulzare a celor doi diplomaţi români din această ţară, conform discuţiilor din şedinţa de joi a legislativului moldovenesc, relatează Info Prim Neo în pagina electronică. 
  Decizia s-ar datora, în opinia deputatului comunist Victor Stepaniuc, declaraţiilor făcute de ambasadorul României, Filip Teodorescu, în urmă cu circa două săptămâni, din care ar fi reieşit că Bucureştiul nu ar recunoaşte Republica Moldova ca stat. Deputatul a adăugat de asemenea că tot România s-ar afla şi în spatele unor publicaţii care ar promova concepte politice periculoase, lucru pe care îl afirmă şi despre alte state, dar că în cazul României circumstanţele ar fi agravante.

Liderul alianţei Moldova Noastră, Serafim Urecheanu, a calificat gestul ca pe o sfidare deschisă a Uniunii Europene de către Vladimir Voronin, întrucât aceste acţiuni (foarte grave şi contraproductive) pot fi anihilate de autorităţile de la Bucureşti şi Bruxelles, fără a afecta populaţia Republicii Moldova.

Liderul Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco a declarat că decizia este o consecinţă a politicii antiromâneşti promovate de Kremlin, în scopul menţinerii R. Moldova în sfera de influenţă rusească. Acesta arată că Voronin intenţionează să se disocieze şi de Partidul Popular Creştin Democrat, căruia îi atribuie vina pierderii unei părţi importante a electoratului său tradiţional.

La 12 decembrie ambasadorul României în Republica Moldova, Filip Teodorescu, a fost convocat la sediul MAEIE, unde i-a fost înmânată o Notă verbală prin care doi diplomaţi din cadrul Misiunii sunt declarate persona non grata şi i s-a comunicat că aceştia trebuie să părăsească teritoriul Republicii Moldova în termen de 24 de ore.

Ministerul Afacerilor Externe al României apreciază acest act ca inamical, total nejustificat şi în totală contradicţie cu atitudinea constructivă şi cooperantă pe care România a manifestat-o în permanenţă la adresa Republicii Moldova, se arată într-un comunicat oficial.

Experţi în politică externă consideră că gestul autorităţilor de la Chişinău are mai degrabă motivaţii politice interne, decât interese ale ţării.

R. Moldova a demonstrat din nou că nu este în stare sa gestioneze în spirit european relaţiile cu România, care este unica legătură directă cu UE, a declarat Victor Chirilă, director de programe în cadrul Asociaţiei pentru Politică Externă (APE), adăugând că aceasta ar putea afecta călătoriile în România ale cetăţenilor moldoverni.

Ministrul moldovean al Afacerilor Externe, Andrei Stratan, va da explicaţii în legătură cu acest gest în Parlamentul de la Chişinău peste o săptămână..

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Divergenţe de opinii în Parlamentul de la Chişinău privind expulzarea diplomaţilor români.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Divergenţe de opinii în Parlamentul de la Chişinău privind expulzarea diplomaţilor români5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci în pâine 4 porţii - 80 minute400g ciuperci100g smântână1 leg. pătrunjel50ml ulei50g unt80g caşcaval2 cepe2 căpăţâni de usturoi4 chifle sau pâini rotunde mai mari1 linguriţă chimen1 linguriţă cimbru uscat1/2... Citeşte